| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
szpot Debiutant

Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 18 Skąd jesteś (miejscowość/region): Tychy Posiadane auto: Fiat CC 700 1995
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Czw 07 Sie 2008, 15:54 Temat postu: CC700- filtr zapełniony w 1/3.Samochód się dławi, traci moc. |
|
|
Witam
Mam problem z moim mustangiem. Posiadam CC700 z gaźnikiem Aisan. Ostatnimi czasy coś się zaczęło dziać niedobrego z moim skarbem.
Otóż podczas jazdy... czy to na niskich obrotach czy na wysokich - autko po prostu się dławi, rzuca - wygląda to tak, jakby nie dostawał benzyny albo dostawał jakieś lewe powietrze. Do tego kilka razy zdażyło mi się, że na wysokich obrotach samochód mi po prostu zdechł - naciskam na pedał a zamiast mocy samochód ją po prostu traci - szybkie wyłączenie i włączenie samochodu (gdy jest na tych wysokich obrotach) powoduje, że odzyskuje moc i jedzie dalej.
Zastanawiałem się co może być tego przyczyną. Jeśli chodzi o filtr paliwa to zmieniam regularnie - nawet dosyć często (to tylko 5 zł) więc raczej to nie jego wina że zanieczyszczony. Zauwałyłem, że zapełniony jest ok 1/3 paliwem... nie podobało mi się to więc wymieniłem pompę paliwa... myślałem, że to coś poprawi ale dalej jest zapełniony w 1/3 paliwem.
Pomocy - co to może być?? Dodam, że mam duże problemy z codziennym zapaleniem auta i zauważyłem podczas zapalania, że spod tgo rozgałęźnika (na zdjęciu zaznaczony szczałką) leci mi taki niebieski dymek. Czy to może mieć coś wspólnego??
Dziękuję serdecznie za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Szpot |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapito Czytelnik

Piwa: 0/0
|
Wysłany: Sro 20 Sie 2008, 13:51 Temat postu: |
|
|
przyłączam sie do prośby kolegi powyżej. mam ten sam problem, ktoś może podpowiedzieć co to za problem?  _________________ filtry |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|