Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) brak prądu w zapalniczce



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aduch

Debiutant



Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 30
Skąd jesteś (miejscowość / region): Obrzycko wlkp
Posiadane auto: fiat stilo 2002 r 1900 jtd
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 02 Lis 2010, 15:24
Temat postu:

brak prądu w zapalniczce


witam zapalniczka mi nie działa, który bezpiecznik jest odpowiedzialny za działańie zapalniczki a jeśli to nie bezpiecznik to co to może być????
_________________
aduch
Powrót do góry
gadu-gadu
ravauek211

Auto Maniak



Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 1472
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa

Piwa: 186/4
Wysłany: Wto 02 Lis 2010, 15:59
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) brak prądu w zapalniczce


zajrzyj do instrukcji albo wymień wszystkie uszkodzone bezpieczniki.
bezpiecznik od zapalniczki zwykle ma symbol papierosa z dymkiem lub jest opisana np servizi

czy trudne jest poszukanie spalonego bezpiecznika?
_________________
Były:
uno 0,9 2002r
Albea 1,2 16V 03r
Seicento 0,9LPG
Jest:
Peugeot 307 kombi 1,6 16V LPG
Kia picanto 1.0 LPG
Powrót do góry
aduch

Debiutant



Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 30
Skąd jesteś (miejscowość / region): Obrzycko wlkp
Posiadane auto: fiat stilo 2002 r 1900 jtd
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 02 Lis 2010, 18:31
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) brak prądu w zapalniczce


ravauek211 napisał:
zajrzyj do instrukcji albo wymień wszystkie uszkodzone bezpieczniki.
bezpiecznik od zapalniczki zwykle ma symbol papierosa z dymkiem lub jest opisana np servizi

czy trudne jest poszukanie spalonego bezpiecznika?


wszystko fajnie lecz ja nie mam symboli tylko cyferki jak miałbym symbole to bym doszedł do tego. Po drógie instrukcja itp jest po włosku i tam bardzo dziwnie wszystko pisze. po trzecie 3/4 bezpieczników przejrzałem i nic
_________________
aduch
Powrót do góry
gadu-gadu
Stilonek

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 394
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląsk
Posiadane auto: Stilo 1.4 3D 2004
Piwa: 12/0
Wysłany: Wto 02 Lis 2010, 20:25
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) brak prądu w zapalniczce


Wiesz że ona działa tylko po kluczyku.
Powrót do góry
cortez77

Debiutant



Dołączył: 29 Wrz 2010
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bytom
Posiadane auto: Fiat Stilo MW, 1.9 JTD, 2004r 115 ps
Piwa: 0/1
Wysłany: Wto 02 Lis 2010, 22:48
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) brak prądu w zapalniczce


Mały żółty bezpiecznik 20 A
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama








Wysłany: Wto 02 Lis 2010, 22:48
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
pabloxl1

Debiutant



Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 17
Skąd jesteś (miejscowość / region): wawa
Posiadane auto: fiat stilo 1.6 03
Piwa: 1/0
Wysłany: Wto 02 Lis 2010, 22:59
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) brak prądu w zapalniczce


f 44 bodajże, mi też nie działa choć bezpiecznik cały.
Powrót do góry
aduch

Debiutant



Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 30
Skąd jesteś (miejscowość / region): Obrzycko wlkp
Posiadane auto: fiat stilo 2002 r 1900 jtd
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 19 Lis 2010, 09:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) brak prądu w zapalniczce


bezpiecznik cały obydwie zapalniczki mi nie działaja dziwne to troche bezpiecznik cały
_________________
aduch
Powrót do góry
gadu-gadu
artoo12za

Stały Bywalec



Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 155
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Stilo 1.9 JTD MW 2005
Piwa: 6/0
Wysłany: Pią 19 Lis 2010, 17:24
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) brak prądu w zapalniczce


Witam. Panowie , gniazdo zapalniczki ( i ew. gniazdo prądowe w bagażniku ) są zasilane tak : + akumulatora , bezpiecznik 70 A , przekaźnik T12 ( styki 30/87 ) bazpiecznik F44 , rzeczone gniazda , masa. Przekaźnik T12 ( na stykach 85/86 ) zasilony jest z +12V po kluczyku , styk 86 ląduje finalnie na masie. Tak więc aby nie było napięcia na gniazdach to albo : brak styku 30/87 przekaźnika T12 , bezp. F44 kaput , brak masy gniazda zapalniczki , cewka T12 pomiędzy stykami 85/86 kaput , cewka nie dostaje +12V z kluczyka , brak masy na styku 86 cewki przekaźnika T12 , uwalenie kabla w ww. obwodach w dowolnym miejscu. Uff ... chyba wszystko. Trochę sprawdzania jest , ale układ zasilania gniazd jest prosty i wystarczy jakikolwiek miernik umiwersalny ( np. wolty i omy ). Kluczyk w pierwszą pozycję i latamy woltomierzem po ww. układzie. Dla bardziej obeznanych proponuję sobie powyższy opis rozrysować w postaci schematu ideowego , jest to bardziej czytelne. Pozdr. ART
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Nadwozie.


Fiat

Bravo

9 500

2015r.

99 000 km

łódzkie

Fiat

Bravo

25 800

2011r.

111 000 km

śląskie

Fiat

500x

49 990

2015r.

43 519 km

podkarpackie

Fiat

Sedici

24 900

2008r.

128 999 km

małopolskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2018 Created by idealneT and OM System