Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
danielito

Debiutant



Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 11
Skąd jesteś (miejscowość / region): Koło - (Konin)

Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 24 Lis 2007, 14:20
Temat postu:

Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie w fiacie bravo 1.6 16V 96r. znajduje się złącze diagnostyczne. Z góry wam dziękuje.
Powrót do góry
gadu-gadu
czarczar

Auto Maniak



Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 800
Skąd jesteś (miejscowość / region): Olsztyn

Piwa: 32/1
Wysłany: Sob 24 Lis 2007, 17:42
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


podaj o jakie złącze ci chodzi , centrala wtrysku , abs , air bag, .
Powrót do góry
skype status
danielito

Debiutant



Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 11
Skąd jesteś (miejscowość / region): Koło - (Konin)

Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 24 Lis 2007, 19:35
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


złącze sterownika komputera, chce sprawdzić czy auto nie ma jakiś blędów. Miałem problem z obrotami, przeczyściłem przepustnicę niby jest lepiej ale jeszcze nie to i chciałem go podpiąć pod kompa i sprawdzić czy czasem nie ma innej usterki.
Powrót do góry
gadu-gadu
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 09:37
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


Przy okazji zadam pytanie - gdzie jest ta przepustnica?
_________________
Już kilkanaście tysięcy osób go pobrało ZA DARMO!
GŁUPOTA małolata
www.odjechani.com.pl
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
KiMCIO
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 753
Skąd jesteś (miejscowość / region): Myślibórz
Posiadane auto: Renault Megane Grandtour 1,5 DCi
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 12:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


no właśnie czy możena bezinwazyjnie przeczyscic przepustnice ?? i jak to zrobic ?? pozatym ja przykladowo mam bardzo niskie obroty - 600 na postoju bez ssania, czy to przypadkiem ciut nie za malo ?? ile powinno byc ??
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama








Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 12:22
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
czarczar

Auto Maniak



Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 800
Skąd jesteś (miejscowość / region): Olsztyn

Piwa: 32/1
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 12:39
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


złącze diagnostyczne wtrysku paliwa znajduje się na na przegrodzie komory silnika bardziej z prawej strony czarna mała wtyczka zaślepiona czarnym kapturkiem,
Powrót do góry
skype status
danielito

Debiutant



Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 11
Skąd jesteś (miejscowość / region): Koło - (Konin)

Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 13:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


Przepustnica jest na końcu węża idącego od filtra powietrza do niej podłączona jest linka gazu a przymocowana jest na 4 śrubki z łbem na klucz trox, natomiast co do obrotów to powinny one być 850(+,-)50.
Powrót do góry
gadu-gadu
KiMCIO
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 753
Skąd jesteś (miejscowość / region): Myślibórz
Posiadane auto: Renault Megane Grandtour 1,5 DCi
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 13:56
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


to jak mam podkrecic te obroty do 900 ?? linka od gazu mieszac ?? czy moze to wina czegos innego... i dodam, ze przy odpalaniu na zimnym motorku musze dodac ciut gazu, inaczej auto mi zgasnie...co z tym fantem zrobic ??


Pozdrawiam
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
danielito

Debiutant



Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 11
Skąd jesteś (miejscowość / region): Koło - (Konin)

Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 14:59
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


Najlepiej podpiąć pod kompa i sprawdzić czy nie ma jakiejś innej usterki, a potem kombinować z obrotami. Przeczyć jeszcze silniczek krokowy bo on też jest odpowiedzialny za wolne obroty, a dużo roboty nie ma wystarczy odpiąć wtyczkę i odkręcić dwie śrubki i już jest na wierzku.
Powrót do góry
gadu-gadu
KiMCIO
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 753
Skąd jesteś (miejscowość / region): Myślibórz
Posiadane auto: Renault Megane Grandtour 1,5 DCi
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 18:01
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


do kompa mowisz..a wiec warsztat...cyli 100 mozna szykowc...za kompa pewnie z 50 i za czyszczenie tez tyle...


Ok..trza bedzie temat przemyslec...
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
SWIdeR798

Dyskutant



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 73
Skąd jesteś (miejscowość / region): Stalowa Wola
Posiadane auto: Renault Trafic 2.0dci 2008r
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 18:49
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


U mnie w BOSHu za samo podlaczenie do kompa wolaja 97pln :/ Rozboj w bialy dzien!
_________________
World Citizen
Powrót do góry
KiMCIO
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 753
Skąd jesteś (miejscowość / region): Myślibórz
Posiadane auto: Renault Megane Grandtour 1,5 DCi
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 18:57
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


Terroryści !! Razz

ja licze na jakis rabat, bo znam wlasciciela Razz ale nie wiem czy maja takie zlacze i oprogramowanie ;/


ogolnie brak u mnei dobrych warsztatów...za mala miescina..
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
danielito

Debiutant



Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 11
Skąd jesteś (miejscowość / region): Koło - (Konin)

Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 19:45
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


Przeczyścić możesz samemu, przecież to nic wielkiego, chociaż na tym zaoszczędzisz. Ja u siebie ostatnio czyściłem i silniczek krokowy i przepustnice.Oczywiście zaraz kupiłem sobie nowe opaski skręcane na śrubokręt bo te co były nie zakładałem ponownie bo mogły by już nie trzymać dobrze. Tylko nie czyśćie czasem tego środkiem typu WD 40, najlepiej specjalnym do tego przeznaczonym, nie pamiętam teraz nazwy bo bym musiał zobaczyć ale koszt jego to ok 20 zł, a jest naprawdę super wszystki syf po spryskaniu spłynie. No a potem trzeba zrobić reset kompa. Czyli odłaczyć minusową klemę na włączonym zapłonie i najlepiej zostawić tak na całą noc.
Powrót do góry
gadu-gadu
danielito

Debiutant



Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 11
Skąd jesteś (miejscowość / region): Koło - (Konin)

Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 19:49
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


A propo podłączenia pod kompa, u mnie serwis bieże 80 zł, a dobry mechanik powiedział mi 50 zł za podłączenie i sprawdzenie usterek ewentualne wykasowanie ich. Więc zapraszam do mnie, jak ktoś chętny to dam namiary.
Powrót do góry
gadu-gadu
KiMCIO
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 753
Skąd jesteś (miejscowość / region): Myślibórz
Posiadane auto: Renault Megane Grandtour 1,5 DCi
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 25 Lis 2007, 20:09
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Gdzie jest umiejscowione złącze diagnostyczne w Bravo?


silniczka krokowego sie nie dotykam..jeszcze zepsuje i wydatek gotowy...
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


Fiat

Punto

32 900

2016r.

22 140 km

mazowieckie

Fiat

Linea

11 900

2007r.

196 975 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

Grande Punto

9 900

2007r.

176 000 km

śląskie

Fiat

Punto

4 500

2002r.

83 249 km

łódzkie

Fiat

500L

46 800

2017r.

22 000 km

śląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System