Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mateusz136

Czytelnik



Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): polska
Posiadane auto: fiat 126p
Piwa: 0/4
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:20
Temat postu:

Nie ma 3 i 4 biegu .


witam. Mam taki problem z maluszkiem a mianowicie założyłem ostatnio nową skrzynię biegów do malucha i teraz tylko mam 1bieg, 2 bieg, i bieg wsteczny. Natomiast nie mam 3 biegu ani 4 biegu. Co mam zrobić proszę o pomoc
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 1836
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 230/2
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:26
Temat postu:

Re: problem


A może masz 3,4 i wsteczny? Bo jeżeli tak to masz krzywo zawieszoną skrzynię na poduszkach wspornika.
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
Mateusz136

Czytelnik



Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): polska
Posiadane auto: fiat 126p
Piwa: 0/4
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:28
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


nie właśnie mam tylko 1 i 2 bieg i wsteczny a 3 i 4 biegu niemam
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 1836
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 230/2
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:31
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


To co masz w położeniu 3 i 4 biegu?
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
Mateusz136

Czytelnik



Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): polska
Posiadane auto: fiat 126p
Piwa: 0/4
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:35
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


właśnie jak chce wsadzic np 3 biego to wchodzi 1 bieg a jak 4 chce wsadzic to wchodzi 2 bieg
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:35
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 1836
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 230/2
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:37
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


A wybierając wybierakiem na skrzyni biegów masz 1, 2, 3, 4 i wsteczny?
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
Mateusz136

Czytelnik



Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): polska
Posiadane auto: fiat 126p
Piwa: 0/4
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:41
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


NO WŁASCIE NIE MA TYLKO JEST 1,2 I WSTECZNY
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 1836
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 230/2
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:44
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


Mateusz136 napisał:
NO WŁASCIE NIE MA TYLKO JEST 1,2 I WSTECZNY


Nie musisz krzyczeć, nie jestem głuchy.
Próbuję ustalić fakty jeżeli nie podoba Ci się mój sposób podejścia do problemu to bujaj się z nim sam. F126 to prosty samochodzik więc nie ma tam cudów ogarniesz temat sam.
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
Mateusz136

Czytelnik



Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): polska
Posiadane auto: fiat 126p
Piwa: 0/4
Wysłany: Nie 20 Sty 2013, 22:47
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


nie krzycze tylko miałem capsloscka włonczonego sory
Powrót do góry
TAIF

Junior admin


Dołączył: 17 Kwi 2008
Posty: 6440
Skąd jesteś (miejscowość / region): PolskaPółnocnaTcz.
Posiadane auto: Audi A6 1.9 TDI / YAMAHA 1.2 i 1.7
Piwa: 146/248
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 12:17
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


Ewentualnie przechyl silnik (skrzynię) na poduszkach w lewo patrząc od tyłu i sprawdź jak wchodzą biegi .
Sprawdź tzw.(lizak, połączenie gumowo-metalowe) w miejscu mocowania z drążkiem przy skrzyni i dzwigni zmiany biegów, luzy na tych polaczeniach nie są wskazane.
Sprawdź czy poduszki pod skrzynia biegów nie są zerwane, odległość między poduszkami a SB około 2 cm.
_________________
Regulamin forum dyskusyjnego.










Tako rzecze Zaratustra:
W piwie siła, w winie mądrość a w wodzie zarazki.
Powrót do góry
tuning

Auto Maniak



Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 569
Skąd jesteś (miejscowość / region): rybnik
Posiadane auto: cc900 i sc1100 honda vtr sp.2
Piwa: 32/4
Wysłany: Pon 21 Sty 2013, 17:05
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


sprawdź sobie kolego czy prawidłowo zamontowałeś łącznik zmiany biegów, tzw. lizak może te tulejki ci nie siadły albo źle go obróciłeś???
Powrót do góry
gadu-gadu
Mateusz136

Czytelnik



Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): polska
Posiadane auto: fiat 126p
Piwa: 0/4
Wysłany: Wto 22 Sty 2013, 23:22
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


złe obrócenie łącznika tez może spowodować że 3 i 4 bieg nie wchodzą
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 1836
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 230/2
Wysłany: Sro 23 Sty 2013, 18:47
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Nie ma 3 i 4 biegu .


No i zniknął. Jak trwoga to na forum jak problem rozwiązany to czarna dziura. Ech. Very Happy
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne


Fiat

Doblo

26 900

2013r.

206 000 km

mazowieckie

Fiat

Qubo

26 300

2015r.

124 000 km

mazowieckie

Fiat

Bravo

17 400

2007r.

185 360 km

świętokrzyskie

Fiat

Panda

14 900

2008r.

144 899 km

śląskie

Fiat

500

19 900

2011r.

102 714 km

śląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System