Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Ducato ) Tempomat



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TrzyLitry

Czytelnik



Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Ducato 3.0 2012
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 28 Lut 2012, 22:07
Temat postu:

Tempomat


Witam,
mam wersję bez tempomatu, a obiło mi się o uszy, że wszystkie nowe ducato są przystosowane, tylko trzeba dźwignię założyć? Czy to prawda? Czy w kolumnie jest gniazdo na wtyczkę od dźwigni?
Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Sro 29 Lut 2012, 19:23
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


kupiłem nowe ducato w wersji bez tempomatu i za dopłatą ok 900 zł dołożyli dźwignię i jest super .
dzisiaj po kilku miesiącach użytkowania nie wyobrażam sobie jazdy autem bez tego dodatku
Powrót do góry
TrzyLitry

Czytelnik



Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Ducato 3.0 2012
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 13 Mar 2012, 14:54
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Ok - ciesze się, ale Twoja wypowiedź nie jest odpowiedzią na moje pytania...
Powrót do góry
pablo 953

Czytelnik



Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Ostrowiec Św.
Posiadane auto: Ducato 3.0 Multijet Power 180KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 25 Wrz 2012, 17:33
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Mam ducato ze stycznia tego roku 3.0 multijet power 180KM i pytałem w trzech serwisach i nie chcą się podjąc montażu tempomatu.Twierdzą ze jest w nim komputer nowego typu i nie da rady.
Powrót do góry
pablo 953

Czytelnik



Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Ostrowiec Św.
Posiadane auto: Ducato 3.0 Multijet Power 180KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 28 Wrz 2012, 12:40
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Wczoraj byłem w serwisie w Łodzi i powiedzieli ,że taka operacja może kosztować około 10 tys. zł. bo trzeba wymieniać body komputer.Kolego DARKOWO może podpowiedz w którym tobie zakładali serwisie.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pią 28 Wrz 2012, 12:40
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Pią 28 Wrz 2012, 19:10
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


w Poznaniu na ul Gorzysława
Powrót do góry
pablo 953

Czytelnik



Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Ostrowiec Św.
Posiadane auto: Ducato 3.0 Multijet Power 180KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 29 Wrz 2012, 09:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Śliczne dzięki kolego DARKOWO możesz mi powiedzieć czy auto twoje jest w euro 4 czy euro 5 bo podobno ma to duże znaczenie.
Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Sob 29 Wrz 2012, 13:37
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


euro 4 . bez dpf
Powrót do góry
pablo 953

Czytelnik



Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Ostrowiec Św.
Posiadane auto: Ducato 3.0 Multijet Power 180KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 29 Wrz 2012, 15:08
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


No widzisz ja mam euro 5 dzwoniłem do tego serwisu co podałeś i przy euro5 nie da rady.
Powrót do góry
BoxStar

Czytelnik



Dołączył: 21 Mar 2013
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Ducato kemping 2,0 2013
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 21 Mar 2013, 23:52
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Tempomat Ducato Euro 5 wszystkie silniki od dzisiaj żaden problem założyłem we Wrocławiu w serwisie samochodów kempingowych Knaus bez utraty gwarancji Fiata.Cena 2700 z montażem.Polecam Exclamation
Powrót do góry
Mireczek5

Czytelnik



Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): piotrkòw trybunalski
Posiadane auto: Fiat Ducato 2014
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 08 Sty 2015, 23:25
Temat postu:

tempomat euro 5


Witam. Ja też miałem problem z tempomatem,ale założyłem w Warszawie. Bardzo serdecznie polecam. Telefon podaje 530024124. Mam oryginalny tempomat. Podłączenie wprost fabrycznie. Za nie duże pieniądze. Mam nadzieję że pomoglem. Ponoć montaż tempomatòw w nowych Fiatach Ducato i Boxerach i Jumperach to u niego nie problem. A teraz spalanie troszkę spadło . Ale jaką wygoda. Pozdrawiam Forumowiczów.
_________________
Lolek
Powrót do góry
bartekwww

Czytelnik



Dołączył: 13 Paź 2015
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: brak
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 13 Paź 2015, 20:49
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) Tempomat


Witam, dla osób zainteresowanych założeniem tempomatu w Ducato Euro 5 produkowanym po 2011 roku mogę dać namiar na firmę z okolic Poznania która robi to bez problemu, programują też Body Computer jeśli chcecie założyć/zdjąć ogranicznik prędkości, czy tachograf, dołożyć klimatyzację itp ogarniają różne funkcje w centralce Wink (61)810 73 58 Pozdrawiam! Bartek
Powrót do góry
campera

Czytelnik



Dołączył: 14 Gru 2015
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Piotrków Trybunalski
Posiadane auto: Ducato 2015
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 14 Gru 2015, 19:29
Temat postu:

Re: tempomat euro 5


Mireczek5 napisał:
Witam. Ja też miałem problem z tempomatem,ale założyłem w Warszawie. Bardzo serdecznie polecam. Telefon podaje 530024124. Mam oryginalny tempomat. Podłączenie wprost fabrycznie. Za nie duże pieniądze. Mam nadzieję że pomoglem. Ponoć montaż tempomatòw w nowych Fiatach Ducato i Boxerach i Jumperach to u niego nie problem. A teraz spalanie troszkę spadło . Ale jaką wygoda. Pozdrawiam Forumowiczów.


Prawda, dobry fachowiec od razu widać że robi to już od lat, fabryczny montaż , polecam Pana Mariusz . Proszę kontakt do niego 530024124
_________________
podróżnik
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Ducato »

Opinie o samochodach Fiat Ducato - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Ducato ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


Fiat

Doblo

7 900

2004r.

109 000 km

małopolskie

Fiat

Panda

4 900

2003r.

112 000 km

mazowieckie

Fiat

Tipo

42 800

2017r.

22 000 km

śląskie

Fiat

Punto

32 900

2016r.

22 140 km

mazowieckie

Fiat

Bravo

16 900

2009r.

110 000 km

podkarpackie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System