Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 52, 53, 54  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kobramir

Auto Maniak



Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 887
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Brava Grande Tipo
Piwa: 107/0
Wysłany: Pią 01 Lut 2013, 11:18
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Tu wybierz swoje autko :
http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx

zobacz które ,sterowniki jakim kabelkiem i jaką prtzejściówką są obsługiwane .Ponadto na czerwono lista sterowników w wersji zarejestrowanej .
A tu przykładowy pakiet potrzebny do obsługi :
http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/pakiet-interfejsow-fiat-k-can-fiatecuscan-multiecuscan-fiat-alfa-romeo-lancia.html
_________________
NIE PIJĘ BO JEŻDŻĘ ALE ZA POMOC PIWKO PRZYJMĘ
Powrót do góry
Wystawiono 1 piw(a)
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Sob 09 Lut 2013, 00:15
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Dziękuję za pomoc. ELM 327 zakupiony, z silnikiem łączy się bez problemu, z can info i service nie chce, ale już doczytałem, że trzeba rezystora pozbawić płytkę co jutro uczynię Wink
Takie pytanie, czy ten zabieg nie ma negatywnych skutków? W sensie czy do jakiś innych połączeń (np gdybym się zdecydował na wersję płatną FES) nie będzie potrzebny?, bo jak coś to sobie zwoje na obudowę wyprowadzę...
_________________
--
pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Sob 09 Lut 2013, 00:15
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


del
_________________
--
pozdrawiam
Michał


Ostatnio zmieniony przez Shadov dnia Sob 09 Lut 2013, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kobramir

Auto Maniak



Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 887
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Brava Grande Tipo
Piwa: 107/0
Wysłany: Sob 09 Lut 2013, 10:47
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


To jest temat rzeka .
Poczytaj tu :
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.fiatecuscan.net/&ei=40MmT7mDG8OU-wa8mKDeDA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCUQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.fiatecuscan.net/Default.aspx%26hl%3Dpl%26client%3Dopera%26hs%3DfZm%26rls%3Dpl%26channel%3Dsuggest%26prmd%3Dimvns

wybierając
WADLIWE ELM 327 INTERFEJSY DE-mistyfikacji (CZYTAJ TUTAJ) .

Tych interfejsów jet bardzo dużo z różnymi płytkami musisz zobaczyć jaką masz płytkę w swoim .A najlepiej jeżeli kupiłeś nowy to może ze sprzedawcą się dogadać ,aby działał z Multiecuscanem .

Są tam dwa sposoby na udoskonalenie interfejsu w zależności jaka płytka.
Zawsze jak usuniesz rezystor i nie będzie działał to można go ponownie przylutować (oczywiście nowy bo ten usunięty może nie działać).
_________________
NIE PIJĘ BO JEŻDŻĘ ALE ZA POMOC PIWKO PRZYJMĘ
Powrót do góry
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:24
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Rezystor usunięty (miałem tą wersję gdzie trzeba usunąć R04), łączy się z can i Service aż miło Smile
_________________
--
pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:24
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
adasch

Auto Maniak



Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 1792
Skąd jesteś (miejscowość / region): Gdańsk
Posiadane auto: Stilo dynamic JTD 115 KM
Piwa: 35/7
Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:37
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


czy może ktoś podpowiedzieć, dlaczego w logach na różnych parametrach mam odczyt 0 jakby interace sie nie wyrabiał?

potem w logach mam taką sieczkę, wy wykresach itp to samo. Mam kabel elm i kkl i na obu to samo.

obroty silnika
1644
1669
1075
0
0
1683
1658
0
1288
1393
1517

pozdrawiam
_________________
Sprzedam kołpaki oryginalne fiat 15"
Powrót do góry
gadu-gadu
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:49
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Jedyny pomysł jaki mam to potestować różne prędkości transmisji (oczywiście zmieniać zarówno w ustawieniach portu jak i w FES).
Mi elm działa na 38400 i bezproblemowo (w ciągu 10min żaden rekord nie jest przekłamany)

Ew. może jak masz wersje USB to może być coś zrąbane w sterownikach emulatora portu com, no ale to już czyste domysły.
_________________
--
pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
adasch

Auto Maniak



Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 1792
Skąd jesteś (miejscowość / region): Gdańsk
Posiadane auto: Stilo dynamic JTD 115 KM
Piwa: 35/7
Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:56
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


dzięki. Będe ustawiał szybciej i zobaczę gdzie jest kres pracy.
mam nadzieję, że tutaj jest przyczyna.
Pozdrawiam
_________________
Sprzedam kołpaki oryginalne fiat 15"
Powrót do góry
gadu-gadu
morfik001

Debiutant



Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 19
Skąd jesteś (miejscowość / region): Maszewo/Stargard Szczeciński/Zachodniopomorskie
Posiadane auto: Fiat Stilo Multiwagon SW 1,8 16V 2003
Piwa: 1/2
Wysłany: Nie 23 Cze 2013, 18:04
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Witam,
Noszę sie już jakiś czas z zamiarem kupna interfejsu do mojego stilona, a po wczorajszym błędzie (engine fault) który wyskoczył mi w czasie jazdy i po chwili zniknął stwierdziłem, że czas najwyższy zaopatrzyć się w odpowiedni kabelek. Udało mi się zawęzić pole wyboru do dwóch kabli. I tutaj moje pytanie: czy ktoś posiada któryś z tych kabli i mógłby napisać czy warto go kupić? Z góry dzięki za opinie Smile

http://viaken.pl/pl/interfejs-elmscan-5-compact-scan-tool-usb-euroscan-2013-elm327-v2.html

http://viaken.pl/pl/interfejs-obdlink-sx-scan-tool-usb-elm327-v2-16bit-najszybszy-euroscan-2013-na-stn1110.html

A i byłbym zapomniał ELM327 z allegro mnie nie interesuje, a cena kabli powyżej jest dla mnie do przyjęcia.

Pozdrawiam
morfik001
Powrót do góry
jareq08

Auto Maniak



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 1509
Skąd jesteś (miejscowość / region): swiętokrzyskie
Posiadane auto: stilon 1.9 jtd, braval 2,0mjtd 165, pandziocha 1,3jtd 75KM.
Piwa: 96/3
Wysłany: Sro 26 Cze 2013, 18:51
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Stilon dobrze pracuje z programem "fiatecuscan".Jesli jestes taki "wybredny", to luknij na stronę oficjalnego sprzedawcę tego programu i zakupisz sobie u nich sprzet ,jesli masz taką ochotę. Jedno masz pewne,ze bedzie ci dzialać bez zarzutu i bedziesz w pełni legalnie działał. Powodzenia. Laughing
_________________
Drogie Panie za kierownicą,zamiast bawić się telefonem,pobawcie się manetką od kierunkowskazów,,,może wyrobicie sobie ten nawyk informowania innych o zmianie kierunku jazdy...
Powrót do góry
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Sob 13 Lip 2013, 22:11
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Pytanko. Kabelek (ELM327) łączy mi się ładnie z Silnikiem, Body, Deską. Z tego co pamiętam były problemy z połączeniem z Service i Can Info, ale wywalenie opornika na płytce pomogło (opis gdzieś na forum). No ale teraz chcę się połączyć z Can Setup/ Proxi i nie chce działać nic a nic, chwilę pomyśli i wywala błąd połączenia. Testowane na różnych prędkościach portu. Pomoże ktoś? FES 2.6
_________________
--
pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
Wieszal

Debiutant



Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 15
Skąd jesteś (miejscowość / region): Tarnów
Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 10 Kwi 2014, 15:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Przyłączam, się do pytania mam podobny problem.
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 1835
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 229/2
Wysłany: Czw 10 Kwi 2014, 16:59
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Rozwiązanie jest bardzo proste, trzeba zakupić MES-a w wersji full i nie będzie problemu z połączeniem. Programy "drugiego obiegu" często mają problemy z komunikacją z samochodem - stwierdzone organoleptycznie.
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
maly20202

Czytelnik



Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: I GP estiva blue & me II Panda
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 04 Kwi 2017, 11:14
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Witam wszystkich, mam problem z stilo 1,9 16V otóż nie mogę się połączyć z komputerem klimy, czujników parkowania i resztą która obsługuje elm bez przejściówek, kabel 100% sprawny obsługuje GP 1,4, AR 159 1,9 16V, Pande 1,1 łączy się ze wszystkim bez problemu podpinałem tez citroena i forda i też dawał rade. Kabel z przełącznikiem w wtyczce program to MES 3,1. Stilo da rade połączyć się tylko z silnikiem, abs, wspomaganie, reflektory, ma ktoś jakieś sugestie co może być przyczyną ??
Powrót do góry
a_ania

Czytelnik



Dołączył: 21 Kwi 2017
Posty: 2
Skąd jesteś (miejscowość / region): Mazury
Posiadane auto: Fiat Stilo 1.9 JTD 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 21 Kwi 2017, 16:03
Temat postu:

błąd 040460 uzywany program delphia


Witam serdecznie moje auto nie odpala.Rozrusznik kręci ale odpala tylko z "plaka" jak przestaje podawać Plak od razu gaśnie.Stilus był dzis podpięty pod komputer i wyskoczył błąd 040460 do diagnostyki używany był program delphia. Może ktoś wie co oznacza nr tego błędu? Fachowiec twierdzi,że może to immobilizer bo po przekręceniu kluczyka i
podłączeniu pod komputer temperatura cieczy chłodzenia wykazuje ponad 1700 stopni albo bardzo kosmiczną predkość. Rolling Eyes Fiat Stilo 1.9 JTD 2002
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 52, 53, 54  Następny
Strona 53 z 54
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


Fiat

Grande Punto

15 700

2012r.

117 000 km

pomorskie

Fiat

500L

46 800

2017r.

22 000 km

śląskie

Fiat

Doblo

22 900

2010r.

174 000 km

małopolskie

Fiat

Doblo

13 900

2007r.

149 000 km

małopolskie

Fiat

Grande Punto

8 500

2008r.

200 000 km

pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System