Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat 126 & Bis ) Montaż radia



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
daniiellek

Debiutant



Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: CC 700, 94r
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 05 Paź 2008, 17:44
Temat postu:

Montaż radia


Witam.
Kupilem sobie radyjko do fiacika i zaczyna sie problem...
Nie mam w nim kostki tylko kilkanascie kabelkow roznego koloru. Gosciu powiedział ze musze kupic sobie kostke za ok. 3pln i cos tam cos tam.. Wlasnie nie zrozumialem go... Pomozecie?!
Powrót do góry
jsand

Auto Maniak



Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 778
Skąd jesteś (miejscowość / region): Chrzanów
Posiadane auto: cc 900 SPI, peugeot 406 2.0 16V
Piwa: 4/0
Wysłany: Nie 05 Paź 2008, 19:58
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Montaż radia


Cześć. Jeżeli nie ma w radiu złącz, a są luźno wyprowadzone kable, to prawie napewno jest na nim nalepka z opisem kabli - jakiego koloru kabelek do czego podłączyć. Jeśli niema to pewno ktoś zerwał i napisz wtedy co to za radio to może coś wymyślimy Wink .
_________________
Pozdrawiam JS.
Powrót do góry
gadu-gadu komunikator tlen - status skype status
daniiellek

Debiutant



Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: CC 700, 94r
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 05 Paź 2008, 21:05
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Montaż radia


Nazwa: DAEWOO AKF-9595
Nalepka jest pocharatana.. Wiec nic nie wyczytam. Na koncu przewodu wychodzacych z radia jest kostka.. Gosciu poiwedzial ze musze kupic jeszcze jedna by weszła w te od radia.. Nie wiem jak te kable podlaczyc do siebie...
Powrót do góry
jsand

Auto Maniak



Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 778
Skąd jesteś (miejscowość / region): Chrzanów
Posiadane auto: cc 900 SPI, peugeot 406 2.0 16V
Piwa: 4/0
Wysłany: Nie 05 Paź 2008, 21:23
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Montaż radia


Cześć. Powinno być tak:

Szary - Prawy przód +
Fioletowo-czarny - Prawy przód -
Fioletowy - Prawy tył +
Fioletowo-czarny - Prawy tył -
Biały - Lewy przód +
Zielono-czarny - Lewy przód -
Zielony - Lewy tył +
Zielono-czarny - Lewy tył -
Żółty - +12V
Czerwony - +12V po zapłonie
Czarny - masa
Niebieski - ant. elektryczna

Ale na wszelki wypadek poszukaj tam
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/spiska.htm
takiej wtyczki jaką masz w swoim radiu, sprawdź połączenia i będziesz odrazu wiedział jaką wtyczkę kupić, możesz poprost wziąść do sklepu radio i dopasować wtyczkę. Można podłączyć też bez dodatkowej wtyczki bezpośrednio do instalacji, ale to kłopot przy wyciąganiu później.
Ja też jeszcze poszperam jutro dla pewności, bo mam to tylko z jednego źródła.
Zobacz też tu:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=340596&highlight=akf+9595&sid=5549dc180cd972d1bf7667f48276ff53

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=190821&highlight=akf+9595&sid=5549dc180cd972d1bf7667f48276ff53

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=120592&highlight=akf+9595&sid=5549dc180cd972d1bf7667f48276ff53

wpisz też w google "złącze daewoo", "złącze lanos", "AKF-9595".
_________________
Pozdrawiam JS.
Powrót do góry
gadu-gadu komunikator tlen - status skype status
fabianek36

Debiutant



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 35
Skąd jesteś (miejscowość / region): Sokółka
Posiadane auto: Fiat 126p
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 21 Gru 2008, 00:47
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Montaż radia


a ja se załozylem radyjko Blupunkta i szkrzyneczka do Tego i gitara gra sypie rowno:D
_________________
Krzywo . prosto aby Ostro :]
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Reklama








Wysłany: Nie 21 Gru 2008, 00:47
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
free10

Auto Maniak



Dołączył: 17 Mar 2009
Posty: 607
Skąd jesteś (miejscowość / region): Mysłowice
Posiadane auto: Daewoo tico 97r/było cc900 i uno
Piwa: 57/8
Wysłany: Wto 19 Maj 2009, 19:01
Temat postu:

Re: ( Fiat 126 & Bis ) Montaż radia


jak masz kostkę z radia to wystarczy kupic kostke ISO i podlaczyć pod kable w maluchu i później wpinasz do radia i ok.Wystarczy do elektryka podjechać
_________________
POSTAW PIWO ZA POMOC!!!!
Powrót do góry
gadu-gadu
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat 126 & Bis ) Porady, problemy techniczne


Fiat

Croma

9 900

2006r.

230 000 km

lubelskie

Fiat

Croma

12 700

2009r.

237 000 km

mazowieckie

Fiat

Panda

7 300

2005r.

75 000 km

śląskie

Fiat

Punto

4 500

2000r.

215 000 km

mazowieckie

Fiat

Tipo

49 850

2017r.

86 500 km

wielkopolskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System