Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Ducato ) nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dnnnasa

Czytelnik



Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 10 Lip 2011, 13:42
Temat postu:

nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


Witam Mam olbrzymi problem . Jakiś tydzień temu przestały działać mi w moim Facie ducato szyby elektryczne oraz centralny zamek . sprawdziłem bezpieczniki , przekaźniki . wszystko ok . myślałem że coś z kablami ale wszystkie przepatrzyłem i są całe . po dwóch dniach przestał mi działać klakson , lusterka elektryczne , światła mijania . reszta działa . Nie wiem co się dzieje SadSad pilnie muszę jechać samochodem a tu prawie wszystko nie działa . co się może dziać POMOCY BŁAGAM
Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Nie 10 Lip 2011, 16:49
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


kabel masowy nie styka
Powrót do góry
dnnnasa

Czytelnik



Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 11 Lip 2011, 09:01
Temat postu:

niestey


Sprawdziłem to już nie raz . niestety to nie to
Powrót do góry
dziadek1

Auto Maniak



Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 2011
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brzozów
Posiadane auto: Grand scenic 1,9 dci r 2006
Piwa: 166/1
Wysłany: Pon 11 Lip 2011, 18:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


Sprawdź czy prąd dochodzi do bezpieczników, prawdopodobnie masz upalony kabel na "grubszym" zasilaniu. Gdzieś tu ktoś miał taki problem na tym forum.
Pozdrawiam
_________________
Pomogłem - napisz na koniec jak rozwiązałeś problem.
Powrót do góry
dnnnasa

Czytelnik



Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 11 Lip 2011, 22:37
Temat postu:

nic z tego


niestety to nie to . wszystkie kable przepatrzone:(
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pon 11 Lip 2011, 22:37
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
dziadek1

Auto Maniak



Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 2011
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brzozów
Posiadane auto: Grand scenic 1,9 dci r 2006
Piwa: 166/1
Wysłany: Wto 12 Lip 2011, 20:58
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


A prąd na bezpiecznikach masz?
Pozdrawiam
_________________
Pomogłem - napisz na koniec jak rozwiązałeś problem.
Powrót do góry
dnnnasa

Czytelnik



Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 12 Lip 2011, 22:16
Temat postu:

Dalej nic


Prąd na bezpiecznikach jest wszystkich , sprawdziłem miernikiem . Np światła mijania ( w bezpiecznikach prąd jest ale gdy sprawdziłem już na wtyczce do żarówki prądu nie ma .) masa wszędzie jest . sprawdzałem wiec na pewno to nie masa . prąd ginie gdzieś pomiędzy bezpiecznikami a ( klaksonem , światłami długimi , mijania , centralnym , klaksonem ) no totalny koszmar . nie wiem co robic
Powrót do góry
dziadek1

Auto Maniak



Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 2011
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brzozów
Posiadane auto: Grand scenic 1,9 dci r 2006
Piwa: 166/1
Wysłany: Sro 13 Lip 2011, 07:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


Rozumiem, że włączasz np. światła mijania, wyciągasz bezpiecznik ( chyba na mijania są nawet dwa, jeden na prawe drugi na lewe) jeden kabelek miernika do masy, drugi do gniazdka bezpiecznika i w jednym gniazdku pokazuje Ci 12V, a w drugim nic. W tym, w którym nic nie pokazuje powinna być masa (przez żarówkę). Dla mnie sytuacja wygląda tak, że jeżeli rzeczywiście masz prąd w tych bezpiecznikach, to gdzieś jest po drodze jakaś złączka, która nie kontaktuje, choć dziwne, że klakson światła i centralny są na jednej złączce i to po bezpiecznikach. Jak, możesz to jeszcze raz sprawdź ten prąd w bezpiecznikach, a do tych nóżek w których nie ma prądu spróbuj dać prąd bezpośrednio z akumulatora. Wieczorem będę to możesz napisać.
Pozdrawiam
_________________
Pomogłem - napisz na koniec jak rozwiązałeś problem.
Powrót do góry
dnnnasa

Czytelnik



Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 14 Lip 2011, 22:58
Temat postu:

niestesty


niestety to nie to i dalej nie działa , teraz jeszcze do tego wszystkiego nie działają wycieraczki . kurcze nie wiem co moze być . pytałem sie takiego kumpla o to i mi powiedział ze podobno jest jakis osobny komputer do tych wszystkich rzeczy który lubi sie rozkodować . wiecie może cos o tym
Powrót do góry
dziadek1

Auto Maniak



Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 2011
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brzozów
Posiadane auto: Grand scenic 1,9 dci r 2006
Piwa: 166/1
Wysłany: Pią 15 Lip 2011, 08:52
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


Kolego, masz nie spójne zeznania. Jeżeli komputer steruje tym wszystkim i zablokował dopływ prądu do przekaźników, to na pewno nie będziesz miał prądu na bezpiecznikach. Więc jak jest ?.
Pozdrawiam
_________________
Pomogłem - napisz na koniec jak rozwiązałeś problem.
Powrót do góry
dnnnasa

Czytelnik



Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 16 Lip 2011, 13:15
Temat postu:

..


Mówię powtórnie że prąd na bezpiecznikach jest , sprawdzałem kilka razy . Mówię tylko co kolega powiedział ze może być uszkodzone a ja się pytam czy coś o tym wiecie . wiec moje zdania są jak najbardziej spójne . Dalej nie rozwiązany problem
Powrót do góry
dziadek1

Auto Maniak



Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 2011
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brzozów
Posiadane auto: Grand scenic 1,9 dci r 2006
Piwa: 166/1
Wysłany: Sob 16 Lip 2011, 16:05
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


Wobec tego nie ma innej drogi, tylko weź pod lupę np. jedno światło krótkie. Spróbuj wyciągnąć bezpiecznik i podać prąd bezpośrednio z akumulatora (+) do tej nóżki która nie ma prądu. Jeżeli zaświeci to coś dzieje się z przekaźnikami i ten prąd w bezpiecznikach jest "rzadki" i nie daje rady świecić. Jeżeli nie to musisz szukać po kabelku gdzie jest przerwa. Jeżeli to jest tyle urządzeń na raz to chyba musi być złączka. Według mnie innej możliwości nie ma.
Pozdrawiam
_________________
Pomogłem - napisz na koniec jak rozwiązałeś problem.
Powrót do góry
dnnnasa

Czytelnik



Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 16 Lip 2011, 18:32
Temat postu:

nie działa


Dokładnie nie działają :

Wszystkie światła oprócz postojowych
Klakson
Wycieraczki
Spryskiwacze
Migacze ( kierunkowskazy ) działają tylko awaryjne
Centralny zamek
Elektryczne szyby

Będę próbował ale nikt nic nie wiem o jakimś osobnym komputerze ???
Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Sob 16 Lip 2011, 22:28
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) nie działają elektryczne szyby oraz centralny zamek


ten komputer znajduje nad prawym przednim amortyzatorem pod deską rozdzielczą
Powrót do góry
dnnnasa

Czytelnik



Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 16 Lip 2011, 22:53
Temat postu:

własnie


podobno są jakieś programy do tego by go zakodować z powrotem , czy ktoś coś wie ??
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Ducato »

Opinie o samochodach Fiat Ducato - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


FiatPanda

34 800

2016r.

65 000 km

śląskie

FiatScudo

18 900

2007r.

332 000 km

wielkopolskie

FiatPunto Evo

18 990

2010r.

179 000 km

małopolskie

Fiat500x

89 800

2020r.

41 000 km

mazowieckie

FiatPunto Evo

15 850

2012r.

200 800 km

wielkopolskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2024 Created by idealneT and OM System