Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Colin McRae

Czytelnik



Dołączył: 10 Sie 2007
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): opole

Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 27 Paź 2007, 15:49
Temat postu:

co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Witam !! kupiłem w czerwcu Stilo kombi 1,9 jtd multi jet i niestety mam problem związany z tym, że co jakiś czas co dwa tygodnie, czasem żadziej w czasie jazdy pojawia się komunikat na kompouterze "low oil presie" i "engin defult" i gaśnie silnik. Po około 5 minutach zapalam silnik i auto jedzie dalej i wszystko gra??? Co może powodować ten problem?! Pomóżcie please bo ciezko jeździć autem , który nie wiadomo gdzie zaraz satnie.....Pozdrawiam!
Powrót do góry
gadu-gadu
Pamar

Stały Bywalec



Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 213
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz - Skierniewice
Posiadane auto: Fiat Stilo 5D 1.9JTD 16V 140KM M-jet 2004r.
Piwa: 2/6
Wysłany: Sob 27 Paź 2007, 21:13
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Napisz czy zapala się również kontrolka oleju? Być może zbyt niskie ciśnienie oleju.
_________________
Paweł
Powrót do góry
Colin McRae

Czytelnik



Dołączył: 10 Sie 2007
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): opole

Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 30 Paź 2007, 18:43
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


po pierwszej takiej akcji auto zabrano na lawecie do serwisu i sprawdzano "wzdłuż i w szerz" i stwierdzono, że ciśnienie oleju jest napewno ok i że może był to jakiś impuls z komputera i mu sie cis pomieszało... Rozumiem raz, ale nie piec razy??!! Co do kontrolek to swieci się również kontrolka pompy (na czerwono)
Powrót do góry
gadu-gadu
Pamar

Stały Bywalec



Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 213
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz - Skierniewice
Posiadane auto: Fiat Stilo 5D 1.9JTD 16V 140KM M-jet 2004r.
Piwa: 2/6
Wysłany: Wto 30 Paź 2007, 19:18
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


A czy w serwisie wymieniono Ci czujnik ciśnienia oleju? - może on jest uszkodzony.
Wg. instrukcji, takie komunikaty + kontrolka ciśnienia oleju wskazuje na niskie ciśnienie.
_________________
Paweł
Powrót do góry
Colin McRae

Czytelnik



Dołączył: 10 Sie 2007
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): opole

Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 01 Lis 2007, 15:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Nie nie wymieniano go... Czy to możliwe żeby w ten sposób tak nieregularnie dawał znać o sobie?? A propo, orientujesz sie może ile taki czujnik kosztuje?? Bardzo dziękuje za zainteresowanie i odpowiedzi!! Pozdrawiam!!
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama








Wysłany: Czw 01 Lis 2007, 15:22
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
Pamar

Stały Bywalec



Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 213
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz - Skierniewice
Posiadane auto: Fiat Stilo 5D 1.9JTD 16V 140KM M-jet 2004r.
Piwa: 2/6
Wysłany: Czw 01 Lis 2007, 20:20
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Jeśli o to chodzi, to najbardziej na tym forum jest zorientowany kolega czarczar, wyślij zapytanie do Niego na pw.
_________________
Paweł
Powrót do góry
adam_miko

Dyskutant



Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 87
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław/Rawicz
Posiadane auto: BMW e46 328 Ci
Piwa: 1/0
Wysłany: Wto 16 Wrz 2008, 13:54
Temat postu:

Re: co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Colin McRae napisał:
Witam !! kupiłem w czerwcu Stilo kombi 1,9 jtd multi jet i niestety mam problem związany z tym, że co jakiś czas co dwa tygodnie, czasem żadziej w czasie jazdy pojawia się komunikat na kompouterze "low oil presie" i "engin defult" i gaśnie silnik. Po około 5 minutach zapalam silnik i auto jedzie dalej i wszystko gra??? Co może powodować ten problem?! Pomóżcie please bo ciezko jeździć autem , który nie wiadomo gdzie zaraz satnie.....Pozdrawiam!


Hej
Kupiłem stilo i przez miesiac było OK, teraz mam to samo co Ty.
Możesz mi powiedzieć jak rozwiązałeś problem i co było jego przyczyną.
Pozdo
Powrót do góry
gadu-gadu
axel40

Debiutant



Dołączył: 16 Kwi 2007
Posty: 40
Skąd jesteś (miejscowość / region): W-wa
Posiadane auto: Fiat STILO 1.9 JTD 115 KM - to już było
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 19 Wrz 2008, 21:16
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Wiatm "LOW OIL PRESE" i "EGINE FALUIRE" pojawiająsie przy wielu usterkach np:
nagły brak paliwa spowodowany złą pracą pompy w baku lub peknieciem przewodu paliwowego w baku pomiedzy pompą a główką obudowy pompy;
uszkodzony czujnik położenia wału może byc cos takiego że na przykład przy 90 stopniach temp. czujnik na ułamek sekundy przerywa a komputer odczytuje to jako błąd i ze wzgledu na bezpieczeństwo silnika odłacza go;
moga być walnięte wtryski ale wtedy auto nie gasnie;
może byc walnieta pompa common reail i wtedy też może gasnąć silnik ale przeważnie powinin komputer go przełączc w tryb awaryjny czyli jedzie ale nie ma około wtedy 70% mocy;
może się zawór zacinać w pompie common reail;
Jednym słowem LOW OIL PRESE spowodowane jest nagłym zgaszeniem silnika a ENGINE FALUIRE jest przyczyną LOW OIL PRESE. Ja osobiście radził bym skierować sie ku czujnikowi położenia wału biorąc pod uwage to że samochód gaśnie a potem za jakis czas odpala może byc to przypadek kiedy czujnik jak sie nagrzeje do jakies temp dostaje przerwy i a komp rozłącza wszystko. Weź pod uwagę to że właśnie tekiej usterki nie wykryje ci żaden komputer i trzeba to sprawdzać metodą prób i błędów.
Jak coś to pisz i dokładnie wszytko opisuj w najdrobniejszych szczegółach
Pozdrawiam Axel 40 Smile
_________________
axel40
Fiat STILO 1,9JTD 2002r. - to już było
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 JTDm 150KM 2006r.
Powrót do góry
adam_miko

Dyskutant



Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 87
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław/Rawicz
Posiadane auto: BMW e46 328 Ci
Piwa: 1/0
Wysłany: Wto 23 Wrz 2008, 19:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Witam
Dziś zawiozłem Stilacza do serwisu.
W drodze zgasł mi 7 razy - porażka, najczęściej podczas wrzucania na luz.
Cały dzień męczyli się z autem i jak na złość w czasie gdy był podpięty komp ani razu nie zgasł.
Moje podpowiedzi skierowane były na czujnik położenia wału, lecz diagnosta powiedział że w czasie wrzucania na luz na ułamek sekundy spadało ciśnienie na pompie i zaraz wracało do normy.
Jutro dalej będą go testować.
Jak tylko zlokalizują usterkę to nie omieszkam Was poinformować.
Pozdro
_________________
http://adam-miko.fotosik.pl/albumy/609771.html
Powrót do góry
gadu-gadu
ArekWolf

Stały Bywalec



Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 237
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: STILO MW JTD 115KM, 2004
Piwa: 13/3
Wysłany: Wto 10 Mar 2009, 05:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Czy koledze udało się w końcu rozwiązać problem i co było jego przyczyną? Pozdrawiam mocno!
_________________
STILO MultiWagon | 2004 | 115KM | JTD | Dynamic | SkyWindow
Powrót do góry
gadu-gadu komunikator tlen - status skype status
witek786

Dyskutant



Dołączył: 05 Maj 2008
Posty: 79

Posiadane auto: Fiat Stilo 1.9 JTD 2001; Seicento 0.9 FUN
Piwa: 1/0
Wysłany: Wto 10 Mar 2009, 11:34
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Miałem podobny problem, silnik gasł po nagrzaniu się do temperatury eksploatacji, ale mi pojawiał się komunikat losse conection. Przyczyną był czujnik położenia wału.
_________________
Pozdrawiam
Powrót do góry
adam_miko

Dyskutant



Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 87
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław/Rawicz
Posiadane auto: BMW e46 328 Ci
Piwa: 1/0
Wysłany: Wto 10 Mar 2009, 20:47
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Witam ponownie.
Udało mi się to naprawić.
Podpowiedzi kolegów z forum były skierowane na czujnik położenia wału więc kazałem go na swoje ryzyko wymienić.
Powodem gaśnięcia był regulator ciśnienia paliwa.
CZACZAR opisywał już ten problem.
W serwisie delikatnie go wyczyszczono. Zbierają się na nim opiłki metalu z paliwa i to on głupieje.
Jak komuter dostał informacje że ciśnienie jest zaniskie to od razu gasił auto i potem przeszedł w tryb awaryjny.
Wyczyszczenie tego ustrojstwa i mam spokój jak na razie od 5 miesięcy.
Pozdrawiam
_________________
http://adam-miko.fotosik.pl/albumy/609771.html
Powrót do góry
gadu-gadu
Puschkin

Dyskutant



Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 67
Skąd jesteś (miejscowość / region): WROCŁAW
Posiadane auto: STILO JTD 115KM
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 11 Mar 2009, 22:02
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


adam_miko: a mozesz sie podzielic informacja ile Cie takie leczenie auta kosztowalo w ASO?
Powrót do góry
adam_miko

Dyskutant



Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 87
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław/Rawicz
Posiadane auto: BMW e46 328 Ci
Piwa: 1/0
Wysłany: Pią 13 Mar 2009, 11:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


Puschkin napisał:
adam_miko: a mozesz sie podzielic informacja ile Cie takie leczenie auta kosztowalo w ASO?


99 zł
_________________
http://adam-miko.fotosik.pl/albumy/609771.html
Powrót do góry
gadu-gadu
elgritone

Gość







Wysłany: Sob 16 Maj 2009, 18:10
Temat postu:

Re: ( Fiat Stilo ) co "jakiś" czas pojawia się komunikta "LOW oil presie"


witam ja mam następujący problem, mianowicie gdy mam silnik zimny podczas zapalania wyskakuje mi komunikat LOW OIL PRESS, gdybym zgasil i odpalil jeszcze raz wszystko jest ok, CHECK OK! z autem nic sie nie dzieje, smiga elegancko, jedynie ten komunikat.. bylem na komputerze to wyskoczylo ze usterka nie znana i lipa. mial ktos cos podobnego??
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Stilo »

Opinie o samochodach Fiat Stilo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Stilo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.






Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2020 Created by idealneT and OM System