Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Silnik iskrowy-układ zapłonowy-układ zasilania-układ napędowy i wydechowy.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Pon 24 Wrz 2007, 20:08
Temat postu:

Filtr paliwa


Gdzie właściwie w Bravo 1.4 12V jest filtr paliwa? Szukałem otwierając maskę i nie zauważyłem. Może dostęp do filtra jest tylko z kanału ? Zamierzam kupić filtr firmy Filtron PP 905.
Powrót do góry
rubyp

Debiutant



Dołączył: 12 Mar 2007
Posty: 35
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląsk

Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 25 Wrz 2007, 00:37
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Filtr jest w okolicach baku od spodu auta.nie potrzebujesz kanalu mozesz to zrobic przy pomocy lewarka
pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Pią 19 Paź 2007, 21:49
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Jednak kanał był potrzebny, trzeba było ciąć śrubke opaski filtra, aby go wyciągnąć (chyba od nowości nie był wymieniany).
Powrót do góry
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Czw 08 Lis 2007, 21:30
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Bardzo pilna prośba - opiszcie bardzo dokładnie gdzie Wy ten filtr paliwa macie bo ja wjechałem na kanał i nic nie widzę! Patrzyłem nawet na schemat i tam jest na rysunku pokazane że filtr paliwa jest jakieś 40cm od tylnego koła od strony wlewu paliwa, ale ja tam nic absolutnie nie widzę Sad Możliwe że wymontowali go gazownicy jak zakładali mi LPG?. Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości wiem jak wygląda filtr paliwa bo mam już kupiony nowy, ale za cholerę nie mogę u siebie znaleźć tego zamontowanego.

Pomóżcie proszę Smile
_________________
Już kilkanaście tysięcy osób go pobrało ZA DARMO!
GŁUPOTA małolata
www.odjechani.com.pl
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
lukaszzz

Stały Bywalec



Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 119
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: Peugeot 508 2.0 HDI 150 KM 2014 rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Czw 08 Lis 2007, 23:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Jest tak jak piszesz, filtr jest z prawej strony nad plastikową osłoną. Wystarczy odkręcić kilka śrub i zdjąć osłone. Mam na myśli wersje z silnikeim 1.4, nie wiem jak jest w 1.6.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Czw 08 Lis 2007, 23:17
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Sro 14 Lis 2007, 23:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


No właśnie jest tam taka plastikowa maskownica na śrubach ale nic pod nią nie mam oprócz przewodów. Możliwe że gazownicy wymontowali mi filtr paliwa? Coś takiego w ogóle się robi przy zakładaniu LPG?
Myślę że w tej kwestii nie ma różnicy czy to jest 1.4 czy 1.6...
_________________
Już kilkanaście tysięcy osób go pobrało ZA DARMO!
GŁUPOTA małolata
www.odjechani.com.pl
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
kubabyk

Stały Bywalec



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 196
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dąbrowa Górnicza
Posiadane auto: New Bravo 1.4 t-jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 30 Lis 2007, 02:43
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Ja mam 1.4 u mnie filtr paliwa jest z lewej strony przed tylnim kołem jakieś 30 cm. Idzie tamtędy kabel z baku i powienieneś natrafić na filtr nie jakoś głeboko tylko jakieś 10 15 cm licząc od progu kumpel który u mnie parkuje tez bravo ma 1.6 tylko ma sportowe zawieszenie i nie dam rady zobaczyć :/
Powrót do góry
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Pią 04 Kwi 2008, 23:14
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


No właśnie, widzę że nie wszystkie Bravki są takie same...
Ja nie mam filtra paliwa z tyłu! Wymieniałem wężyk od odpowietrzania z mechanikiem i zdjęliśmy tą plastikową osłonę i guzik. Filtra paliwa nie ma. Nie był też wymontowywany ponieważ było by widać łączenia kabli a tu nic - wszystko fabryczne. Szliśmy po kablach aż do komory silnika i zgłupieliśmy. Tego filtra chyba nie ma w mojej Bravce. Możliwe żeby w 1.6 16V 99r. nie było tego?
Co o tym myślicie? W sumie to jeżdżę już rok czasu i na mocy nic nie straciłem więc o co kaman?
_________________
Już kilkanaście tysięcy osób go pobrało ZA DARMO!
GŁUPOTA małolata
www.odjechani.com.pl
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
JanuszW

Debiutant



Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 29
Skąd jesteś (miejscowość / region): Olkusz<->Kraków
Posiadane auto: Brava 1,4 SX '96
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 05 Kwi 2008, 00:05
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


twoje 1,6 jest już po lifcie i bardzo prawdopodobne ze masz filtr paliwa wbudowany w pompie,któreś wersje silnika miały tak napewno mozliwe ze i twoja
Powrót do góry
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Nie 06 Kwi 2008, 10:18
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Hmm, możliwe... to nie ma nikogo na forum kto ma 1.6 16V z 1999 roku? Ostatecznie przejadę się do ASO choć wolałbym unikać tego miejsca...
_________________
Już kilkanaście tysięcy osób go pobrało ZA DARMO!
GŁUPOTA małolata
www.odjechani.com.pl
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
ADAMS.72

Dyskutant



Dołączył: 03 Kwi 2008
Posty: 87
Skąd jesteś (miejscowość / region): Rybnik
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.6 16V GT,2000 r
Piwa: 1/0
Wysłany: Nie 13 Kwi 2008, 21:44
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Ten filtr paliwa u ciebie znajduje się żeczywiście przy pompie(wewnątrz baku) jest to prosty filtr śiatkowy. Widocznie projektanci uznali że to wystarcza.
Powrót do góry
cubic

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 123

Posiadane auto: Bravo 1,2 99r
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 22 Sty 2009, 14:01
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Mam ten sam problem w 1,2. Mechanik powiedział mi, że filtr jest w baku i muszę jechać z tym do ASO. Boję się tego miejsca... Sad
Mówił, że on może to wymienić, ale podobno te filtry są ciężko dostępne. To prawda??
Powrót do góry
JanuszW

Debiutant



Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 29
Skąd jesteś (miejscowość / region): Olkusz<->Kraków
Posiadane auto: Brava 1,4 SX '96
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 22 Sty 2009, 14:20
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Zobacz na tej aukcji ->http://www.allegro.pl/item531589913_pompa_paliwa_fiat_bravo_brava.html
to na samym dole to jest własnie filtr
Powrót do góry
cubic

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 123

Posiadane auto: Bravo 1,2 99r
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 22 Sty 2009, 16:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


Dzwoniłem już do Fiata, filtr to koszt 50 zł, wymiana 60 zł. Więc tym razem można zaszaleć z ASO. Potem napisze sobie w ogłoszeniu "serwisowany w ASO".
Laughing
Powrót do góry
shakalos

Auto Maniak



Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 841
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Seat Leon 1.6 TD CR
Piwa: 2/0
Wysłany: Czw 22 Sty 2009, 19:45
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Filtr paliwa


cubic napisał:
Dzwoniłem już do Fiata, filtr to koszt 50 zł, wymiana 60 zł. Więc tym razem można zaszaleć z ASO. Potem napisze sobie w ogłoszeniu "serwisowany w ASO".
Laughing


hmm ja do swojego za filtr placilem 12zl wymiana FREE chociaz samemu to mozna bylo zrobic ale przy okazji wymiany oleju to wymienialem i praktycznie poszlo za jedna kwote wszystko nic mechani knie doliczal za filtr... a aso omijam na km partacze tam pracuja Very Happy zrobia co trzeba oddadza auto i dowiedzenia a normlany mechanik posprawdza przy okazji co nie co Wink przynajmiej moj Very Happy
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Silnik iskrowy-układ zapłonowy-układ zasilania-układ napędowy i wydechowy. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Silnik iskrowy-układ zapłonowy-układ zasilania-układ napędowy i wydechowy.


Fiat

500

23 900

2011r.

129 000 km

mazowieckie

Fiat

Grande Punto

9 800

2007r.

128 377 km

śląskie

Fiat

Croma

13 700

2009r.

237 000 km

mazowieckie

Fiat

500L

29 990

2013r.

178 062 km

pomorskie

Fiat

500

18 500

2008r.

185 000 km

mazowieckie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System