Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 52, 53, 54  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kobramir

Auto Maniak



Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 887
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Brava Grande Tipo
Piwa: 107/0
Wysłany: Pią 01 Lut 2013, 11:18
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Tu wybierz swoje autko :
http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx

zobacz które ,sterowniki jakim kabelkiem i jaką prtzejściówką są obsługiwane .Ponadto na czerwono lista sterowników w wersji zarejestrowanej .
A tu przykładowy pakiet potrzebny do obsługi :
http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/pakiet-interfejsow-fiat-k-can-fiatecuscan-multiecuscan-fiat-alfa-romeo-lancia.html
_________________
NIE PIJĘ BO JEŻDŻĘ ALE ZA POMOC PIWKO PRZYJMĘ
Powrót do góry
Wystawiono 1 piw(a)
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Sob 09 Lut 2013, 00:15
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Dziękuję za pomoc. ELM 327 zakupiony, z silnikiem łączy się bez problemu, z can info i service nie chce, ale już doczytałem, że trzeba rezystora pozbawić płytkę co jutro uczynię Wink
Takie pytanie, czy ten zabieg nie ma negatywnych skutków? W sensie czy do jakiś innych połączeń (np gdybym się zdecydował na wersję płatną FES) nie będzie potrzebny?, bo jak coś to sobie zwoje na obudowę wyprowadzę...
_________________
--
pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Sob 09 Lut 2013, 00:15
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


del
_________________
--
pozdrawiam
Michał


Ostatnio zmieniony przez Shadov dnia Sob 09 Lut 2013, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kobramir

Auto Maniak



Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 887
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Brava Grande Tipo
Piwa: 107/0
Wysłany: Sob 09 Lut 2013, 10:47
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


To jest temat rzeka .
Poczytaj tu :
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.fiatecuscan.net/&ei=40MmT7mDG8OU-wa8mKDeDA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCUQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.fiatecuscan.net/Default.aspx%26hl%3Dpl%26client%3Dopera%26hs%3DfZm%26rls%3Dpl%26channel%3Dsuggest%26prmd%3Dimvns

wybierając
WADLIWE ELM 327 INTERFEJSY DE-mistyfikacji (CZYTAJ TUTAJ) .

Tych interfejsów jet bardzo dużo z różnymi płytkami musisz zobaczyć jaką masz płytkę w swoim .A najlepiej jeżeli kupiłeś nowy to może ze sprzedawcą się dogadać ,aby działał z Multiecuscanem .

Są tam dwa sposoby na udoskonalenie interfejsu w zależności jaka płytka.
Zawsze jak usuniesz rezystor i nie będzie działał to można go ponownie przylutować (oczywiście nowy bo ten usunięty może nie działać).
_________________
NIE PIJĘ BO JEŻDŻĘ ALE ZA POMOC PIWKO PRZYJMĘ
Powrót do góry
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:24
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Rezystor usunięty (miałem tą wersję gdzie trzeba usunąć R04), łączy się z can i Service aż miło Smile
_________________
--
pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:24
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
adasch

Auto Maniak



Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 1792
Skąd jesteś (miejscowość / region): Gdańsk
Posiadane auto: Stilo dynamic JTD 115 KM
Piwa: 35/7
Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:37
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


czy może ktoś podpowiedzieć, dlaczego w logach na różnych parametrach mam odczyt 0 jakby interace sie nie wyrabiał?

potem w logach mam taką sieczkę, wy wykresach itp to samo. Mam kabel elm i kkl i na obu to samo.

obroty silnika
1644
1669
1075
0
0
1683
1658
0
1288
1393
1517

pozdrawiam
_________________
Sprzedam kołpaki oryginalne fiat 15"
Powrót do góry
gadu-gadu
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:49
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Jedyny pomysł jaki mam to potestować różne prędkości transmisji (oczywiście zmieniać zarówno w ustawieniach portu jak i w FES).
Mi elm działa na 38400 i bezproblemowo (w ciągu 10min żaden rekord nie jest przekłamany)

Ew. może jak masz wersje USB to może być coś zrąbane w sterownikach emulatora portu com, no ale to już czyste domysły.
_________________
--
pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
adasch

Auto Maniak



Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 1792
Skąd jesteś (miejscowość / region): Gdańsk
Posiadane auto: Stilo dynamic JTD 115 KM
Piwa: 35/7
Wysłany: Wto 12 Lut 2013, 00:56
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


dzięki. Będe ustawiał szybciej i zobaczę gdzie jest kres pracy.
mam nadzieję, że tutaj jest przyczyna.
Pozdrawiam
_________________
Sprzedam kołpaki oryginalne fiat 15"
Powrót do góry
gadu-gadu
morfik001

Debiutant



Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 19
Skąd jesteś (miejscowość / region): Maszewo/Stargard Szczeciński/Zachodniopomorskie
Posiadane auto: Fiat Stilo Multiwagon SW 1,8 16V 2003
Piwa: 1/2
Wysłany: Nie 23 Cze 2013, 18:04
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Witam,
Noszę sie już jakiś czas z zamiarem kupna interfejsu do mojego stilona, a po wczorajszym błędzie (engine fault) który wyskoczył mi w czasie jazdy i po chwili zniknął stwierdziłem, że czas najwyższy zaopatrzyć się w odpowiedni kabelek. Udało mi się zawęzić pole wyboru do dwóch kabli. I tutaj moje pytanie: czy ktoś posiada któryś z tych kabli i mógłby napisać czy warto go kupić? Z góry dzięki za opinie Smile

http://viaken.pl/pl/interfejs-elmscan-5-compact-scan-tool-usb-euroscan-2013-elm327-v2.html

http://viaken.pl/pl/interfejs-obdlink-sx-scan-tool-usb-elm327-v2-16bit-najszybszy-euroscan-2013-na-stn1110.html

A i byłbym zapomniał ELM327 z allegro mnie nie interesuje, a cena kabli powyżej jest dla mnie do przyjęcia.

Pozdrawiam
morfik001
Powrót do góry
jareq08

Auto Maniak



Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 1509
Skąd jesteś (miejscowość / region): swiętokrzyskie
Posiadane auto: stilon 1.9 jtd, braval 2,0mjtd 165, pandziocha 1,3jtd 75KM.
Piwa: 96/3
Wysłany: Sro 26 Cze 2013, 18:51
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Stilon dobrze pracuje z programem "fiatecuscan".Jesli jestes taki "wybredny", to luknij na stronę oficjalnego sprzedawcę tego programu i zakupisz sobie u nich sprzet ,jesli masz taką ochotę. Jedno masz pewne,ze bedzie ci dzialać bez zarzutu i bedziesz w pełni legalnie działał. Powodzenia. Laughing
_________________
Drogie Panie za kierownicą,zamiast bawić się telefonem,pobawcie się manetką od kierunkowskazów,,,może wyrobicie sobie ten nawyk informowania innych o zmianie kierunku jazdy...
Powrót do góry
Shadov

Stały Bywalec



Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 144
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Stilo 1,9 JTD 115KM 2002 5D
Piwa: 1/14
Wysłany: Sob 13 Lip 2013, 22:11
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Pytanko. Kabelek (ELM327) łączy mi się ładnie z Silnikiem, Body, Deską. Z tego co pamiętam były problemy z połączeniem z Service i Can Info, ale wywalenie opornika na płytce pomogło (opis gdzieś na forum). No ale teraz chcę się połączyć z Can Setup/ Proxi i nie chce działać nic a nic, chwilę pomyśli i wywala błąd połączenia. Testowane na różnych prędkościach portu. Pomoże ktoś? FES 2.6
_________________
--
pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
Wieszal

Debiutant



Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 15
Skąd jesteś (miejscowość / region): Tarnów
Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 10 Kwi 2014, 15:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Przyłączam, się do pytania mam podobny problem.
Powrót do góry
piohol

Auto Maniak



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 1809
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kępno, Wielkopolska
Posiadane auto: Punto Evo
Piwa: 222/2
Wysłany: Czw 10 Kwi 2014, 16:59
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Rozwiązanie jest bardzo proste, trzeba zakupić MES-a w wersji full i nie będzie problemu z połączeniem. Programy "drugiego obiegu" często mają problemy z komunikacją z samochodem - stwierdzone organoleptycznie.
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo
Pozdrawiam Piotr
Powrót do góry
maly20202

Czytelnik



Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Małopolska
Posiadane auto: I GP estiva blue & me II Panda
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 04 Kwi 2017, 11:14
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) Tania diagnostyka .


Witam wszystkich, mam problem z stilo 1,9 16V otóż nie mogę się połączyć z komputerem klimy, czujników parkowania i resztą która obsługuje elm bez przejściówek, kabel 100% sprawny obsługuje GP 1,4, AR 159 1,9 16V, Pande 1,1 łączy się ze wszystkim bez problemu podpinałem tez citroena i forda i też dawał rade. Kabel z przełącznikiem w wtyczce program to MES 3,1. Stilo da rade połączyć się tylko z silnikiem, abs, wspomaganie, reflektory, ma ktoś jakieś sugestie co może być przyczyną ??
Powrót do góry
a_ania

Czytelnik



Dołączył: 21 Kwi 2017
Posty: 2
Skąd jesteś (miejscowość / region): Mazury
Posiadane auto: Fiat Stilo 1.9 JTD 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 21 Kwi 2017, 16:03
Temat postu:

błąd 040460 uzywany program delphia


Witam serdecznie moje auto nie odpala.Rozrusznik kręci ale odpala tylko z "plaka" jak przestaje podawać Plak od razu gaśnie.Stilus był dzis podpięty pod komputer i wyskoczył błąd 040460 do diagnostyki używany był program delphia. Może ktoś wie co oznacza nr tego błędu? Fachowiec twierdzi,że może to immobilizer bo po przekręceniu kluczyka i
podłączeniu pod komputer temperatura cieczy chłodzenia wykazuje ponad 1700 stopni albo bardzo kosmiczną predkość. Rolling Eyes Fiat Stilo 1.9 JTD 2002
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 52, 53, 54  Następny
Strona 53 z 54
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


Fiat

Doblo

22 900

2015r.

157 602 km

pomorskie

Fiat

Albea

3 900

2004r.

200 000 km

śląskie

Fiat

Bravo

19 900

2009r.

161 511 km

śląskie

Fiat

Punto

3 600

2000r.

177 000 km

mazowieckie

Fiat

500L

29 990

2013r.

178 062 km

pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System