Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Punto ) Interfejs diagnostyczny



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Punto ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kubal1

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 266
Skąd jesteś (miejscowość / region): lodzkie
Posiadane auto: audi a4 b7 1,8 t, honda civic
Piwa: 15/3
Wysłany: Pon 24 Paź 2011, 21:16
Temat postu:

Interfejs diagnostyczny


Witam zakupiłem interfejs diagnostyczny Vagkkl do fiat ecu scan, bez problemu podłączył się z moim ducato przez przejściówke 3 pin, niestety punto nie udało się połączyć chodź w programie jest napisane że obsługuje ten samochód, silnik 1,2 75km rocznik 95. Czy coś robie źle czy po prostu nie da się podłączyć tego modelu?
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 2023
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 248/2
Wysłany: Pon 24 Paź 2011, 21:36
Temat postu:

Re: Interfejs diagnostyczny


kubal1 napisał:
Witam zakupiłem interfejs diagnostyczny Vagkkl do fiat ecu scan, bez problemu podłączył się z moim ducato przez przejściówke 3 pin, niestety punto nie udało się połączyć chodź w programie jest napisane że obsługuje ten samochód, silnik 1,2 75km rocznik 95. Czy coś robie źle czy po prostu nie da się podłączyć tego modelu?


FES obsłuży silniki od PII w górę. Niestety ale silników w PI ten program nie obsługuje. Tym programem w PI i zmodyfikowanym kabelkiem połączysz sie z ABS i poduszką.
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr


Ostatnio zmieniony przez piohol dnia Pon 24 Paź 2011, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kubal1

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 266
Skąd jesteś (miejscowość / region): lodzkie
Posiadane auto: audi a4 b7 1,8 t, honda civic
Piwa: 15/3
Wysłany: Pon 24 Paź 2011, 21:39
Temat postu:

Re: ( Fiat Punto ) Interfejs diagnostyczny


a jakim programem bądź interfejsem można się połączyć z Punto I
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 2023
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 248/2
Wysłany: Pon 24 Paź 2011, 21:43
Temat postu:

Re: ( Fiat Punto ) Interfejs diagnostyczny


kubal1 napisał:
a jakim programem bądź interfejsem można się połączyć z Punto I


Np. IAW-scan z kabelkiem VAGkkl doskonale współpracuje ze wszystkimi silnikami PI.
Program Visa z interfejsem Euroscam na 2 portach com.
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
kubal1

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 266
Skąd jesteś (miejscowość / region): lodzkie
Posiadane auto: audi a4 b7 1,8 t, honda civic
Piwa: 15/3
Wysłany: Pon 24 Paź 2011, 22:09
Temat postu:

Re: ( Fiat Punto ) Interfejs diagnostyczny


czyli ten interfejs powinien działać z tym programem? i gdzie go mogę pobrać?
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pon 24 Paź 2011, 22:09
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 2023
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 248/2
Wysłany: Pon 24 Paź 2011, 22:29
Temat postu:

Re: ( Fiat Punto ) Interfejs diagnostyczny


pw
Podłączasz interfejs, odpalasz program i jak zobaczysz komunikat, przekręcasz kluczyk w pozycję MAR.
Jeżeli zmienisz kolejność czynności nie połączysz się z ECU.
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
Wystawiono 1 piw(a)
Darkman

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Sty 2011
Posty: 204
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Fiat Brava 1.2 16V x 2 , Carrera 4, SC 899, vectra 1.8 16V, seicento Team Soleil
Piwa: 26/2
Wysłany: Wto 25 Paź 2011, 06:20
Temat postu:

Re: ( Fiat Punto ) Interfejs diagnostyczny


kubal1 napisał:
czyli ten interfejs powinien działać z tym programem? i gdzie go mogę pobrać?


Tak kolego. Masz vaga + adapter na 3 pin i możesz działać w 3 programach.

Pierwszy to prosty program : star trek punto

pokazuje ci odczyt danych w trybie rzeczywistym + ewe błędy możesz odczytać automatycznie gdyż zaznacza się one na czerwono w tekście poniżej wykresów- samej ingerencji nie ma możliwości.

Pobranie : http://www.nailed-barnacle.co.uk/coupe/startrek/startrek.html
( w tym wer. dla 16V i turbo)

Nastepnie masz dwa wg mnie najlepsze programy których autorem jest mój kolega z Bielska, a mianowicie : IAW ECU SCAN i jego najnowsza wersja IAW SCAN 2 .

Programy już z dużymi możliwościami, a nowa wersja jest zrobiona wyglądem pod FES.

Tu masz nasze amatorskie filmiki z tych 3 programów .

IAW SCAN 2
[youtube:42a6fac8b8]http://www.youtube.com/watch?v=3ddhJ7rJjgw[/youtube:42a6fac8b8]

IAW ECU SCAN

[youtube:42a6fac8b8]http://www.youtube.com/watch?v=ZE1FQfztQEE[/youtube:42a6fac8b8]

[youtube:42a6fac8b8]http://www.youtube.com/watch?v=yBiMiEMD9Wc[/youtube:42a6fac8b8]

STAR TREK PUNTO

[youtube:42a6fac8b8]http://www.youtube.com/watch?v=CyTbeNzx2Rw[/youtube:42a6fac8b8]


Na PW wysłałem Ci te programy, przy ogladaniu filmików nie przejmuj sie narratorem - wstydliwy i zawsze na kacu

Smile Very Happy
_________________
Pkt.22
Powrót do góry
Wystawiono 1 piw(a)
kubal1

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 266
Skąd jesteś (miejscowość / region): lodzkie
Posiadane auto: audi a4 b7 1,8 t, honda civic
Piwa: 15/3
Wysłany: Wto 25 Paź 2011, 15:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Punto ) Interfejs diagnostyczny


W pragramie punto star trek co oznacza wykres VAE u mnie tam po osiągnięciu temperatury 90 stopni pokazuje 85 % co to jest to VAE wkleij bym fotke ale jakos nie wchodzi nie wiem jak to wkleić
Powrót do góry
kubala56

Debiutant



Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 12
Skąd jesteś (miejscowość / region): Inowroclaw
Posiadane auto: mazda demio 1,3 2000 rok
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 06 Sty 2013, 19:06
Temat postu:

vag ..


Witam ,czy MAXISCANEM MS509 cos sprawdze w fiacie ?
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Punto ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Punto »

Opinie o samochodach Fiat Punto - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Punto ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


FiatGrande Punto

12 900

2008r.

149 000 km

małopolskie

Fiat500

28 900

2015r.

157 250 km

lubelskie

Fiat500x

79 800

2021r.

29 000 km

wielkopolskie

FiatScudo

18 900

2007r.

332 000 km

wielkopolskie

FiatIdea

7 500

2004r.

188 000 km

mazowieckie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2024 Created by idealneT and OM System