Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) Głośniki


Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bj_2006

Debiutant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Bravo 1,4 12V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 14 Sty 2008, 17:51
Temat postu:

Głośniki


Zna ktoś wymiar głośników w dzwiach , gdyż chce wymienić ale nie wiem jakie tam pasują. a rozkręcać dwa razy to strata czasu , jeśli ktoś jest zorientowany to proszę o podpowiedż.
_________________
Bj_2006
Powrót do góry
gadu-gadu
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Pon 14 Sty 2008, 22:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


W dzwiach są głośniki 5x7 cala, np. aukcja
Możesz też kupić dystanse i zamontować głośnik o średnicy 165 mm, np. aukcja
Powrót do góry
bj_2006

Debiutant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Bravo 1,4 12V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 15 Sty 2008, 14:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Dzięki za pomoc lukaszzz
_________________
Bj_2006
Powrót do góry
gadu-gadu
teofilowiak

Debiutant



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 31
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Fiat stilo 1.9 Multi jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 15 Sty 2008, 15:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


a jakie glosniki wchodza na podszybie ?
Powrót do góry
gadu-gadu
reed3

Debiutant



Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 32

Posiadane auto: Fiat Bravo GT 1,9td 98r
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 16 Sty 2008, 22:39
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


na podszybie wsadzilem syczki boshman - w zestawie byly obudowy do wew./zewn montowania oraz do naklejania. sciaglem oslonki i nakleilem na spod. efekt super robi sie bardziej przestrzenny dzwiek. koszt 25zl za komplet z filtrami na cewce.
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama








Wysłany: Sro 16 Sty 2008, 22:39
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
teofilowiak

Debiutant



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 31
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Fiat stilo 1.9 Multi jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 29 Sty 2008, 11:41
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


witam
wie ktos czym mozna zastapic ta plastikowa folie pod tapicerka drzwi ? zalozylem glosniki dalem troche basu i folia brzeczy od drgan wywolanych glosnikami
Gdzies widzialem ze ktos mial taka biala materialowa powloke wie ktos moze jak to sie nazywa i gdzie mozna dostac takie "cus" ?
Powrót do góry
gadu-gadu
tu125

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 163
Skąd jesteś (miejscowość / region): Okolice Wielunia (Łódzkie)
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.4 12v 97r.Rover 400 1.4 75 km.
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 30 Sty 2008, 10:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Czy te osłony na podszybiu od głośników się jakoś podważa bo u mnie nie grajom nie chce tego urwać.Pozdro Wink
Powrót do góry
gadu-gadu
bj_2006

Debiutant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Bravo 1,4 12V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 04 Lut 2008, 10:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Osłonki na podszybiu są na zaczepy więc podwadż je delikatnie płaskim śrubokrętem i muszą zejść , sam zdejmowałem niedawno bo montowałem w tym miejscu syczki , fajny efekt. Pozdro
_________________
Bj_2006
Powrót do góry
gadu-gadu
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Nie 09 Mar 2008, 15:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


reed3 napisał:
na podszybie wsadzilem syczki boshman - w zestawie byly obudowy do wew./zewn montowania oraz do naklejania. sciaglem oslonki i nakleilem na spod. efekt super robi sie bardziej przestrzenny dzwiek. koszt 25zl za komplet z filtrami na cewce.

Jakie byście polecili głośniki na podszybkie z tych -> BOSCHMANN'ów
Myślałem o -> tych albo tych
Powrót do góry
tu125

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 163
Skąd jesteś (miejscowość / region): Okolice Wielunia (Łódzkie)
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.4 12v 97r.Rover 400 1.4 75 km.
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 09 Mar 2008, 16:57
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Ja tez zalorzylem te glosniczki na podszybiu fajny efekt ale nawet nie wiem jakiej firmy.Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
gadu-gadu
grzegi87

Stały Bywalec



Dołączył: 25 Maj 2007
Posty: 203
Skąd jesteś (miejscowość / region): dolnośląskie
Posiadane auto: bravo= 1.9jtd 105 00/ 1.6 16v 96
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 09 Mar 2008, 20:12
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


a powiedzcie bo tez chce tam umiescic te syczki, czy tam sa juz jakies kable
poprowadzone a moze juz tam jakies sie tam znajduja czy tylko tam jest pustka. jezeli tam kabelkow nie ma to czy da sie je z latwoscia doprowadzic do radia, tzn je sie podlacza razem do innych glosnikow??????????????
Powrót do góry
gadu-gadu
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Nie 09 Mar 2008, 23:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


teofilowiak napisał:
witam
wie ktos czym mozna zastapic ta plastikowa folie pod tapicerka drzwi ? zalozylem glosniki dalem troche basu i folia brzeczy od drgan wywolanych glosnikami
Gdzies widzialem ze ktos mial taka biala materialowa powloke wie ktos moze jak to sie nazywa i gdzie mozna dostac takie "cus" ?

Kup sobie takie coś jak mata bitumiczna - wytnij nożem na wzór drzwi i przyklej lub przykręć.
_________________
Już kilkanaście tysięcy osób go pobrało ZA DARMO!
GŁUPOTA małolata
www.odjechani.com.pl
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
tu125

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 163
Skąd jesteś (miejscowość / region): Okolice Wielunia (Łódzkie)
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.4 12v 97r.Rover 400 1.4 75 km.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 10 Mar 2008, 10:00
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


grzegi87 napisał:
a powiedzcie bo tez chce tam umiescic te syczki, czy tam sa juz jakies kable
poprowadzone a moze juz tam jakies sie tam znajduja czy tylko tam jest pustka. jezeli tam kabelkow nie ma to czy da sie je z latwoscia doprowadzic do radia, tzn je sie podlacza razem do innych glosnikow??????????????



Znajdują sie tam kable razem z kostkami do podłączenia przynajmniej u mnie były oryginalne.Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
gadu-gadu
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Nie 30 Mar 2008, 19:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Dzisiaj ściągłem te osłony na podszybiu, niestety nie mam tam kabli.
Pusciłem kabel dziurą która tam jest, zobaczyłem pod spód deski rozdzielczej i było go widać, także z pociagnieciem kabli nie było problemów. Wystarczy tylko troche chęci i ładna słoneczna pogoda, aby było wszystko widać Smile

Edit:
lukaszzz napisał:
W dzwiach są głośniki 5x7 cala.
Możesz też kupić dystanse i zamontować głośnik o średnicy 165 mm.

Niestety okazało się, ze oryginalne głośniki 5x7 cala do Fiata Bravo mają inne wyżłobienie od spodu, przez co inny 5x7 cala głośnik nie pasuje, jest zabardzo wypukły i nie dochodzi do blachy drzwi. Kupiłem tego BOSCHMANN'a i ten akurat nie pasował, może głośniki innej firmy bedą OK.
Pozostaje mi jedynie zakupić dystans i zamontować tam głośnik o średnicy 165 mm.
Powrót do góry
japan

Debiutant



Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 49
Skąd jesteś (miejscowość / region): Rzeszów
Posiadane auto: Fiat Bravo/1.9 JTD/105HP/1999
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 16 Kwi 2008, 23:02
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


zeby nie zakladac nowego tematu Smile oczywiscie mysle nad zalozeniem glosnikow 165mm + dystanse. ale interesuje mnie głebokosc montazowa tzn ile tam jest miejsca? bo glosnik moze sie nie zmiescic :/
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.






Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2020 Created by idealneT and OM System