Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) Radio


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
BobBob

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 6

Posiadane auto: Stilo 1,6
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 16 Lis 2008, 19:42
Temat postu:

Radio


Witam serdecznie. Mam taki oto problemik.
Radyjko po wlaczeniu gralo, następnie znakomy troszke pobawil sie komputerem pokladowym ;p i przestalo grac znaczy szum w glosnikach jest kasety graja ;]. Po pewnym czasie radio ponownie zaczelo grac ale na jakies 5 min gdzie znow tylko szum w głośnikach.

Czy ma ktos jakis pomysl w cym problem. Juz myslalem ze moze antena sie odlaczyla ale nie wiem jak wyjac radyjko a nie mam oryginalnych drucikow do wyjecia radia.

Prosze o porade z gory wielkie dzieki;]
Powrót do góry
ronin79

Stały Bywalec
Stały Bywalec


Dołączył: 28 Sie 2008
Posty: 194
Skąd jesteś (miejscowość / region): Katowice
Posiadane auto: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 16 Lis 2008, 20:15
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


podejrzenia moje padają że przez przypadek masz włączoną funkcję automatycznego przełączania się na informacje na drodze " Traffic - ON" w funkcjach RDS'u. Niestety u nas stacje mimo że sygnał RDS jest nadawany to nic tam nie nadają. trzeba to po prostu wyłączyć.
Powrót do góry
gadu-gadu
kasyx

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 936
Skąd jesteś (miejscowość / region): Olkusz
Posiadane auto: Stilo, 1.9 JTD (115KM), '02r
Piwa: 17/4
Wysłany: Pon 17 Lis 2008, 00:02
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


Co do drucikow to mozesz jes sobie sam dorobic bez problemu. Najlepsze sa szprychy rowerowe tylko niezbyt grube bo sie nie zmieszcza Smile
_________________
You make it, we break it!

Powrót do góry
Krale

Stały Bywalec
Stały Bywalec


Dołączył: 29 Kwi 2008
Posty: 218
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: 1.9 Jtd
Piwa: 1/0
Wysłany: Pon 17 Lis 2008, 08:39
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


druciki do wyjmowania radja dorobiłem sobie z elektrod... z tym nie ma problemu ale podobnie jak ze szprychami nie mogą być za grube...
Powrót do góry
BobBob

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 6

Posiadane auto: Stilo 1,6
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 17 Lis 2008, 10:09
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


Czyli jak dobrze rozumiem wystarczy w obcjach wylaczc Traffic i powinno byc dobrze czy jeszcze cos powinienem zrobic??
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pon 17 Lis 2008, 10:09
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
ronin79

Stały Bywalec
Stały Bywalec


Dołączył: 28 Sie 2008
Posty: 194
Skąd jesteś (miejscowość / region): Katowice
Posiadane auto: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 17 Lis 2008, 11:35
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


tak to powinno wystarczyć, ale dla pewności można wyłączyć wszystkie komunikaty nadawane na RDSie bo i tak nic tam nie nadają
Powrót do góry
gadu-gadu
kasyx

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 936
Skąd jesteś (miejscowość / region): Olkusz
Posiadane auto: Stilo, 1.9 JTD (115KM), '02r
Piwa: 17/4
Wysłany: Pon 17 Lis 2008, 11:45
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


RMF nadaje sygnal NEWS i nawet jak masz wlaczone CD to sie przelaczy na radio i podglosni do ok vol14. Po skonczeniu Faktow wroci do CD-Playera Very Happy
_________________
You make it, we break it!

Powrót do góry
BobBob

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 6

Posiadane auto: Stilo 1,6
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 17 Lis 2008, 20:02
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


No i znow problem. A mianowicie wyłączona funkcja Traffic ale mam jedynie Traffic Local i sensitive wiec dalem na sensitive nie widze funkcji on-off. Po wyjęciu radia antena sobie siedzi ladnie w gnieżdzie nie widac aby była uszkodzona a radyjko tylko szumi i niestety mam radio na kasetki co jest na + bo tasmy ladnie dzialaja i jest glos ;]

Po wlaczeniu radia mam komunikat na nim 20 minutes mode co to znaczy bo juz czekalem 20 minut i nic sie nie dzialo.
Czy tylko pozostalo mi wyjac radio kupic zaslepke i koniec ;/
A tak ladnie sie komponuje z wnetrzem ;/


Ostatnio zmieniony przez BobBob dnia Pon 17 Lis 2008, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
zeflik

Przyjaciel Portalu
Przyjaciel Portalu


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 336
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115 SW + Power Box V-Tech, AD 2004
Piwa: 11/2
Wysłany: Pon 17 Lis 2008, 20:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


Potwierdzam pomysł : sprawdzić ustawienia RDSu. Miałem to samo, coś majstrowałem w radyjku, przestawiłem, a potem się dziwiłem, że charczy i gubi stacje...
Ustawić Traffic OFF i efekt odczuwalny natychmiast.


Ostatnio zmieniony przez zeflik dnia Wto 18 Lis 2008, 00:12, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
chudy607

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 11 Sty 2008
Posty: 20

Posiadane auto: Stilo 3D 1.9JTD 16v 115KM Linea Sport 2003r.
Piwa: 0/2
Wysłany: Wto 18 Lis 2008, 00:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


20 min mode znaczy, że jak włączysz radio bez odpalonego silnika, to wyłączy się samo po 20 minutach Smile
Powrót do góry
kasyx

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 936
Skąd jesteś (miejscowość / region): Olkusz
Posiadane auto: Stilo, 1.9 JTD (115KM), '02r
Piwa: 17/4
Wysłany: Wto 18 Lis 2008, 09:51
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


chudy607 napisał:
20 min mode znaczy, że jak włączysz radio bez odpalonego silnika, to wyłączy się samo po 20 minutach Smile


Nawet nie tyle silnik musi byc odpalony co kluczyk w plozeniu MAR Smile
_________________
You make it, we break it!

Powrót do góry
BobBob

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 6

Posiadane auto: Stilo 1,6
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 18 Lis 2008, 20:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


Wszystko ładnie pieknie ale jak ustawic Traffic jak mam Local i Sensitive a nie Off ON, a w dodatku jak ustawiam to albo to nie mam żadnej zmiany.

Ktoś mi podpowiedział, aby zostawić radyjko na noc włączone bo kiedyś mu to pomogło.
Ale nie wiem, może by coś pomogło aby doprowadzić radyjko do stanu takiego aby można było wpisać kod ale jak to zrobić radio odłączone miałem 24h i nie pomogło;/
Powrót do góry
zeflik

Przyjaciel Portalu
Przyjaciel Portalu


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 336
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115 SW + Power Box V-Tech, AD 2004
Piwa: 11/2
Wysłany: Wto 18 Lis 2008, 20:25
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


Przycisk trzeba przytrzymać przez ok. 2 sek. Krótkie naciśnięcie nic nie da i nie wejdziesz do niektórych ustawień RDSu.
Powrót do góry
Mario1979

Przyjaciel Portalu
Przyjaciel Portalu


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 422
Skąd jesteś (miejscowość / region): Brodnica, kujawsko-pomorskie
Posiadane auto: Stilo Multiwagon , 1,9 JTD 115KM, 2003
Piwa: 14/5
Wysłany: Pon 04 Maj 2009, 20:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


a jak wyłączyć te 20 minutes mode? chodzi o to,żeby radio się nie wyłączało po 20 minutach... szukałem w instrukcji ale nic tam nie ma
_________________
Fiaty nie gubią oleju.... one znaczą swój teren.....
Powrót do góry
Steven38

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 39
Skąd jesteś (miejscowość / region): Grabów
Posiadane auto: Fiat Stilo 1.9JTD 2002 5-drzwi
Piwa: 0/1
Wysłany: Pon 04 Maj 2009, 20:14
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Radio


właśnie jak zmienić te 20 minut np na 60 albo w ogóle wyłączyć !!!
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Nadwozie. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Nadwozie.


Fiat

Grande Punto

14 900

2008r.

86 000 km

kujawsko-pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group

bezpłatne ogłoszenia motoryzacyjne

Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2014 Created by idealneT and OM System