Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) Głośniki


Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bj_2006

Debiutant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Bravo 1,4 12V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 14 Sty 2008, 17:51
Temat postu:

Głośniki


Zna ktoś wymiar głośników w dzwiach , gdyż chce wymienić ale nie wiem jakie tam pasują. a rozkręcać dwa razy to strata czasu , jeśli ktoś jest zorientowany to proszę o podpowiedż.
_________________
Bj_2006
Powrót do góry
gadu-gadu
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Pon 14 Sty 2008, 22:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


W dzwiach są głośniki 5x7 cala, np. aukcja
Możesz też kupić dystanse i zamontować głośnik o średnicy 165 mm, np. aukcja
Powrót do góry
bj_2006

Debiutant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Bravo 1,4 12V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 15 Sty 2008, 14:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Dzięki za pomoc lukaszzz
_________________
Bj_2006
Powrót do góry
gadu-gadu
teofilowiak

Debiutant



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 31
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Fiat stilo 1.9 Multi jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 15 Sty 2008, 15:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


a jakie glosniki wchodza na podszybie ?
Powrót do góry
gadu-gadu
reed3

Debiutant



Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 32

Posiadane auto: Fiat Bravo GT 1,9td 98r
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 16 Sty 2008, 22:39
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


na podszybie wsadzilem syczki boshman - w zestawie byly obudowy do wew./zewn montowania oraz do naklejania. sciaglem oslonki i nakleilem na spod. efekt super robi sie bardziej przestrzenny dzwiek. koszt 25zl za komplet z filtrami na cewce.
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama








Wysłany: Sro 16 Sty 2008, 22:39
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
teofilowiak

Debiutant



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 31
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Fiat stilo 1.9 Multi jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 29 Sty 2008, 11:41
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


witam
wie ktos czym mozna zastapic ta plastikowa folie pod tapicerka drzwi ? zalozylem glosniki dalem troche basu i folia brzeczy od drgan wywolanych glosnikami
Gdzies widzialem ze ktos mial taka biala materialowa powloke wie ktos moze jak to sie nazywa i gdzie mozna dostac takie "cus" ?
Powrót do góry
gadu-gadu
tu125

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 163
Skąd jesteś (miejscowość / region): Okolice Wielunia (Łódzkie)
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.4 12v 97r.Rover 400 1.4 75 km.
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 30 Sty 2008, 10:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Czy te osłony na podszybiu od głośników się jakoś podważa bo u mnie nie grajom nie chce tego urwać.Pozdro Wink
Powrót do góry
gadu-gadu
bj_2006

Debiutant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Bravo 1,4 12V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 04 Lut 2008, 10:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Osłonki na podszybiu są na zaczepy więc podwadż je delikatnie płaskim śrubokrętem i muszą zejść , sam zdejmowałem niedawno bo montowałem w tym miejscu syczki , fajny efekt. Pozdro
_________________
Bj_2006
Powrót do góry
gadu-gadu
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Nie 09 Mar 2008, 15:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


reed3 napisał:
na podszybie wsadzilem syczki boshman - w zestawie byly obudowy do wew./zewn montowania oraz do naklejania. sciaglem oslonki i nakleilem na spod. efekt super robi sie bardziej przestrzenny dzwiek. koszt 25zl za komplet z filtrami na cewce.

Jakie byście polecili głośniki na podszybkie z tych -> BOSCHMANN'ów
Myślałem o -> tych albo tych
Powrót do góry
tu125

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 163
Skąd jesteś (miejscowość / region): Okolice Wielunia (Łódzkie)
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.4 12v 97r.Rover 400 1.4 75 km.
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 09 Mar 2008, 16:57
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Ja tez zalorzylem te glosniczki na podszybiu fajny efekt ale nawet nie wiem jakiej firmy.Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
gadu-gadu
grzegi87

Stały Bywalec



Dołączył: 25 Maj 2007
Posty: 203
Skąd jesteś (miejscowość / region): dolnośląskie
Posiadane auto: bravo= 1.9jtd 105 00/ 1.6 16v 96
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 09 Mar 2008, 20:12
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


a powiedzcie bo tez chce tam umiescic te syczki, czy tam sa juz jakies kable
poprowadzone a moze juz tam jakies sie tam znajduja czy tylko tam jest pustka. jezeli tam kabelkow nie ma to czy da sie je z latwoscia doprowadzic do radia, tzn je sie podlacza razem do innych glosnikow??????????????
Powrót do góry
gadu-gadu
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Nie 09 Mar 2008, 23:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


teofilowiak napisał:
witam
wie ktos czym mozna zastapic ta plastikowa folie pod tapicerka drzwi ? zalozylem glosniki dalem troche basu i folia brzeczy od drgan wywolanych glosnikami
Gdzies widzialem ze ktos mial taka biala materialowa powloke wie ktos moze jak to sie nazywa i gdzie mozna dostac takie "cus" ?

Kup sobie takie coś jak mata bitumiczna - wytnij nożem na wzór drzwi i przyklej lub przykręć.
_________________
Już kilkanaście tysięcy osób go pobrało ZA DARMO!
GŁUPOTA małolata
www.odjechani.com.pl
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
tu125

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 163
Skąd jesteś (miejscowość / region): Okolice Wielunia (Łódzkie)
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.4 12v 97r.Rover 400 1.4 75 km.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 10 Mar 2008, 10:00
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


grzegi87 napisał:
a powiedzcie bo tez chce tam umiescic te syczki, czy tam sa juz jakies kable
poprowadzone a moze juz tam jakies sie tam znajduja czy tylko tam jest pustka. jezeli tam kabelkow nie ma to czy da sie je z latwoscia doprowadzic do radia, tzn je sie podlacza razem do innych glosnikow??????????????



Znajdują sie tam kable razem z kostkami do podłączenia przynajmniej u mnie były oryginalne.Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
gadu-gadu
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Nie 30 Mar 2008, 19:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


Dzisiaj ściągłem te osłony na podszybiu, niestety nie mam tam kabli.
Pusciłem kabel dziurą która tam jest, zobaczyłem pod spód deski rozdzielczej i było go widać, także z pociagnieciem kabli nie było problemów. Wystarczy tylko troche chęci i ładna słoneczna pogoda, aby było wszystko widać Smile

Edit:
lukaszzz napisał:
W dzwiach są głośniki 5x7 cala.
Możesz też kupić dystanse i zamontować głośnik o średnicy 165 mm.

Niestety okazało się, ze oryginalne głośniki 5x7 cala do Fiata Bravo mają inne wyżłobienie od spodu, przez co inny 5x7 cala głośnik nie pasuje, jest zabardzo wypukły i nie dochodzi do blachy drzwi. Kupiłem tego BOSCHMANN'a i ten akurat nie pasował, może głośniki innej firmy bedą OK.
Pozostaje mi jedynie zakupić dystans i zamontować tam głośnik o średnicy 165 mm.
Powrót do góry
japan

Debiutant



Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 49
Skąd jesteś (miejscowość / region): Rzeszów
Posiadane auto: Fiat Bravo/1.9 JTD/105HP/1999
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 16 Kwi 2008, 23:02
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Głośniki


zeby nie zakladac nowego tematu Smile oczywiscie mysle nad zalozeniem glosnikow 165mm + dystanse. ale interesuje mnie głebokosc montazowa tzn ile tam jest miejsca? bo glosnik moze sie nie zmiescic :/
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


Fiat

Panda

4 900

2003r.

112 000 km

mazowieckie

Fiat

Albea

3 900

2004r.

200 000 km

śląskie

Fiat

Grande Punto

15 700

2012r.

117 000 km

pomorskie

Fiat

500L

29 990

2013r.

178 062 km

pomorskie

Fiat

Bravo

19 900

2009r.

161 511 km

śląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System