Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
QAZWSX

Debiutant



Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 41


Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 06 Lip 2008, 22:25
Temat postu:

Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Witam
Problem dotyczy poduszki powietrznej pasażera w Stilo 1,9 JTD , ASo komputer pokazał błąd maty która jest w siedzeniu.Koszt wymiany maty jest ponoć wysoki i samemu nie można tego zrobić.Na Alegro znalazłem EMULATOR MATY (CZUJNIKA ZAJĘCIA FOTELA PASAŻERA) za 250zł. i mam takie pytanie czy ktoś to stosował i czy warto w to wchodzić.
Powrót do góry
ciunkam

Debiutant



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 33
Skąd jesteś (miejscowość / region): Przemyśl
Posiadane auto: Fiat stilo ,3D, 1.6 16V , 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 07:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Witaj. W tamtym tygodniu założyli mi ten emulator zajęcia fotela,skasowali błedy ezaminerem i wszystko w porządku.Ale ten emulator kupiłem za 200zł z przesyłką. Jak jestes zainteresowany to ci mogę wysłać numer gościa od tych emulatorów.
Pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
kk

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 340
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krk
Posiadane auto: stilo jtd
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 12:25
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Tylko w razie wypadku nie wiesz jak sie zachowa. Mata jest po to aby poduszka wystrzeliła z odpowiednia moca /dual-stage/...
_________________
http://STILO.autokacik.pl/

http://autokacik.pl
Powrót do góry
ciunkam

Debiutant



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 33
Skąd jesteś (miejscowość / region): Przemyśl
Posiadane auto: Fiat stilo ,3D, 1.6 16V , 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 12:44
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


W ASO pan mechanik poinformował mnie że po założeniu emulatora sterownik widzi cały czas pasażera ,więc poduszka w razie wypadku wystrzeli czy ktos siedzi czy nie. Nie mówił nic o mocy wystrzału.
Powrót do góry
gadu-gadu
kk

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 340
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krk
Posiadane auto: stilo jtd
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 14:58
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Bo to własnie ma za zadanie ustalic mata. A tak byc moze niezaleznie od predkosci i sily wystrzeli z pelna moca...
_________________
http://STILO.autokacik.pl/

http://autokacik.pl
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 14:58
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
Angelo

Debiutant



Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 13

Posiadane auto: Stilo 1.9 JTD DYNAMIC 5D Silver '02
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 08 Lip 2008, 21:06
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


U mnie podobnie, bylem w ASO Fiata. Czujnik poduszek, wykrylo mate na siedzeniu pasazera. Podobno koszt ok. 900zł. Czy top moglo pokazac rozlaczone kabelki pod siedzeniem ktore ide do fotela?? Jakie porady ?? Mam 6 poduszek, a podobno w razie W, nie wywalą :-\
Powrót do góry
grzesiek646

Debiutant



Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 27

Posiadane auto: Stilo 1.8 16v 140KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 20 Lip 2008, 13:48
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


ciunkam napisał:
Witaj. W tamtym tygodniu założyli mi ten emulator zajęcia fotela,skasowali błedy ezaminerem i wszystko w porządku.Ale ten emulator kupiłem za 200zł z przesyłką. Jak jestes zainteresowany to ci mogę wysłać numer gościa od tych emulatorów.
Pozdrawiam


podaj jakis kontakt do tego goscia od tego emulatora na grzesiek646@wp.pl
Powrót do góry
axel40

Debiutant



Dołączył: 16 Kwi 2007
Posty: 40
Skąd jesteś (miejscowość / region): W-wa
Posiadane auto: Fiat STILO 1.9 JTD 115 KM - to już było
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 22 Lip 2008, 19:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


panowie przerabiałem ten temat
i powiem tak
nie wiem jak wy ale ja zainwestowałem w nową część która kosztuje w serwisie niecałe 500zł niestety:( ale uważam że zycie moje pasażera jest bezcenne. Kupiłem wiec całe siedzisko z matą ponieważ sama mata w sprzedaży nie wystepuje i zainstalowałem to sam uważam ze każdy kto posiada minimalne zdolności manualne i jest wstanie podnieść odkręcony fotel i wyjąć go z samochodyu to zrobi to sam, potem tylko trzeba pojechać wykasowac błędy.
Jak wy zrobicie to wasza sprawa ja wybrałem powyższe rozwiązanie.
Powodzenia.
Nie polecam tych emulatorów ponieważ jeśli ktoś posadzi z przodu dziecko to niesty przy delikatnym dzwonie dziecku delikatnie mowiąc glowe urwie a w najlepszym przypadku zostanie na trwałe kaleką.
Wnoisek nasówa sie jeden lepiej chyba zainwestować.
Pozdr.
_________________
axel40
Fiat STILO 1,9JTD 2002r. - to już było
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 JTDm 150KM 2006r.
Powrót do góry
grzesiek646

Debiutant



Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 27

Posiadane auto: Stilo 1.8 16v 140KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 22 Lip 2008, 23:45
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


...wniosek nasowa sie jeden ..... nie wozic dziecka z przodu .
Powrót do góry
ciunkam

Debiutant



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 33
Skąd jesteś (miejscowość / region): Przemyśl
Posiadane auto: Fiat stilo ,3D, 1.6 16V , 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 23 Lip 2008, 05:56
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Wożąc dziecko z przodu i tak trzeba wyłączyc poduchę ,więc czy masz emulator czy sprawną matą to nie ma znaczenia.
Powrót do góry
gadu-gadu
axel40

Debiutant



Dołączył: 16 Kwi 2007
Posty: 40
Skąd jesteś (miejscowość / region): W-wa
Posiadane auto: Fiat STILO 1.9 JTD 115 KM - to już było
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 23 Lip 2008, 07:43
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


No cóż pisząc dziecko nie miałem na mysli nie tylko dzieci w wieku w którym wymagany jest fotelik lub siedzisko lecz wszystkie dzieci. No cóż oszczędzać mozna na wszystkim ale czy na bezpieczeństwie przede wszystkim????
_________________
axel40
Fiat STILO 1,9JTD 2002r. - to już było
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 JTDm 150KM 2006r.
Powrót do góry
Angelo

Debiutant



Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 13

Posiadane auto: Stilo 1.9 JTD DYNAMIC 5D Silver '02
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 30 Lip 2008, 09:51
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Na gieldach i allegro coraz wiecej daje sie zauwazyc roznorakiego rodzaju interfejsów diagnostycznych do naszych samochodow ( i nie tylko ). Charakteryzuja sie w usuwaniu bledow OBD2 czy z CAN. To nic wielkiego, poza kablem z jednej strony USB do komputera , z 2-giej obd.
Czy ktos obadal juz ta sprawe?? Programy te wspolprauja z m.in. prog. finalist.
Powrót do góry
adas7

Auto Maniak



Dołączył: 20 Sie 2007
Posty: 509
Skąd jesteś (miejscowość / region): katowice
Posiadane auto: Fiat Stilo Abarth 2003
Piwa: 6/1
Wysłany: Sro 30 Lip 2008, 13:01
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


a po co jechać i błędy kasować?


Ja sobie zlutowałem, błąd zniknął i koniec. Wiem że jest on gdzieś tam w pamięci, ale czy to w czymś przeszkadza?
Powrót do góry
gadu-gadu
andrzej_worzniak

Debiutant



Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 30
Skąd jesteś (miejscowość / region): London
Posiadane auto: Fiat Stlo 1.9 JTD 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 19 Sie 2008, 20:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


axel40 napisał:
panowie przerabiałem ten temat
Kupiłem wiec całe siedzisko z matą ponieważ sama mata w sprzedaży nie wystepuje i zainstalowałem to sam uważam ze każdy kto posiada minimalne zdolności manualne i jest wstanie podnieść odkręcony fotel i wyjąć go z samochodyu to zrobi to sam, potem tylko trzeba pojechać wykasowac błędy.


U mnie padl czujnik wagi. Czy to jest to samo co ta mata? Bo w sewisie nic nie mowili o wymianie calego siedziska? Drugie pytanie dotyczy tego wykrecenia fotala. Czy wykreca sie go z prowadnicami czy mozna sam fotel? Jeszcze tam nie zagladalem.
Powrót do góry
andrzej_worzniak

Debiutant



Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 30
Skąd jesteś (miejscowość / region): London
Posiadane auto: Fiat Stlo 1.9 JTD 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 19 Sie 2008, 21:00
Temat postu:

Czy poduszka w ogole zadziala


Czy inne poduszki zadzialaja jezeli ta mata lub czujnik jest zepsuty a na desceswieci kontrolka airbaga?
Jest wiele opini na ten temat na tym forum. Byloby troche dziwne ze uszkodzenie jednego czujnika wylaczaloby dzialanie wszystkich poduszek.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Nadwozie.


Fiat

Inny

44 990

2014r.

105 733 km

podkarpackie

Fiat

Freemont

64 900

2012r.

133 593 km

dolnośląskie

Fiat

500

41 808

2015r.

7 000 km

mazowieckie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2017 Created by idealneT and OM System