Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
QAZWSX

Debiutant



Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 41


Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 06 Lip 2008, 22:25
Temat postu:

Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Witam
Problem dotyczy poduszki powietrznej pasażera w Stilo 1,9 JTD , ASo komputer pokazał błąd maty która jest w siedzeniu.Koszt wymiany maty jest ponoć wysoki i samemu nie można tego zrobić.Na Alegro znalazłem EMULATOR MATY (CZUJNIKA ZAJĘCIA FOTELA PASAŻERA) za 250zł. i mam takie pytanie czy ktoś to stosował i czy warto w to wchodzić.
Powrót do góry
ciunkam

Debiutant



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 33
Skąd jesteś (miejscowość / region): Przemyśl
Posiadane auto: Fiat stilo ,3D, 1.6 16V , 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 07:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Witaj. W tamtym tygodniu założyli mi ten emulator zajęcia fotela,skasowali błedy ezaminerem i wszystko w porządku.Ale ten emulator kupiłem za 200zł z przesyłką. Jak jestes zainteresowany to ci mogę wysłać numer gościa od tych emulatorów.
Pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
kk

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 340
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krk
Posiadane auto: stilo jtd
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 12:25
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Tylko w razie wypadku nie wiesz jak sie zachowa. Mata jest po to aby poduszka wystrzeliła z odpowiednia moca /dual-stage/...
_________________
http://STILO.autokacik.pl/

http://autokacik.pl
Powrót do góry
ciunkam

Debiutant



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 33
Skąd jesteś (miejscowość / region): Przemyśl
Posiadane auto: Fiat stilo ,3D, 1.6 16V , 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 12:44
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


W ASO pan mechanik poinformował mnie że po założeniu emulatora sterownik widzi cały czas pasażera ,więc poduszka w razie wypadku wystrzeli czy ktos siedzi czy nie. Nie mówił nic o mocy wystrzału.
Powrót do góry
gadu-gadu
kk

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 340
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krk
Posiadane auto: stilo jtd
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 14:58
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Bo to własnie ma za zadanie ustalic mata. A tak byc moze niezaleznie od predkosci i sily wystrzeli z pelna moca...
_________________
http://STILO.autokacik.pl/

http://autokacik.pl
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pon 07 Lip 2008, 14:58
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
Angelo

Debiutant



Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 13

Posiadane auto: Stilo 1.9 JTD DYNAMIC 5D Silver '02
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 08 Lip 2008, 21:06
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


U mnie podobnie, bylem w ASO Fiata. Czujnik poduszek, wykrylo mate na siedzeniu pasazera. Podobno koszt ok. 900zł. Czy top moglo pokazac rozlaczone kabelki pod siedzeniem ktore ide do fotela?? Jakie porady ?? Mam 6 poduszek, a podobno w razie W, nie wywalą :-\
Powrót do góry
grzesiek646

Debiutant



Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 27

Posiadane auto: Stilo 1.8 16v 140KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 20 Lip 2008, 13:48
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


ciunkam napisał:
Witaj. W tamtym tygodniu założyli mi ten emulator zajęcia fotela,skasowali błedy ezaminerem i wszystko w porządku.Ale ten emulator kupiłem za 200zł z przesyłką. Jak jestes zainteresowany to ci mogę wysłać numer gościa od tych emulatorów.
Pozdrawiam


podaj jakis kontakt do tego goscia od tego emulatora na grzesiek646@wp.pl
Powrót do góry
axel40

Debiutant



Dołączył: 16 Kwi 2007
Posty: 40
Skąd jesteś (miejscowość / region): W-wa
Posiadane auto: Fiat STILO 1.9 JTD 115 KM - to już było
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 22 Lip 2008, 19:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


panowie przerabiałem ten temat
i powiem tak
nie wiem jak wy ale ja zainwestowałem w nową część która kosztuje w serwisie niecałe 500zł niestety:( ale uważam że zycie moje pasażera jest bezcenne. Kupiłem wiec całe siedzisko z matą ponieważ sama mata w sprzedaży nie wystepuje i zainstalowałem to sam uważam ze każdy kto posiada minimalne zdolności manualne i jest wstanie podnieść odkręcony fotel i wyjąć go z samochodyu to zrobi to sam, potem tylko trzeba pojechać wykasowac błędy.
Jak wy zrobicie to wasza sprawa ja wybrałem powyższe rozwiązanie.
Powodzenia.
Nie polecam tych emulatorów ponieważ jeśli ktoś posadzi z przodu dziecko to niesty przy delikatnym dzwonie dziecku delikatnie mowiąc glowe urwie a w najlepszym przypadku zostanie na trwałe kaleką.
Wnoisek nasówa sie jeden lepiej chyba zainwestować.
Pozdr.
_________________
axel40
Fiat STILO 1,9JTD 2002r. - to już było
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 JTDm 150KM 2006r.
Powrót do góry
grzesiek646

Debiutant



Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 27

Posiadane auto: Stilo 1.8 16v 140KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 22 Lip 2008, 23:45
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


...wniosek nasowa sie jeden ..... nie wozic dziecka z przodu .
Powrót do góry
ciunkam

Debiutant



Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 33
Skąd jesteś (miejscowość / region): Przemyśl
Posiadane auto: Fiat stilo ,3D, 1.6 16V , 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 23 Lip 2008, 05:56
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Wożąc dziecko z przodu i tak trzeba wyłączyc poduchę ,więc czy masz emulator czy sprawną matą to nie ma znaczenia.
Powrót do góry
gadu-gadu
axel40

Debiutant



Dołączył: 16 Kwi 2007
Posty: 40
Skąd jesteś (miejscowość / region): W-wa
Posiadane auto: Fiat STILO 1.9 JTD 115 KM - to już było
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 23 Lip 2008, 07:43
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


No cóż pisząc dziecko nie miałem na mysli nie tylko dzieci w wieku w którym wymagany jest fotelik lub siedzisko lecz wszystkie dzieci. No cóż oszczędzać mozna na wszystkim ale czy na bezpieczeństwie przede wszystkim????
_________________
axel40
Fiat STILO 1,9JTD 2002r. - to już było
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 JTDm 150KM 2006r.
Powrót do góry
Angelo

Debiutant



Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 13

Posiadane auto: Stilo 1.9 JTD DYNAMIC 5D Silver '02
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 30 Lip 2008, 09:51
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


Na gieldach i allegro coraz wiecej daje sie zauwazyc roznorakiego rodzaju interfejsów diagnostycznych do naszych samochodow ( i nie tylko ). Charakteryzuja sie w usuwaniu bledow OBD2 czy z CAN. To nic wielkiego, poza kablem z jednej strony USB do komputera , z 2-giej obd.
Czy ktos obadal juz ta sprawe?? Programy te wspolprauja z m.in. prog. finalist.
Powrót do góry
adas7

Auto Maniak



Dołączył: 20 Sie 2007
Posty: 509
Skąd jesteś (miejscowość / region): katowice
Posiadane auto: Fiat Stilo Abarth 2003
Piwa: 6/1
Wysłany: Sro 30 Lip 2008, 13:01
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


a po co jechać i błędy kasować?


Ja sobie zlutowałem, błąd zniknął i koniec. Wiem że jest on gdzieś tam w pamięci, ale czy to w czymś przeszkadza?
Powrót do góry
gadu-gadu
andrzej_worzniak

Debiutant



Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 30
Skąd jesteś (miejscowość / region): London
Posiadane auto: Fiat Stlo 1.9 JTD 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 19 Sie 2008, 20:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Emulator maty czujnika zajęcia fotela pasażera.


axel40 napisał:
panowie przerabiałem ten temat
Kupiłem wiec całe siedzisko z matą ponieważ sama mata w sprzedaży nie wystepuje i zainstalowałem to sam uważam ze każdy kto posiada minimalne zdolności manualne i jest wstanie podnieść odkręcony fotel i wyjąć go z samochodyu to zrobi to sam, potem tylko trzeba pojechać wykasowac błędy.


U mnie padl czujnik wagi. Czy to jest to samo co ta mata? Bo w sewisie nic nie mowili o wymianie calego siedziska? Drugie pytanie dotyczy tego wykrecenia fotala. Czy wykreca sie go z prowadnicami czy mozna sam fotel? Jeszcze tam nie zagladalem.
Powrót do góry
andrzej_worzniak

Debiutant



Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 30
Skąd jesteś (miejscowość / region): London
Posiadane auto: Fiat Stlo 1.9 JTD 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 19 Sie 2008, 21:00
Temat postu:

Czy poduszka w ogole zadziala


Czy inne poduszki zadzialaja jezeli ta mata lub czujnik jest zepsuty a na desceswieci kontrolka airbaga?
Jest wiele opini na ten temat na tym forum. Byloby troche dziwne ze uszkodzenie jednego czujnika wylaczaloby dzialanie wszystkich poduszek.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Nadwozie.


Fiat

Grande Punto

11 900

2011r.

165 000 km

wielkopolskie

Fiat

Grande Punto

14 500

2008r.

144 000 km

pomorskie

Fiat

Panda

15 900

2012r.

113 139 km

śląskie

Fiat

500x

52 990

2017r.

21 460 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

Tipo

40 990

2017r.

27 172 km

kujawsko-pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2018 Created by idealneT and OM System