Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fasan

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 54

Posiadane auto: Fiat Stilo 1,9 JTD 3dzwi
Piwa: 1/1
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 15:11
Temat postu:

Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


Witam koledzy , rozlała mi sie pompa wysokiego cisnienia, juz wczesniej sie pociła, a teraz leje juz bardzo, kupiłem zestaw do uszczelnienia pompy. MOje pytanie dytyczy jej ustawienia, czy trzeba ustawiac ją jakos, czy można wykrecić ją, uszczelnić i zamotować spowrotem bez zadnego ustawiania ( chodzi mi o ustwienie jej fazy) słyszałem ze przy silnikach TD wazna jest faza ustwienia pompy, jak jest tutaj?
Powrót do góry
zaki1989

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 1378
Skąd jesteś (miejscowość / region): pole
Posiadane auto: Opel Astra GTC 1.9 CDTI 150KM IDS+ (DPF OFF, nowy kolektor ssący ~ 170KM= niecałe 7s na 100 :) )
Piwa: 18/1
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 15:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


Cytat:
czy można wykrecić ją, uszczelnić i zamotować spowrotem bez zadnego ustawiania


Wytarczy wykręcić? znajduje sie w takim cudownym miejcu ze w zasadzie nie ma do niej dostepu, trzeba rozebrac pół silnika, i mało któremu mechanikowi chce sie w to bawić, lub za samą robocizne wołają ~ 800zł

daletego jak juz sie ją wyjmie to najlepiej wymienic wszytskie mozliwe uszczelki jakie tam są
Powrót do góry
fasan

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 54

Posiadane auto: Fiat Stilo 1,9 JTD 3dzwi
Piwa: 1/1
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 16:19
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


no miejsce ma "cudowne" to trzeba przyznać , trzeba odkręcac komputer , zbiornik na płyn chłodniczy , obudowe rorządu, zbiornik podcisnienia, przy okazji zeby sie dostać do obudowy rozrządu trzeba zrzucic pasek pomocniczy i koło pasowe Very Happy i wiele innych magicznych rzeczy:) wszystko mam rozebrane , tylko nie wiem czy trzeba ją potem jakoś ustwiać jak już ją zdemontuje ?

a co do uszczelniaczy to mam cały komplet , więc wymienie wszystko
Powrót do góry
Marek82

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 807
Skąd jesteś (miejscowość / region): Będzin woj. śląskie
Posiadane auto: Stilon 2004 JTD 115 180tys
Piwa: 28/2
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 16:31
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


Nic nie trzeba to Common Rail od tego jest elektronika.
To nie TDi gdzie trzeba ustawiać wyprzedzenie Smile
pozdrawiam Smile
Jedynie to dobrze rozrząd załóż powrotem Smile
_________________
Z poważaniem

Marek
Powrót do góry
gadu-gadu skype status Wystawiono 1 piw(a)
fasan

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 54

Posiadane auto: Fiat Stilo 1,9 JTD 3dzwi
Piwa: 1/1
Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 16:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


dziekuje kolego, własnie o taką odpowiedz mi chodzi, piwko odemnie Smile jutro bede się z tym zmagał dalej, a myslisz kolego ze cieknąca pompa (a nawet mozna powiedziec lejąca) moze być przyczyną błędu informującego o awarii potencjometru na pedale gazu ?
potencjometr dostaje za małe zasilanie na jednym z przewodów i pewnie stąd ten błąd. Czy małe cisnienie jakie wytwarza pompa ( bo pewnie takie jest skoro leje) może miec wpływ na wyskośc tego napięcia ?
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Nie 20 Lut 2011, 16:38
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
waldigsi

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 14 Sty 2011
Posty: 60
Skąd jesteś (miejscowość / region): Włocławek
Posiadane auto: Punto
Piwa: 6/0
Wysłany: Pon 21 Lut 2011, 10:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


fasan napisał:
dziekuje kolego, własnie o taką odpowiedz mi chodzi, piwko odemnie Smile jutro bede się z tym zmagał dalej, a myslisz kolego ze cieknąca pompa (a nawet mozna powiedziec lejąca) moze być przyczyną błędu informującego o awarii potencjometru na pedale gazu ?
potencjometr dostaje za małe zasilanie na jednym z przewodów i pewnie stąd ten błąd. Czy małe cisnienie jakie wytwarza pompa ( bo pewnie takie jest skoro leje) może miec wpływ na wyskośc tego napięcia ?


pompy nie trzeba ustawiac ale , nie przestaw przy tym rozrzadu, cieknaca pompe mozna uszczelnic w serwisach boscha koszt ok 500-600 zł , sam tego nie zrobisz bo nik nie sprzedaje czesci

poaztym cieknaca pompa nie jest przyczną niedomagania pedału gazu i nic z tym wspólengo nie ma , spardz obwód pedału gazu
_________________
Autoelektronika- naprawy sterowników, immo,Air-Bag, programowanie sterowników Fiat i inne.
Powrót do góry
jarson190

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 833
Skąd jesteś (miejscowość / region): ZACHODNIOPOMORSKIE
Posiadane auto: było stilo MW jest croma 150kM
Piwa: 33/1
Wysłany: Pon 21 Lut 2011, 22:09
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


pompę da się uszczelnić samemu zestaw uszczelek kosztuje ok 80 zł bosh przerabiałem to zaraz po kupnie stilaka a teraz jeszcze taniej http://allegro.pl/zestaw-uszczelek-do-pomp-cr-bosch-cdi-hdi-jtd-ctdi-i1472136753.html
Powrót do góry
jareq08

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 981
Skąd jesteś (miejscowość / region): swiętokrzyskie
Posiadane auto: 2 stilony 3 i 5D oba jtd 116KM
Piwa: 48/3
Wysłany: Pon 21 Lut 2011, 23:19
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Pompa wysokiego cisnienia - ustawiać ?


Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz rysunki i opis demontazu i montazu samej pompy CR(oferty sprzedaży zestawów naprawczych). Dobrze sprawdzałes miejsce wycieku(uszczelniacz na ośce)?A moze rozszczelnił się regulator cisnienia paliwa?
_________________
Pomagamy serwisom gratis , czasem za free!
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Nadwozie.


Fiat

Doblo

34 990

2010r.

83 458 km

mazowieckie

Fiat

Doblo

34 990

2010r.

83 458 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

Stilo

12 400

2005r.

98 000 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

Inny

49 900

2013r.

27 939 km

małopolskie

Fiat

500

24 990

2008r.

81 259 km

mazowieckie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group

bezpłatne ogłoszenia motoryzacyjne

Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2014 Created by idealneT and OM System