Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
xxadamx1

Debiutant



Dołączył: 23 Paź 2011
Posty: 41
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brójce/ k. Łodzi. ;D
Posiadane auto: maluch elegant x2 nr 1 z 96r 2 2000r
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 00:52
Temat postu:

nie jedzie ;/


siemka.
mam problem z malczem znow..
bodajrze nie jezdzi.. jak odpale po chodzi chwile rozgdrzeje sie chce posmigac a tu [cenzura] 1 ciagnie 10m i zamula;/ co to moze byc.. filtr w gazniku czysciutki paliwo niby dochodzi.. nie wm moze cos z poąpka ze za malo paliwa mu pozniej podaje czy jak?? nawet jak stoje dam mu ogien do konca pochodzi 5sec i spada z obrotow w tym strzela.. pomozcie mi bo juz nie mam sil do niego.
PS. sory za ort Wink
Powrót do góry
arno21

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 117
Skąd jesteś (miejscowość / region): LUBUSKIE
Posiadane auto: FIAT Bravo 1,2 16v 2001 wersja trofeo ,cc900 wtrysk
Piwa: 5/1
Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 06:23
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Kolego,na początek sprawdz pompe paliwową w środku czy membrana jest cała, póżniej jest pod pompa podkładka zeszliuj ją trochę aby sworzeń bardziej wywierał nacisk na ową membranęSmile
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 1822
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 224/2
Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 18:16
Temat postu:

Re: nie jedzie ;/


Jak nie chce jechać podciągnij mu ssanie i napisz jaki efekt tego zabiegu.
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
xxadamx1

Debiutant



Dołączył: 23 Paź 2011
Posty: 41
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brójce/ k. Łodzi. ;D
Posiadane auto: maluch elegant x2 nr 1 z 96r 2 2000r
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 19:46
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


na ssaniu minimalnie lepiej zresztą zależy jaki ma ' humor'. Ciężko stwierdzić raczej oszalamiajacej różnicy nie ma
Powrót do góry
arkko

Auto Maniak



Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 1158
Skąd jesteś (miejscowość / region): Szczecin
Posiadane auto: Fiat Panda 1.1 2008
Piwa: 49/14
Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 20:25
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Pierwsza rzecz to gaźnik do sprawdzenie,przeczyszczenia,a nie pompka.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 20:25
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
arno21

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 117
Skąd jesteś (miejscowość / region): LUBUSKIE
Posiadane auto: FIAT Bravo 1,2 16v 2001 wersja trofeo ,cc900 wtrysk
Piwa: 5/1
Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 21:55
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Kolega gażnik sprawdzał
Powrót do góry
Keram2504
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 5433
Skąd jesteś (miejscowość / region): Mazowsze
Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 23:17
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Wykręć świece i zobacz czy któraś nie jest mokra. Może palić tylko na jeden gar.
Sprawdź luzy na zaworach.
Powrót do góry
xxadamx1

Debiutant



Dołączył: 23 Paź 2011
Posty: 41
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brójce/ k. Łodzi. ;D
Posiadane auto: maluch elegant x2 nr 1 z 96r 2 2000r
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 20 Mar 2012, 23:36
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


swiece tez sprawdzalem jedna byla mokra ale gdy go odpalalem bez tej mokrej tzn kabel odlaczylem to juz wgl masakrzycznie chodzil jak ciagnik xD
Powrót do góry
arno21

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 117
Skąd jesteś (miejscowość / region): LUBUSKIE
Posiadane auto: FIAT Bravo 1,2 16v 2001 wersja trofeo ,cc900 wtrysk
Piwa: 5/1
Wysłany: Sro 21 Mar 2012, 17:17
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Kolego spradz pompe w środku ową membranę i ta podkładke przeszlifuj między blokiem a pompąSmilei daj znac czy pomoże.miałem podobnie jak Ty:)
Powrót do góry
Keram2504
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 5433
Skąd jesteś (miejscowość / region): Mazowsze
Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
Wysłany: Sro 21 Mar 2012, 23:22
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Nie działaj pochopnie. Wcześniej sprawdź jakiej grubości masz uszczelki pomiędzy blokiem a podkładką i pomiędzy podkładką i pompą. Jak masz grube to możesz zmienić na cieńsze i wtedy popychacz też więcej wychodzi i w związku z czym masz większy skok na membranie. Sprawdź też czy na popychaczu (drucie) z kazdej strony są fazki, może być wytarty. Popychacz powinien wystawać poza ostatnią uszczelkę wg książki ok. 3,9 mm. Jeśli tak jest to gitara i przyczyn szukaj w innym miejscu.
Powrót do góry
xxadamx1

Debiutant



Dołączył: 23 Paź 2011
Posty: 41
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brójce/ k. Łodzi. ;D
Posiadane auto: maluch elegant x2 nr 1 z 96r 2 2000r
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 16:53
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


uszczelki między pąpka a podkładką wgl nie mam.. a;e jak sprawdzic na tak małej powierzchni ile to wystaje? bo jakos nie moge tam tego zmierzyc. ani suwmiarką tam podeiść a jesli namaluje kreske markerem nie zawsze musi byc równo a jesli mowisz ze z taka dokladnoscia to nie wiem jak to obluukac;/
A odnosnie popki to sprawdziłem ją i nie zauwazylem nic takiego tylko byla strasznie zasyfiona pod mebranka tam gdzie ta sprezynka jest
Powrót do góry
arno21

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 117
Skąd jesteś (miejscowość / region): LUBUSKIE
Posiadane auto: FIAT Bravo 1,2 16v 2001 wersja trofeo ,cc900 wtrysk
Piwa: 5/1
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 20:12
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Kolego zeszlifuj trochę tak do zabielenia obie strony
Powrót do góry
Keram2504
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 5433
Skąd jesteś (miejscowość / region): Mazowsze
Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 22:20
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


Uszczelki w tych miejscach powinny być. Grubość uszczelek dobieramy tak jak wspominałem wcześniej. Popychacz musi wychodzić na wspomnianą odległość. Zmierzysz w prosty sposób; przykładasz do podkładki pod popychaczem np kawałek brystolu tub cienką listewkę. Na listewce zaznaczasz przy krawędzi popychacza. Możesz też zrobić sobie "wzorzec"; w listewce wycinasz szczelinę na odpowiednią głębokość i poprostu przesuwasz po podkładce i patrzysz czy wszystko cacy. Ja to robiłem już na "oko".
Przy okazji możesz sprawdzić czy zaworki w pompce paliwowej trzymają. Bo tutaj też może być przyczyna. Weź przezroczysty przewód paliwowy i zamontuj go pomiędzy pompką paliwową a gaźnikiem. Odpal go na moment. Następnie zgaś, odłącz wężyk od gaźnika i obserwuj jak szybko opada paliwo w przewodzie. Najlepiej jak wogóle nie opada.
Powrót do góry
xxadamx1

Debiutant



Dołączył: 23 Paź 2011
Posty: 41
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brójce/ k. Łodzi. ;D
Posiadane auto: maluch elegant x2 nr 1 z 96r 2 2000r
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Mar 2012, 22:39
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


szlifowalem to lekko.., bylo to samo jak wcześniej 0 poomyślnosci nawet wywalilem tą 2 uszczelke miedzy podkładką a blokiem itak nic nie dalo..;(. Ale to musi być pompką bo gaznikiem nie ma prawa jagby gaznik był żle wyregolowany to by wgl na obroty nie wchodzil albo cos..;/ a on wchodzi na max obroty pochodzi ze 3 sec i go zamula spuszczam z gazu pochodzi na wolnych chwile i znow moge dac opór i tak w kółko..
PS. zauwazylem ze malo oleju mam ale to chyba nie ma znaczenia w tym>? xD jeszcze sie nie spotkalem z czyms takim ale pytam na wszelki wielki
Powrót do góry
arno21

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 117
Skąd jesteś (miejscowość / region): LUBUSKIE
Posiadane auto: FIAT Bravo 1,2 16v 2001 wersja trofeo ,cc900 wtrysk
Piwa: 5/1
Wysłany: Sob 24 Mar 2012, 12:35
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) nie jedzie ;/


sprawdz czy membrana w pompie te metalowe zakonczenie ma w literce T
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne


Fiat

Punto

3 666

2001r.

181 356 km

śląskie

Fiat

Punto

4 900

2002r.

113 950 km

lubelskie

Fiat

Grande Punto

17 700

2012r.

117 000 km

pomorskie

Fiat

Doblo

22 900

2015r.

157 602 km

pomorskie

Fiat

Scudo

28 000

2013r.

104 237 km

pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System