Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetytvopinie
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   UżytkownicyRegulamin   GrupyGrupy   CzatCzat (nowe)  RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

CC700- filtr zapełniony w 1/3.Samochód się dławi, traci moc.

postów na stronie: 10 20 50
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Cinquecento ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szpot
Debiutant
Debiutant

Skąd jesteś (miejscowość/region): Tychy
Posiadane auto: Fiat CC 700 1995
Piwa: 0/0
PostWysłany: Czw 07 Sie 2008, 15:54    Temat postu: CC700- filtr zapełniony w 1/3.Samochód się dławi, traci moc. Odpowiedz z cytatem

Witam

Mam problem z moim mustangiem. Posiadam CC700 z gaźnikiem Aisan. Ostatnimi czasy coś się zaczęło dziać niedobrego z moim skarbem.

Otóż podczas jazdy... czy to na niskich obrotach czy na wysokich - autko po prostu się dławi, rzuca - wygląda to tak, jakby nie dostawał benzyny albo dostawał jakieś lewe powietrze. Do tego kilka razy zdażyło mi się, że na wysokich obrotach samochód mi po prostu zdechł - naciskam na pedał a zamiast mocy samochód ją po prostu traci - szybkie wyłączenie i włączenie samochodu (gdy jest na tych wysokich obrotach) powoduje, że odzyskuje moc i jedzie dalej.

Zastanawiałem się co może być tego przyczyną. Jeśli chodzi o filtr paliwa to zmieniam regularnie - nawet dosyć często (to tylko 5 zł) więc raczej to nie jego wina że zanieczyszczony. Zauwałyłem, że zapełniony jest ok 1/3 paliwem... nie podobało mi się to więc wymieniłem pompę paliwa... myślałem, że to coś poprawi ale dalej jest zapełniony w 1/3 paliwem.

Pomocy - co to może być?? Dodam, że mam duże problemy z codziennym zapaleniem auta i zauważyłem podczas zapalania, że spod tgo rozgałęźnika (na zdjęciu zaznaczony szczałką) leci mi taki niebieski dymek. Czy to może mieć coś wspólnego??

Dziękuję serdecznie za wszelką pomoc.

Pozdrawiam
Szpot
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
kapito
Czytelnik
Czytelnik

Piwa: 0/0
PostWysłany: Sro 20 Sie 2008, 13:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przyłączam sie do prośby kolegi powyżej. mam ten sam problem, ktoś może podpowiedzieć co to za problem? Confused
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Cinquecento ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: