Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fasan

Dyskutant



Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 52

Posiadane auto: Fiat Stilo 1,9 JTD 3dzwi
Piwa: 1/1
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 15:11
Temat postu:

Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


Witam koledzy , rozlała mi sie pompa wysokiego cisnienia, juz wczesniej sie pociła, a teraz leje juz bardzo, kupiłem zestaw do uszczelnienia pompy. MOje pytanie dytyczy jej ustawienia, czy trzeba ustawiac ją jakos, czy można wykrecić ją, uszczelnić i zamotować spowrotem bez zadnego ustawiania ( chodzi mi o ustwienie jej fazy) słyszałem ze przy silnikach TD wazna jest faza ustwienia pompy, jak jest tutaj?
Powrót do góry
zaki1989

Auto Maniak



Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 1372
Skąd jesteś (miejscowość / region): pole
Posiadane auto: Opel Astra GTC 1.9 CDTI 150KM IDS+ (DPF OFF, nowy kolektor ssący ~ 170KM= niecałe 7s na 100 :) )
Piwa: 18/1
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 15:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


Cytat:
czy można wykrecić ją, uszczelnić i zamotować spowrotem bez zadnego ustawiania


Wytarczy wykręcić? znajduje sie w takim cudownym miejcu ze w zasadzie nie ma do niej dostepu, trzeba rozebrac pół silnika, i mało któremu mechanikowi chce sie w to bawić, lub za samą robocizne wołają ~ 800zł

daletego jak juz sie ją wyjmie to najlepiej wymienic wszytskie mozliwe uszczelki jakie tam są
Powrót do góry
fasan

Dyskutant



Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 52

Posiadane auto: Fiat Stilo 1,9 JTD 3dzwi
Piwa: 1/1
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 16:19
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


no miejsce ma "cudowne" to trzeba przyznać , trzeba odkręcac komputer , zbiornik na płyn chłodniczy , obudowe rorządu, zbiornik podcisnienia, przy okazji zeby sie dostać do obudowy rozrządu trzeba zrzucic pasek pomocniczy i koło pasowe Very Happy i wiele innych magicznych rzeczy:) wszystko mam rozebrane , tylko nie wiem czy trzeba ją potem jakoś ustwiać jak już ją zdemontuje ?

a co do uszczelniaczy to mam cały komplet , więc wymienie wszystko
Powrót do góry
Marek82

Auto Maniak



Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 793
Skąd jesteś (miejscowość / region): Będzin woj. śląskie
Posiadane auto: Stilon 2004 JTD 115 180tys
Piwa: 28/2
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 16:31
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


Nic nie trzeba to Common Rail od tego jest elektronika.
To nie TDi gdzie trzeba ustawiać wyprzedzenie Smile
pozdrawiam Smile
Jedynie to dobrze rozrząd załóż powrotem Smile
_________________
Z poważaniem

Marek
Powrót do góry
gadu-gadu skype status Wystawiono 1 piw(a)
fasan

Dyskutant



Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 52

Posiadane auto: Fiat Stilo 1,9 JTD 3dzwi
Piwa: 1/1
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 16:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


dziekuje kolego, własnie o taką odpowiedz mi chodzi, piwko odemnie Smile jutro bede się z tym zmagał dalej, a myslisz kolego ze cieknąca pompa (a nawet mozna powiedziec lejąca) moze być przyczyną błędu informującego o awarii potencjometru na pedale gazu ?
potencjometr dostaje za małe zasilanie na jednym z przewodów i pewnie stąd ten błąd. Czy małe cisnienie jakie wytwarza pompa ( bo pewnie takie jest skoro leje) może miec wpływ na wyskośc tego napięcia ?
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 16:38
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
waldigsi

Dyskutant



Dołączył: 14 Sty 2011
Posty: 60
Skąd jesteś (miejscowość / region): Włocławek
Posiadane auto: Punto
Piwa: 6/0
Wysłany: Pon 21 Lut 2011, 10:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


fasan napisał:
dziekuje kolego, własnie o taką odpowiedz mi chodzi, piwko odemnie Smile jutro bede się z tym zmagał dalej, a myslisz kolego ze cieknąca pompa (a nawet mozna powiedziec lejąca) moze być przyczyną błędu informującego o awarii potencjometru na pedale gazu ?
potencjometr dostaje za małe zasilanie na jednym z przewodów i pewnie stąd ten błąd. Czy małe cisnienie jakie wytwarza pompa ( bo pewnie takie jest skoro leje) może miec wpływ na wyskośc tego napięcia ?


pompy nie trzeba ustawiac ale , nie przestaw przy tym rozrzadu, cieknaca pompe mozna uszczelnic w serwisach boscha koszt ok 500-600 zł , sam tego nie zrobisz bo nik nie sprzedaje czesci

poaztym cieknaca pompa nie jest przyczną niedomagania pedału gazu i nic z tym wspólengo nie ma , spardz obwód pedału gazu
_________________
Autoelektronika- naprawy sterowników, immo,Air-Bag, programowanie sterowników Fiat i inne.
Powrót do góry
jarson190

Auto Maniak



Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 831
Skąd jesteś (miejscowość / region): ZACHODNIOPOMORSKIE
Posiadane auto: było stilo MW jest croma 150kM
Piwa: 34/1
Wysłany: Pon 21 Lut 2011, 22:09
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


pompę da się uszczelnić samemu zestaw uszczelek kosztuje ok 80 zł bosh przerabiałem to zaraz po kupnie stilaka a teraz jeszcze taniej http://allegro.pl/zestaw-uszczelek-do-pomp-cr-bosch-cdi-hdi-jtd-ctdi-i1472136753.html
Powrót do góry
jareq08

Auto Maniak



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 1037
Skąd jesteś (miejscowość / region): swiętokrzyskie
Posiadane auto: 2 stilony 3 i 5D oba jtd 116KM, doszedł bravo 2,o mjtd 165 KM
Piwa: 56/3
Wysłany: Pon 21 Lut 2011, 23:19
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz rysunki i opis demontazu i montazu samej pompy CR(oferty sprzedaży zestawów naprawczych). Dobrze sprawdzałes miejsce wycieku(uszczelniacz na ośce)?A moze rozszczelnił się regulator cisnienia paliwa?
_________________
Kazdy facet z widłami to Posejdon... a kazde auto to wieśmobil?!
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Nadwozie.


Fiat

Inny

48 500

2013r.

27 939 km

małopolskie

Fiat

Grande Punto

25 800

2010r.

71 000 km

śląskie

Fiat

500

19 900

2008r.

81 259 km

podkarpackie

Fiat

Punto

11 400

2005r.

114 000 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

500

19 900

2008r.

81 259 km

mazowieckie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2015 Created by idealneT and OM System