Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) Hamulce


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Zawieszenie-uklad hamulcowy-układ kierowniczy-układ jezdny.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hubi83

Debiutant



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 34
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.6, 1995
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 13 Sty 2009, 15:57
Temat postu:

Hamulce


Witam !
Miałem dzisiaj dziwny przypadek. Jechałem na mieście i zacząłem hamować. Okazało się że pedał hamulca wcisnąłem do podłogi a samochód dalej nie hamował. Wiem że pewnie pęknął mnie jakiś przewód od hamulca, ale w jaki łatwy sposób mogę sprawdzić gdzie jest wyciek?? Ponieważ gdy dojechałem do domu (hamowanie silnikiem było cały czas) to nic już nie zostało tego płynu, a po oponach i kołach też nie mogłem sprawdzić bo mokra droga to i tak wszystkie opony były mokre. Dzięki za pomoc
Powrót do góry
gadu-gadu komunikator tlen - status
cubic

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 123

Posiadane auto: Bravo 1,2 99r
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 13 Sty 2009, 16:15
Temat postu:

:)


Dojechałeś do domu bez hamulca???? Mam nadzieje, że nie mieszkasz w Warszawie Wink

Ps. Teraz zauważyłem, że jesteś z Łodzi... ufff... Smile
Powrót do góry
derek81

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 336
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Bravo S; Grudzien 97 1.4 12V
Piwa: 17/2
Wysłany: Wto 13 Sty 2009, 16:42
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


ja tam jezdze nie uzywajac hamulca no a jak juz to naprawde rzadko i co jestem zlym kierowca? auto mi sie w 6 zamyka jak nie szaleje, a zeby offtopa nie robic to Hubi musisz niestety autko zostawic w jakims suchym garazu i dochodzic samemu, a jezeli chcesz jakiegos dobrego mechanika z lodzi to ci moge polecic, chlopaki sie znaja na robocie Wink i nie sa drodzy
Powrót do góry
gadu-gadu
shakalos

Auto Maniak



Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 841
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Seat Leon 1.6 TD CR
Piwa: 2/0
Wysłany: Sro 14 Sty 2009, 00:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


derek81 napisał:
auto mi sie w 6 zamyka

prosze cie badz powazny albo opusc to forum i bajki opowiadaj mamie tacie czy synowi Wink bo ja z fotela spadlem jak to przeczytalem 6 ale chyba na 50km:) hehehhe jak juz zejdziesz na ziemie to git Smile

Kolega od hamulcow zobacz czy masz plyn hamulcowy jak nie to wlej Wink odpal silnik niech ktos ci nacisnie hamulec i beziesz widzial gdzie to leci Wink ogolnie koszt wymiany tych kabli ukladu hamulcowego nie jest wysoki wiec mysle ze raz dwa to naprawisz:)
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
Hubi83

Debiutant



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 34
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.6, 1995
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 14 Sty 2009, 10:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


dzieki Panowie za odpowiedź, tylko ja mam mieszkanie w bloku i troche ciężko z tym garażem:)
Powrót do góry
gadu-gadu komunikator tlen - status
Reklama








Wysłany: Sro 14 Sty 2009, 10:21
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Czw 15 Sty 2009, 22:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


a kto zamknął ten temat? Sorki za odblokowanie ale nie znam przyczyny więc pozwoliłem sobie go odblokować. Proszę o info na PW a póki co można kontynuować dyskusję.
_________________
Już kilkanaście tysięcy osób go pobrało ZA DARMO!
GŁUPOTA małolata
www.odjechani.com.pl
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
shakalos

Auto Maniak



Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 841
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Seat Leon 1.6 TD CR
Piwa: 2/0
Wysłany: Pią 16 Sty 2009, 07:56
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


Hubi83 napisał:
dzieki Panowie za odpowiedź, tylko ja mam mieszkanie w bloku i troche ciężko z tym garażem:)

to nawet na pakingu osiedlowym gdzie kolwiek - to nie bedzie wyciek "niagara" Very Happy a zaobserwujesz czy to ci gdzies kabel w zaraz przy zbiorniczku poszedl czy przewody "nitowe(chyba takiego to sa) przy podwoziu - u mnie to juz bylo wymieniane i sporo nie zaplacilem chociaz mechanik cos tam musial dopasowaywac Razz
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
derek81

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 336
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Bravo S; Grudzien 97 1.4 12V
Piwa: 17/2
Wysłany: Pią 16 Sty 2009, 13:31
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


shakalos napisał:
derek81 napisał:
auto mi sie w 6 zamyka

prosze cie badz powazny albo opusc to forum i bajki opowiadaj mamie tacie czy synowi Wink bo ja z fotela spadlem jak to przeczytalem 6 ale chyba na 50km:) hehehhe jak juz zejdziesz na ziemie to git Smile


jezeli spadles z fotela widocznie jestes niepelnosprawny bardzo mi przykro z tego powodu,
a teraz powiedz mi szczerze? zamierzasz ze wszystkimi dyskutowac? nie mam powodu zeby sciemniac bo po co? nalalem paliwa przejechalem okreslona ilosc kilometrow i wyliczylem ile pali, ciezko ci to zrozumiec to nic nie pisz tymbardziej ze jestes jakims tam modem czy opem,
nie twierdze ze auto mi pali ciagle 6 litrow bo sa rozne jazdy,
moze wyczuj swoje auto naucz sie jezdzic i bedziesz wtedy mogl oceniac innych!!! Pozdro i poćwicz!

a zeby nie robic offtopu kolego HUBI daj znac ile wzieli w tym poleconym przeze mnie zakladzie mechanicznym za robote i co tam uszkodzonego bylo.
Powrót do góry
gadu-gadu
Hubi83

Debiutant



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 34
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.6, 1995
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 16 Sty 2009, 22:57
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


Skorzystałem z innego mechanika, ponieważ ten którego mnie poleciłeś chciał mnie zrobić dopiero w poniedziałek a ja niestety nie miałem tyle czasu
Powrót do góry
gadu-gadu komunikator tlen - status
shakalos

Auto Maniak



Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 841
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Seat Leon 1.6 TD CR
Piwa: 2/0
Wysłany: Sob 17 Sty 2009, 10:33
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


derek81 napisał:
shakalos napisał:
derek81 napisał:
auto mi sie w 6 zamyka

prosze cie badz powazny albo opusc to forum i bajki opowiadaj mamie tacie czy synowi Wink bo ja z fotela spadlem jak to przeczytalem 6 ale chyba na 50km:) hehehhe jak juz zejdziesz na ziemie to git Smile


jezeli spadles z fotela widocznie jestes niepelnosprawny bardzo mi przykro z tego powodu,
a teraz powiedz mi szczerze? zamierzasz ze wszystkimi dyskutowac? nie mam powodu zeby sciemniac bo po co? nalalem paliwa przejechalem okreslona ilosc kilometrow i wyliczylem ile pali, ciezko ci to zrozumiec to nic nie pisz tymbardziej ze jestes jakims tam modem czy opem,
nie twierdze ze auto mi pali ciagle 6 litrow bo sa rozne jazdy,
moze wyczuj swoje auto naucz sie jezdzic i bedziesz wtedy mogl oceniac innych!!! Pozdro i poćwicz!

a zeby nie robic offtopu kolego HUBI daj znac ile wzieli w tym poleconym przeze mnie zakladzie mechanicznym za robote i co tam uszkodzonego bylo.


pozostawie te slowa bez komentarza i wszystkim forumowicza radze sie zapoznac w razie potrzeb z tematyka spalania - bo malo ktory diesel tyle spala a co dopiero benzyna... niestety nie do kazdego kalkulatora jest dolaczona instrukcja

robie tego off topa w celu informacji dla nowych uzytkownikow by po przeczytaniu tego posta nie napalili sie na 1.4 ktory pali BAGATELA 6 litrow... (na 100km)
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
derek81

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 336
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Bravo S; Grudzien 97 1.4 12V
Piwa: 17/2
Wysłany: Sob 17 Sty 2009, 22:10
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


Cytat:

pozostawie te slowa bez komentarza i wszystkim forumowicza radze sie zapoznac w razie potrzeb z tematyka spalania - bo malo ktory diesel tyle spala a co dopiero benzyna... niestety nie do kazdego kalkulatora jest dolaczona instrukcja

robie tego off topa w celu informacji dla nowych uzytkownikow by po przeczytaniu tego posta nie napalili sie na 1.4 ktory pali BAGATELA 6 litrow... (na 100km)



po 1 wyrwales z kontekstu ta 6,
Cytat:
auto mi sie w 6 zamyka jak nie szaleje


przejrzalem caly temat dotyczacy spalania prosze ostatni post
dar napisał:
Trasa 5.8 do 6.8 Miasto 7.5 do 8.5 Jeżdżę na paliwie BP ultimate 98. Jak jest zima ok jednego litra więcej.


wiec jezeli jestes uprzedzonym lub ograniczonym cwiercinteligentem probujacym zablysnac to sie nie wypowiadaj!!!
poniewaz nie jezdzisz autem 1.4, ktory uwazasz za totalne dno, aczkolwiek tak naprawde jestes nolifem i nie wychodzisz poza smieszne opinie, wiec STFU (sprawdz w google jesli nie rozumiesz)

aaa i jeszcze dane techniczne
http://www.infosamochody.pl/dane_techniczne,kod-569,marka-fiat,model-bravo_14_12v.html

ludzie nie kupujcie 1,4 bo to sa mega pro wadliwe silniki, ktore psuja sie tak czesto ze normalnie juz nie wiem co mam zrobic zeby auto mi stanelo = <>
aaa shakalos jezeli chcesz to przedyskutowac to zapraszam na pw albo lepiej na gg, ale poćwicz jeszcze!
Powrót do góry
gadu-gadu
Hubi83

Debiutant



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 34
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.6, 1995
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 19 Sty 2009, 10:00
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


Darku81,
Tak jak wcześniej napisałem koleś chciał mnie zrobić to dopiero na środę, czwartek. Zawiozłem do autoryzowanego serwisu Fiata do Kutna do mojego kolegi auto i tam za wymianę wszystkich przewodów twardych na miedziane plus za wymianę wszystkich przewodów miękkich plus za wymianę nowych szczęk i Bębnów na Delphi i robociznę zapłacę około 900 zł. Niestety sporo ale i tak o połowę taniej niż w mieście Łodzi. A okazało się jak zawiozłem do mechanika w Łodzi, że praktycznie wszystkie przewody mam pordzewiałe na max i jak wymianie tylko kawałek to za jakiś czas może mnie pójść przewód w innym miejscu, a jeszcze mam zamiar pojeździć swoją Bravinką jeszcze troche (mam do niej duży sentyment) to postanowiłem wymienić wszystko. A niestety samochód ma już troszkę lat i do takiej awarii mogło dojść, więc nawet tak bardzo się nie zdenerwowałem na swoją staruszkę Bravinkę Smile
Powrót do góry
gadu-gadu komunikator tlen - status
marek777

Debiutant



Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 36
Skąd jesteś (miejscowość / region): gliwice
Posiadane auto: fiat brava 1,4
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 20 Sty 2009, 00:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


czy komuś jeszcze kiedyś przegnił jakiś przewód hamulcowy Question

mi przegnił tylni prawy koło plastikowej osłony
na szczeście przytarłem niegroźnie barierke na A4 w katowicach na trzech garbach.
hamując z 130 do 0 wyprzedziłem z 5 samochodów po poboczu.
Powrót do góry
mklukasz

Debiutant



Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 46
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Leon 2 1.6 BSE
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 22 Sty 2009, 10:43
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


Mi zaczęło "hamować" delikatnie prawe przednie koło.. wymieniłem wężyk i jest już ok.
Koszt z robocizną 50zł.
Powrót do góry
JanuszW

Debiutant



Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 29
Skąd jesteś (miejscowość / region): Olkusz<->Kraków
Posiadane auto: Brava 1,4 SX '96
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 22 Sty 2009, 14:44
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Hamulce


marek777 napisał:
czy komuś jeszcze kiedyś przegnił jakiś przewód hamulcowy Question

mnie zardzewiały,ale dziura zrobiła się o dziwo w takim miejscu gdzie rdzy nie było.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Zawieszenie-uklad hamulcowy-układ kierowniczy-układ jezdny. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Zawieszenie-uklad hamulcowy-układ kierowniczy-układ jezdny.






Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2020 Created by idealneT and OM System