Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Ducato ) Tempomat



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TrzyLitry

Czytelnik



Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Ducato 3.0 2012
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 28 Lut 2012, 22:07
Temat postu:

Tempomat


Witam,
mam wersję bez tempomatu, a obiło mi się o uszy, że wszystkie nowe ducato są przystosowane, tylko trzeba dźwignię założyć? Czy to prawda? Czy w kolumnie jest gniazdo na wtyczkę od dźwigni?
Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Sro 29 Lut 2012, 19:23
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


kupiłem nowe ducato w wersji bez tempomatu i za dopłatą ok 900 zł dołożyli dźwignię i jest super .
dzisiaj po kilku miesiącach użytkowania nie wyobrażam sobie jazdy autem bez tego dodatku
Powrót do góry
TrzyLitry

Czytelnik



Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Ducato 3.0 2012
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 13 Mar 2012, 14:54
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Ok - ciesze się, ale Twoja wypowiedź nie jest odpowiedzią na moje pytania...
Powrót do góry
pablo 953

Czytelnik



Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Ostrowiec Św.
Posiadane auto: Ducato 3.0 Multijet Power 180KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 25 Wrz 2012, 17:33
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Mam ducato ze stycznia tego roku 3.0 multijet power 180KM i pytałem w trzech serwisach i nie chcą się podjąc montażu tempomatu.Twierdzą ze jest w nim komputer nowego typu i nie da rady.
Powrót do góry
pablo 953

Czytelnik



Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Ostrowiec Św.
Posiadane auto: Ducato 3.0 Multijet Power 180KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 28 Wrz 2012, 12:40
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Wczoraj byłem w serwisie w Łodzi i powiedzieli ,że taka operacja może kosztować około 10 tys. zł. bo trzeba wymieniać body komputer.Kolego DARKOWO może podpowiedz w którym tobie zakładali serwisie.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pią 28 Wrz 2012, 12:40
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Pią 28 Wrz 2012, 19:10
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


w Poznaniu na ul Gorzysława
Powrót do góry
pablo 953

Czytelnik



Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Ostrowiec Św.
Posiadane auto: Ducato 3.0 Multijet Power 180KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 29 Wrz 2012, 09:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Śliczne dzięki kolego DARKOWO możesz mi powiedzieć czy auto twoje jest w euro 4 czy euro 5 bo podobno ma to duże znaczenie.
Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Sob 29 Wrz 2012, 13:37
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


euro 4 . bez dpf
Powrót do góry
pablo 953

Czytelnik



Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Ostrowiec Św.
Posiadane auto: Ducato 3.0 Multijet Power 180KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 29 Wrz 2012, 15:08
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


No widzisz ja mam euro 5 dzwoniłem do tego serwisu co podałeś i przy euro5 nie da rady.
Powrót do góry
BoxStar

Czytelnik



Dołączył: 21 Mar 2013
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Ducato kemping 2,0 2013
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 21 Mar 2013, 23:52
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Tempomat Ducato Euro 5 wszystkie silniki od dzisiaj żaden problem założyłem we Wrocławiu w serwisie samochodów kempingowych Knaus bez utraty gwarancji Fiata.Cena 2700 z montażem.Polecam Exclamation
Powrót do góry
Mireczek5

Czytelnik



Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): piotrkòw trybunalski
Posiadane auto: Fiat Ducato 2014
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 08 Sty 2015, 23:25
Temat postu:

tempomat euro 5


Witam. Ja też miałem problem z tempomatem,ale założyłem w Warszawie. Bardzo serdecznie polecam. Telefon podaje 530024124. Mam oryginalny tempomat. Podłączenie wprost fabrycznie. Za nie duże pieniądze. Mam nadzieję że pomoglem. Ponoć montaż tempomatòw w nowych Fiatach Ducato i Boxerach i Jumperach to u niego nie problem. A teraz spalanie troszkę spadło . Ale jaką wygoda. Pozdrawiam Forumowiczów.
_________________
Lolek
Powrót do góry
bartekwww

Czytelnik



Dołączył: 13 Paź 2015
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: brak
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 13 Paź 2015, 20:49
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Witam, dla osób zainteresowanych założeniem tempomatu w Ducato Euro 5 produkowanym po 2011 roku mogę dać namiar na firmę z okolic Poznania która robi to bez problemu, programują też Body Computer jeśli chcecie założyć/zdjąć ogranicznik prędkości, czy tachograf, dołożyć klimatyzację itp ogarniają różne funkcje w centralce Wink (61)810 73 58 Pozdrawiam! Bartek
Powrót do góry
campera

Czytelnik



Dołączył: 14 Gru 2015
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Piotrków Trybunalski
Posiadane auto: Ducato 2015
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 14 Gru 2015, 19:29
Temat postu:

Re: tempomat euro 5


Mireczek5 napisał:
Witam. Ja też miałem problem z tempomatem,ale założyłem w Warszawie. Bardzo serdecznie polecam. Telefon podaje 530024124. Mam oryginalny tempomat. Podłączenie wprost fabrycznie. Za nie duże pieniądze. Mam nadzieję że pomoglem. Ponoć montaż tempomatòw w nowych Fiatach Ducato i Boxerach i Jumperach to u niego nie problem. A teraz spalanie troszkę spadło . Ale jaką wygoda. Pozdrawiam Forumowiczów.


Prawda, dobry fachowiec od razu widać że robi to już od lat, fabryczny montaż , polecam Pana Mariusz . Proszę kontakt do niego 530024124
_________________
podróżnik
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Ducato »

Opinie o samochodach Fiat Ducato - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.






Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2020 Created by idealneT and OM System