Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patrykR

Dyskutant



Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 61
Skąd jesteś (miejscowość / region): Chorzów
Posiadane auto: Punto 2 1.2 V8
Piwa: 7/26
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 19:00
Temat postu:

jak podpiac laptopa pod komputer.


mam pytanie co trzeba miec (jaki kabel i program) aby podpiac laptopa pod komputer w bravo i odczytac przynajmniej najwazniejsze parametry działania silnika?
Powrót do góry
DrV

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 133
Skąd jesteś (miejscowość / region): Będzin
Posiadane auto: Fiat Brava 1.6 16v
Piwa: 6/3
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 20:10
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Są dwa warianty

1. Euroscan 2000 - nie inny - wymaga 2 fizycznych portów COM do poprawnego działania, dość drogi i dziwnie działający według mnie.

2. VagKKL + Adapter 3-pin Fiat,Lancia,Alfa i do tego fiat EcuScan program według mnie dobry, sam używam jedyne co potrzebujesz to Komputera z USB oraz taniego Kabla KKL za 30-40 zł i przejściówki 3 pin za 30 zł.
Powrót do góry
gadu-gadu
mietek882

Dyskutant



Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 97
Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarosław // Podkarpacie
Posiadane auto: VW Golf II 1.8 \'89 -> Fiat Bravo 1.4 12v \'96 -> VW Golf IV \'00 1.4 -> VW Polo IV \'03 1.2 12v
Piwa: 6/2
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 21:51
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


DrV napisał:
Są dwa warianty

1. Euroscan 2000 - nie inny - wymaga 2 fizycznych portów COM do poprawnego działania, dość drogi i dziwnie działający według mnie.

2. VagKKL + Adapter 3-pin Fiat,Lancia,Alfa i do tego fiat EcuScan program według mnie dobry, sam używam jedyne co potrzebujesz to Komputera z USB oraz taniego Kabla KKL za 30-40 zł i przejściówki 3 pin za 30 zł.


jesli chodzi o 2gi wariant i program fiat ecuscan to jest jakas okreslona wersja? czy po prostu im nowsza tym lepsza?
_________________
Pomogłem?! Postaw PIWO ! Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
archive_10

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 254


Piwa: 7/2
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 22:53
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Wariant 2gi (FiatEcuScan) to tylko puki co auta po lifcie.
Powrót do góry
ravauek211

Auto Maniak



Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 1472
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa

Piwa: 186/4
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 11:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=71457

używaj szukajki
_________________
Były:
uno 0,9 2002r
Albea 1,2 16V 03r
Seicento 0,9LPG
Jest:
Peugeot 307 kombi 1,6 16V LPG
Kia picanto 1.0 LPG
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 11:32
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
DrV

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 133
Skąd jesteś (miejscowość / region): Będzin
Posiadane auto: Fiat Brava 1.6 16v
Piwa: 6/3
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 11:48
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Dla Bravy '99 najnowsza działa.

Wersja 1.6 programu już właściwie była dobra. Ale myślę że tylko doszły nowe rzeczy a stare zostały w takiej formie jak były.

Kasuje błędy, monitoruje parametry silnika, wszystko podaje jak trzeba.
Powrót do góry
gadu-gadu
Fliper89

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 113
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.9 JTD, SX, 2001 r.
Piwa: 5/1
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 15:53
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Ja mam pytanko.Chcialbym u siebie pobawic sie takim programem.Tylko nie mam pojecia skad go wziasc i jak dziala?Jak sie to podlacza i czy jest darmowy?
Powrót do góry
mietek882

Dyskutant



Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 97
Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarosław // Podkarpacie
Posiadane auto: VW Golf II 1.8 \'89 -> Fiat Bravo 1.4 12v \'96 -> VW Golf IV \'00 1.4 -> VW Polo IV \'03 1.2 12v
Piwa: 6/2
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 18:02
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Fliper89 napisał:
Ja mam pytanko.Chcialbym u siebie pobawic sie takim programem.Tylko nie mam pojecia skad go wziasc i jak dziala?Jak sie to podlacza i czy jest darmowy?


...co trzeba miec dokladnie napisal pan DrV w drugim poscie. Program jest platny na stronie producenta ale mysle ze znajdziesz go na jakims innym forum gotowego do pobrania...wystarczy wyszukiwarka google i troche checi Smile ,jak sie podpina kabel...jak masz caly skompletowany to podlaczasz pod komputer (wejscie USB) i do auta (gniazdo diagnostyczne) gdzie sie znajduje? zapraszam do tego tematu :

http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56936&highlight=
_________________
Pomogłem?! Postaw PIWO ! Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Fliper89

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 113
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.9 JTD, SX, 2001 r.
Piwa: 5/1
Wysłany: Nie 23 Maj 2010, 13:55
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


A czy to zlacze do podpiecia kompa jest w mojej wersji w tym samym miejscu co w 1,4?I jeszcze jedno pytanko co to jest: VagKKL + Adapter 3-pin Fiat,Lancia,Alfa? Czy to jest program czy co?
Powrót do góry
mietek882

Dyskutant



Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 97
Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarosław // Podkarpacie
Posiadane auto: VW Golf II 1.8 \'89 -> Fiat Bravo 1.4 12v \'96 -> VW Golf IV \'00 1.4 -> VW Polo IV \'03 1.2 12v
Piwa: 6/2
Wysłany: Nie 23 Maj 2010, 14:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Fliper89 napisał:
A czy to zlacze do podpiecia kompa jest w mojej wersji w tym samym miejscu co w 1,4?I jeszcze jedno pytanko co to jest: VagKKL + Adapter 3-pin Fiat,Lancia,Alfa? Czy to jest program czy co?


gniazdo diagnostyczne szukaj wlasnie w tych rejonach...VagKKL jest to kabel a adapter 3-pinowy jest tak jak przejsciowka z danego wejscia (w tym przypadku VagKKL na 3 pin)...

...mniej wiecej wyglada to tak:
http://www.allegro.pl/item1046904298_diagnostyka_fiat_lancia_alfa_adapter_fiat_3_pin.html
_________________
Pomogłem?! Postaw PIWO ! Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Fliper89

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 113
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.9 JTD, SX, 2001 r.
Piwa: 5/1
Wysłany: Nie 23 Maj 2010, 14:15
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Ok rozumiem, a program pobralem z tej strony Fiatecuscan i zainstalowalem juz. Znalazlem tam moje Bravo, wiec teraz wystarcza mi te kable i podlaczyc go i dac connect?Czy jeszcze jakies ustawienia musze zmieniac w komupterze?Czy te kable kupie w sklepie elektronicznym, np. w Nowym Elektroniku?
Powrót do góry
mietek882

Dyskutant



Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 97
Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarosław // Podkarpacie
Posiadane auto: VW Golf II 1.8 \'89 -> Fiat Bravo 1.4 12v \'96 -> VW Golf IV \'00 1.4 -> VW Polo IV \'03 1.2 12v
Piwa: 6/2
Wysłany: Nie 23 Maj 2010, 16:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Fliper89 napisał:
Ok rozumiem, a program pobralem z tej strony Fiatecuscan i zainstalowalem juz. Znalazlem tam moje Bravo, wiec teraz wystarcza mi te kable i podlaczyc go i dac connect?Czy jeszcze jakies ustawienia musze zmieniac w komupterze?Czy te kable kupie w sklepie elektronicznym, np. w Nowym Elektroniku?


...mniej wiecej tak...jesli ci wykryje komputer podlaczenie to jestes w domu Razz a kable to juz nie wiem czy kupisz w swoim sklepie...najlepiej idz i zapytaj sprzedawcy !
_________________
Pomogłem?! Postaw PIWO ! Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Thomin

Debiutant



Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 29
Skąd jesteś (miejscowość / region): sandomierz
Posiadane auto: FIAT BRAVO 1,9 JTD HLX 1999
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 03 Paź 2010, 15:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Witam mam taki problem z podpięciem laptopa pod moje bravo a mianowicie kupiłem takie 2 kable:



Uploaded with ImageShack.us

Próbowałem się podpiąć pod te dwa złącza choć nie jestem pewien czy to pod nie mam się podpiąć:



Uploaded with ImageShack.us

Po podpięciu dostawałem za każdym razem taki komunikat:



Uploaded with ImageShack.us

Próbowałem wszystkiego tj.: najnowszy fiat ecu scan, najnowsze sterowniki pod interfejs obd II, przelotkę na 3 piny podpinałem pod akumulator i bez akumulatora, w ustawieniach portu zmieniłem na czas 1 msec tak jak polecają dla tego softu, łączyłem się gdy kluczyk był włączony, gdy kluczyk był w pozycji mar, gdy silnik był odpalony i tak we wszystkich kombinacjach to samo ten sam komunikat.
Proszę o jakąś podpowiedź co robię źle albo może nie do tych złącz się podpinam bo już sam nie wiem
Z góry dzięki Pozdrawiam
Powrót do góry
raflik21

Stały Bywalec



Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 175
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.6 16V 99r. + STAG 4
Piwa: 2/3
Wysłany: Nie 03 Paź 2010, 16:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


gdzieś słyszałem że problemy występują przy próbie podłączenia przez USB

ale jestem ciekawy takiego zastosowania Very Happy http://moto.allegro.pl/euroscan-2010-pl-bezprzewodowy-gratis-jp-fr-eu-usa-i1240236994.html
Powrót do góry
gadu-gadu
bogd74

Auto Maniak



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 1121
Skąd jesteś (miejscowość / region): Rybnik/ Wodzislaw Śląski
Posiadane auto: Fiat Stilo Active 1.9JTD 80KM, Mercedes 190 D 2.0 1990r
Piwa: 64/3
Wysłany: Nie 03 Paź 2010, 16:57
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Thomin napisał:
Witam mam taki problem z podpięciem laptopa pod moje bravo a mianowicie kupiłem takie 2 kable:



Uploaded with ImageShack.us

Próbowałem się podpiąć pod te dwa złącza choć nie jestem pewien czy to pod nie mam się podpiąć:



Uploaded with ImageShack.us

Po podpięciu dostawałem za każdym razem taki komunikat:



Uploaded with ImageShack.us

Próbowałem wszystkiego tj.: najnowszy fiat ecu scan, najnowsze sterowniki pod interfejs obd II, przelotkę na 3 piny podpinałem pod akumulator i bez akumulatora, w ustawieniach portu zmieniłem na czas 1 msec tak jak polecają dla tego softu, łączyłem się gdy kluczyk był włączony, gdy kluczyk był w pozycji mar, gdy silnik był odpalony i tak we wszystkich kombinacjach to samo ten sam komunikat.
Proszę o jakąś podpowiedź co robię źle albo może nie do tych złącz się podpinam bo już sam nie wiem
Z góry dzięki Pozdrawiam
wtyczka jest przy lewym kielichu,stojąc przed autem. powo
_________________
Lubię browary.....latem zimne, zimą ....zimne Przeważnie jestem w weekendy.... tydzień na Unii
Powrót do góry
gadu-gadu
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


Fiat

500L

29 990

2013r.

178 062 km

pomorskie

Fiat

Doblo

37 900

2016r.

101 715 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

Freemont

64 990

2014r.

76 934 km

podkarpackie

Fiat

Punto

4 500

2002r.

83 249 km

łódzkie

Fiat

Stilo

6 700

2003r.

249 000 km

lubelskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System