| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Franek16i
Dyskutant

Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 70 Skąd jesteś (miejscowość/region): ... Posiadane auto: Fiat Panda 2004 r 1.2 + gaz
Piwa: 0/3
|
| Wysłany: Pon 27 Gru 2010, 01:51
Temat postu: zawieszenie przod, problem luzy:( |
|
|
Witam mam problem ze swoja panda:( otoz mam jakies dziwne stuki w zawieszeniu na malych dziurkach i duzych, wszystko w sumie wymienione:( ale dalej tlucze glownie w prawym przednim kole:/ mam wujka mechanika i nic nie widzi:/ dzisiaj w prawym kole zauwazylem luz:( bez podnoszenia na lewarek chwycilem kolo i w prawo i lewo ma delikatny luz:/ co to moze byc?:/ i delikatnie tlucze:/, zas prawe przednie kolo jest dobrze ale cos stuka:( juz od prawie roku tak jezdze:( na przegladzie pytalem sie czy maglownica i poloski sprawne mowili ze tak:( i sam juz nie wiem prosilbym o pomoc:), niby lozyska moga dawac takie wrazenie:( ale sam juz nie wiem:( aa i jeszcze jedno krecac szybko kierownica w prawo i w lewo slychac delikatne stuki:( co to moze byc pomocy:( pozdrawiam:)
wymieniane amorki, drazki kierownicze i stabilizatora, wachacze....
A i jeszcze jedno czy przez dobrze zjechane lozyska może sie tluc zawieszenie? Ale nie szumi podczas jazdy tylko sie tlucze no i luz delikatny na kole:/ tak powiedział mi Pan na przeglądzie:( i sam juz nie wiem:( |
|
| Powrót do góry |
|
 |
LOOKAS19822803
Stały Bywalec

Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 243 Skąd jesteś (miejscowość/region): SRODA SLASKA Posiadane auto: BRAVO 1.9 TD100 97r 1.6 16v sx 97r
Piwa: 5/1
|
| Wysłany: Pon 27 Gru 2010, 18:10
Temat postu: Re: zawieszenie przod, problem luzy:( |
|
|
| jak masz luz na kole i to bez podnoszenia to lozyska sie rozsypaly a te z przadu nie szumia tylko stukaja bo sa kolkowe gumy na stabilizatorach wymieniales? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Franek16i
Dyskutant

Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 70 Skąd jesteś (miejscowość/region): ... Posiadane auto: Fiat Panda 2004 r 1.2 + gaz
Piwa: 0/3
|
| Wysłany: Pon 27 Gru 2010, 19:20
Temat postu: Re: ( Fiat Panda ) zawieszenie przod, problem luzy:( |
|
|
wlasnie nie:/ lozysk nie wymienialem wlasnie niby jak siadaja to szumia a tu prosze:/ z prawej storny stuka jak glupie :/ z lewej zaczyna :/ a da rade sprawdzic lozyska ? tzn jak robiore to sie rozsypia? i trzeba odrazu nowe?
jakie gumy na stabilizatora? stabilizatory wymienialem, a gumy to chodzi to te takie jak sanki? zaraz pod podwoziem sa 2 gumy w ksztalcie trojkata mozna powiedziec tak? to jak o te chodzi to wymienialem:) , a i jeszcze jedno:( jak te lozyska sa rozsypane obydwa to tluka jak cholera i sa tez luzy na kierownicy? podczas szybiego krecenia w miejscy slychac stukanie:(
pozdrawiam:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jakubbi
Debiutant

Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 27 Skąd jesteś (miejscowość/region): Beskidy
Piwa: 0/0
|
| Wysłany: Wto 25 Sty 2011, 22:54
Temat postu: Re: ( Fiat Panda ) zawieszenie przod, problem luzy:( |