Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sebastian1608

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 10
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Fiat bravo 2.0 20v
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 20 Maj 2009, 21:26
Temat postu:

Nie działający prędkościomierz


Witam.Jestem włascicielem Fiata Bravo 2.0 20v. Borykam się z problemem nie działającego prędkosciomierza.Z początku myslałem ze mam popsute zegary i wymieniłem je ale po wymianie konsoli z zegarami zegar predkosciomierza dalej nie działa. Ps.(wszystkie inne zegary działają) Wszelkie porady mile widziane.
Powrót do góry
gadu-gadu
Yoshii89

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 26

Posiadane auto: Punto 2, 1930cm , 2000 rok
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 20 Maj 2009, 23:21
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


Jeśli nie działa ci też przebieg (nie nabija go) to no 99% bedzie impulsator, nie jest to droga rzecz, tylko dostc ciezko ja wynmiemic
Powrót do góry
gadu-gadu
Sebastian1608

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 10
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Fiat bravo 2.0 20v
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 20 Maj 2009, 23:41
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


Tak własnie.Zapomniałem powiedzieć ze przebiegu tez nie nabija.To czeka mnie wymiana.Nawet nie wiem gdzie to jest i jak sie dostac do tego impulsatora. Crying or Very sad Bardzo dziękuję za pomoc Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu
marcin byczek

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 47
Skąd jesteś (miejscowość / region): LODZ
Posiadane auto: FIAT BRAVO 1.4L 12V1997
Piwa: 2/3
Wysłany: Pią 22 Maj 2009, 12:14
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


czesta przyczyna palenia sie impulsatora w bravkach jest usterka wtyczki pod ktora podpina sie impulsator.i mimo ze zaklada sie nowy czujnik to po pewnym czasie znow sie on pali..wiec jak ktos ma takie obiawy to niech wymieni ta nieszczesna wtyczke
_________________
ze smietnika....
Powrót do góry
toffini

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 32
Skąd jesteś (miejscowość / region): Leszno
Posiadane auto: Fiat Bravo HGT
Piwa: 0/3
Wysłany: Czw 28 Maj 2009, 19:10
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


Witam!!

Jestem posiadaczem Fiata Bravo HGT 2.0 20V i mam tem sam problem z prędkościomierzem... Choć czasami załącza się na chwilę lub na dłuższy czas to bardzo mi to przeszkadza... Mogę jeszcze dodać że kiedy prędkościomierz nie działa to podczas postoju nie działa nawet obrotomierz... Jednak gdy ruszam to obrotomierz pokazuje wartość obrotów. domyślam się że mam ten sam problem co kolega wyżej... czekam na opinie. Pozdro!!!
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Reklama








Wysłany: Czw 28 Maj 2009, 19:10
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
dar

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 41
Skąd jesteś (miejscowość / region): podkarpacie
Posiadane auto: ford 1.3 97r
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 28 Maj 2009, 20:11
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


u mnie też nie działa prędkościomierz. pytanie o czujnik prędkości (który będę musiał wymienić) - w skrzyni biegów od strony zderzaka przedniego znajduje się czujnik prędkości czy tez z drugiej strony skrzyni .
Powrót do góry
luke8899

Stały Bywalec
Stały Bywalec


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 242
Skąd jesteś (miejscowość / region): Nowy Sącz
Posiadane auto: Ford Mondeo 2,0 Tddi 115KM/ 2001r. BYŁ: FIAT Bravo SX 1,4 12V + LPG '96
Piwa: 8/2
Wysłany: Czw 28 Maj 2009, 22:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


mi sie tez predkosciomierz zepsul....wczoraj Confused i km tez mi nie liczy, ile tak mniej wiecej kosztuje ten impulsator?
_________________

......ale mnie coś suszy Smile ...PIWA bym się napiłWink
Powrót do góry
gadu-gadu
dawidPoznan

Stały Bywalec
Stały Bywalec


Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 135
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.6 GT '00 i CC 900 VAN
Piwa: 0/10
Wysłany: Pią 29 Maj 2009, 00:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


luke8899 napisał:
mi sie tez predkosciomierz zepsul....wczoraj Confused i km tez mi nie liczy, ile tak mniej wiecej kosztuje ten impulsator?


że nie liczy kilometrów to pół biedy Smile będziesz miał "autentyczny niski przebieg" jak prawie wszystkie auta "z Niemiec po dziadku co tylko do Kościoła jeździł" Smile kiedyś w starszym aucie wymieniłbyś linkę i hej, już by prędkościomierz działał...a teraz...od mechanika do elektryka i z powrotem
_________________
http://fiat.auto.com.pl/ogloszenia/Fiat,Bravo%20I,1.6,2000,27c901fc0cf70dfc131387aa16e2fa6cb346d1,40,191,o.php?&rd=o&md=191&lang=pl&zd=0&d=1&o=1&k=1&c=1&g=1&ps=a&lw=25&no=39
Powrót do góry
gadu-gadu
luke8899

Stały Bywalec
Stały Bywalec


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 242
Skąd jesteś (miejscowość / region): Nowy Sącz
Posiadane auto: Ford Mondeo 2,0 Tddi 115KM/ 2001r. BYŁ: FIAT Bravo SX 1,4 12V + LPG '96
Piwa: 8/2
Wysłany: Pią 29 Maj 2009, 11:30
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


Cytat:
kiedyś w starszym aucie wymieniłbyś linkę i hej, już by prędkościomierz działał...a teraz...od mechanika do elektryka i z powrotem



wlasnie tata mi mowil ze pewnie linka,a ja tu na forum spradzam i dowiaduje sie linki tam nie ma Laughing przebieg to ja mam niski,i auto tez z niemiec8) pewnie i tak byl cofany Very Happy


...predkosciomierz mi sie sam naprawil,ale jakos mnie to nie dziwi Very Happy -w koncu to FIAT Cool
_________________

......ale mnie coś suszy Smile ...PIWA bym się napiłWink
Powrót do góry
gadu-gadu
Chyzy

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 28
Skąd jesteś (miejscowość / region): Lublin
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.4 12V
Piwa: 0/4
Wysłany: Wto 13 Paź 2009, 22:12
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


Witam,

Posiadam Bravo 1,4 12V i mam podobny problem. Tylko że u mnie było inaczej. Padło mi niestety sprzęgło w moim autku i oddałem autko do znajomego mechanika który naprawia auta w swoim prywatnym garażu ( może błąd ale jak zawsze chodziło o koszty). Sprzęgło fajnie działa ale nie działa mi za to prędkościomierz. Jak oddawałem do naprawy to było wszystko ok (z prędkościomierzem). Byłem dzisiaj u mechanika (tego samego) i sprawdzał podłączenie bo myślał może ze czegoś nie podłączył w skrzyni bądź sprzęgle (nie wiem dokładnie bo sie nie znam na tym) i tam jest wszystko ok podłączone. Czy podczas tej naprawy mógł uszkodzić sie ten impulsor o którym własnie piszecie wyżej? Bo już poprostu zgłupiałem. Prosze was o rade i pomoc.

Pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
marcin byczek

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 47
Skąd jesteś (miejscowość / region): LODZ
Posiadane auto: FIAT BRAVO 1.4L 12V1997
Piwa: 2/3
Wysłany: Wto 13 Paź 2009, 23:43
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


Chyzy napisał:
Witam,

Posiadam Bravo 1,4 12V i mam podobny problem. Tylko że u mnie było inaczej. Padło mi niestety sprzęgło w moim autku i oddałem autko do znajomego mechanika który naprawia auta w swoim prywatnym garażu ( może błąd ale jak zawsze chodziło o koszty). Sprzęgło fajnie działa ale nie działa mi za to prędkościomierz. Jak oddawałem do naprawy to było wszystko ok (z prędkościomierzem). Byłem dzisiaj u mechanika (tego samego) i sprawdzał podłączenie bo myślał może ze czegoś nie podłączył w skrzyni bądź sprzęgle (nie wiem dokładnie bo sie nie znam na tym) i tam jest wszystko ok podłączone. Czy podczas tej naprawy mógł uszkodzić sie ten impulsor o którym własnie piszecie wyżej? Bo już poprostu zgłupiałem. Prosze was o rade i pomoc.

Pozdrawiam

no to powiem ci ze mialem podobnie i okazalo sie ze mialem uszkodzona wtyczke,tylko nie od impulsatora ,a ta pod ktora sie go wpina.bawilem sie z czujnikiem przez 2 lata az w koncu wymienilem ta nieszczesna wtyczke i teraz mam juz ten problem z glowy.
_________________
ze smietnika....
Powrót do góry
Chyzy

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 28
Skąd jesteś (miejscowość / region): Lublin
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.4 12V
Piwa: 0/4
Wysłany: Sro 14 Paź 2009, 00:01
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Nie działający prędkościomierz


Aha czyli albo wtyczka albo impulsor, dzięki wielkie za odpowiedź. Przekaże mechanikowi i wymienie jedno, jak nic nie pomoże to drugie i w końcu musi być dobrze. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam!
Powrót do góry
gadu-gadu
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


Fiat

Grande Punto

17 800

2007r.

153 000 km

śląskie

Fiat

Punto

12 400

2005r.

114 000 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

Stilo

12 900

2005r.

98 000 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

Punto

11 400

2004r.

142 000 km

kujawsko-pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group

bezpłatne ogłoszenia motoryzacyjne

Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2014 Created by idealneT and OM System