Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Croma ) Pytanie o informacje z komputera.



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Croma ) Porady,problemy techniczne.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
milamber

Czytelnik



Dołączył: 27 Sty 2010
Posty: 8
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-BIała
Posiadane auto: Fiat Croma 1.9 JTD
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 27 Sty 2010, 14:50
Temat postu:

Pytanie o informacje z komputera.


Witam,

Ostatnio szyba sie zatrzymala na czyms podczas mrozu i komputer zapamietal blad. Nie wiem czy przypadkiem to nie jest to samo,ale dostaje tez komunikat o tresci:

LHS rear power
a potem
windows safety

To drugie to wiem,ze trzeba zresetowac,ale jest powiazane z tym pierwszym?
Powrót do góry
kolorem

Dyskutant



Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 67
Skąd jesteś (miejscowość / region): wrocław
Posiadane auto: Croma bordo 2006 1,9 150KM
Piwa: 9/0
Wysłany: Sro 03 Lut 2010, 23:52
Temat postu:

Re: ( Fiat Croma ) Pytanie o informacje z komputera.


Robisz to tak

Zsuń szybę do końca przytrzymaj kilka sekund, potem do góry i przytrzymaj. Alarm zgaśnie.
Jak nie zgaśnie to tryb jak po odłączeniu AKU
obie szyby naraz w dół przytrzymać potem obie do góry przytrzymać MUSI ZGASNĄĆ
Powrót do góry
Wystawiono 3 piw(a)
IN

Debiutant



Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 16
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: CROMA 1.9 16V MULTIJET 150KM
Piwa: 0/3
Wysłany: Czw 01 Lip 2010, 10:03
Temat postu:

Problem usunięty


Witam szanownych Forumowiczów

Kolorem jesteś WIELKI
od 6 miesięcy miałem ten problem i dzięki tak prostej operacji jaką podałeś jest OK wielkie dzięki.
w serwisach byli BEZRADNI.
Pozdrawiam IN
Powrót do góry
fig0

Debiutant



Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 14
Skąd jesteś (miejscowość / region): Oława
Posiadane auto: Fiat, Croma, 1,9 jtd, 120KM, 2006r
Piwa: 1/2
Wysłany: Pią 18 Mar 2011, 22:45
Temat postu:

Re: ( Fiat Croma ) Pytanie o informacje z komputera.


niesamowite!!!

Smile dzięki
Powrót do góry
cigiel

Debiutant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 12
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kędzierzyn_Koźle
Posiadane auto: Fiat Croma 1.9 jtd Emotion
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 30 Maj 2011, 22:04
Temat postu:

Re: ( Fiat Croma ) Pytanie o informacje z komputera.


Ale żeby w serwisach nie czytali instrukcji?? Może nie w tak prosty sposób ale tam tez to jest opisane. Ale porada bardzo dobra i trafna w 100%.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pon 30 Maj 2011, 22:04
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
Maciek_Wrocek

Czytelnik



Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 2
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Fiat Croma 1.9 jtd 8V z DPF
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 06 Cze 2011, 09:33
Temat postu:

Windo safety unavailable Fiat Croma


Kolorem,a co dokladnie masz na mysli pisząc:

Robisz to tak

Zsuń szybę do końca przytrzymaj kilka sekund, potem do góry i przytrzymaj. Alarm zgaśnie.
Jak nie zgaśnie to tryb jak po odłączeniu AKU
obie szyby naraz w dół przytrzymać potem obie do góry przytrzymać MUSI ZGASNĄĆ

"tryb jak po dłąćzeniu AKU"?
Bo mi taki błąd wywaliło,jak odłączyłem AKU a wszystkie szyby były spuszczone (pilotem).Komp.nic nie pomógł..
Dzięki wielkie z góry za pomoc (a przy oakzji spróbuję wcześniej powyższą metodę,może pomożeWink
Powrót do góry
kolorem

Dyskutant



Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 67
Skąd jesteś (miejscowość / region): wrocław
Posiadane auto: Croma bordo 2006 1,9 150KM
Piwa: 9/0
Wysłany: Sro 08 Cze 2011, 22:05
Temat postu:

Re: ( Fiat Croma ) Pytanie o informacje z komputera.


Szyby opuszczasz z poziomu drzwi a nie pilotem. Najpierw dwie przednie, potem dwie tylne naraz (czyli z miejsca kierowcy to wszystko czynisz)
POWODZENIA
Powrót do góry
bojaco

Stały Bywalec



Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 153
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Croma II 2.4 JTD
Piwa: 0/1
Wysłany: Nie 11 Mar 2012, 12:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Croma ) Pytanie o informacje z komputera.


A jak to ma kłopoty z ogarnięciem obu przycisków na raz, to można również opuszczać i podnosić pojedynczo. Tak robiłem po odpięciu aku. Zadziałało Wink
Powrót do góry
Jok3r88

Czytelnik



Dołączył: 13 Mar 2014
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość / region): GCH
Posiadane auto: Fiat Croma, 2006, 1.9 JTD, 150 KM ;)
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 13 Mar 2014, 23:59
Temat postu:

Re: ( Fiat Croma ) Pytanie o informacje z komputera.


OK mam to samo, przy odpalaniu wyswietla mi sie komunikat. Nie swieci sie zadna dodatkowa kontrolka. Kilkanascie sekund i wszystko wraca do normy. Skoro komunikat sam gasnie to jak zweryfikowac czy mi ten sposob zadziala czy nie Wink

Z tego co pamietam mam jeszcze jeden komunikat od czasu do czasu "lower beam automatism unavailable" czy cos tam takiego Wink Nie mam pojecia coz to za wynalazek Wink Spotkał sie ktos z tym? Wink
Powrót do góry
kamisia

Czytelnik



Dołączył: 11 Lip 2014
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Nowy Sącz
Posiadane auto: Fiat Croma
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 11 Lip 2014, 09:10
Temat postu:

Komunikat z komputera


Witam!
Po raz drugi pojawił mi się komunikat z komputera o treści
"check vehicle system protection" czy coś w tym stylu.
Nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale mam sprawdzić system ochrony pojazdu, czy ochronę systemu pojazdu,coś w tym stylu, czy to coś poważnego, czy można to jakoś szybciutko usunąć nie jeżdżąc na serwis? Może jest jakiś trik, taki jak z szybami!
Komunikat dotyczący szyb też już jakiś czas mi wyskakuje, a dokładnie od zmiany akumulatora, bo odmówił posłuszeństwa i świeci kontrolka z żółtym wykrzyknikiem, czy da się to jakoś pousuwać i czy to nic poważnego z czym nie muszę jechać na serwis! Aha komunikat dotyczący systemu ochrony też pierwszy raz wyskakiwał jak padł akumulator. Przy próbie uruchomienia samochodu na chwilę wyskakiwał ten komunikat, a potem już nie dawał znaku życia, po wymianie akumulatora komunikat już się nie pojawiał, aż do dzisiaj. Potrzebuję podpowiedzi co z tym zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
maka131

Czytelnik



Dołączył: 03 Cze 2012
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): Piaseczno
Posiadane auto: Croma 2,4; 2006 r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 21 Lip 2014, 17:47
Temat postu:

Re: ( Fiat Croma ) Pytanie o informacje z komputera.


Zrób tak jak jest wyżej opisane: odpuść dwie przednie i przytrzym przycisk oposzczania jeszcze przez kilka sekund po zjechaniu szyb na dół, a nastepnie podnies na maksa do gory i rowniez przytrzym przez kilka sekund. Pozniej identycznie robisz z tylnymi. Można opuszczać i podnosic szyby pojedynczo, tez działa. Ja tak robilem juz kilka razy: przód kierowcy, przód pasażer, prawy tył, lewy tył.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Croma ) Porady,problemy techniczne. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Croma »

Opinie o samochodach Fiat Croma - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Croma ) Porady,problemy techniczne.

1) olej »

Fiat500

19 999

2014r.

147 000 km

śląskie

FiatTipo

37 900

2016r.

190 000 km

śląskie

Fiat500

19 500

2008r.

200 000 km

pomorskie

FiatPanda

9 999

2005r.

242 000 km

warmińsko-mazurskie

FiatUno

7 777

1997r.

60 000 km

śląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2024 Created by idealneT and OM System