Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Silnik Diesel-układ zasilania-układ napędowy i wydechowy.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bugi23

Czytelnik



Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość / region): Pszów
Posiadane auto: Fiat Bravo 1,9 JTD-1999R
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 27 Lis 2007, 00:36
Temat postu:

Wskaźnik paliwa


Witam, nie dawno kupilem Fiata Bravo JTD i nie podnosi mi sie wsazowka z paliwa ale kontrolka z rezerwy sie swieci,nie mam pojecia co to moze byc.Jak ktos sie orientuje to prosze o info. Very Happy
Powrót do góry
KiMCIO
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 753
Skąd jesteś (miejscowość / region): Myślibórz
Posiadane auto: Renault Megane Grandtour 1,5 DCi
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 27 Lis 2007, 09:14
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


ja wiem, ja wiem, ja wiem!!!


to jest zepsuty wskaźnik poziomu paliwa Razz

ale nie mam pojecia jak to wymienic, moze jakis bezpiecznik, chodz tu raczej padloby wiecej wskaznikow...moze jakas roleczka we wskaznikach..pojecia nie mam, nie rozbieralem nigdy budzika...
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
SWIdeR798

Dyskutant



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 73
Skąd jesteś (miejscowość / region): Stalowa Wola
Posiadane auto: Renault Trafic 2.0dci 2008r
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 27 Lis 2007, 13:44
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


Z tego co wiem to wymiana czujnika jest przej***na bo to siedzi w zbiorniku paliwa. A raczej malo prawfopodobne zeby tow skazowka padla :/
_________________
World Citizen
Powrót do góry
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Sro 28 Lis 2007, 01:48
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


Tak jak kolega wspomniał mógł się zaciąć pływak w zbiorniku. Ja to rozbierałem już kilka razy i nie jest to wcale takie przej***ne. Trzeba by wyciągnąć zespół pompy paliwa - tam jest pływak. Może wystarczy go tylko poruszyć (wyczyścić) i po sprawie. Może po prostu coś tam się zasyfiło.

Do tego będziesz potrzebował koniecznie kanał i drugą osobę do pomocy, jeżeli będziesz to robił 1-wszy raz.
Jeżeli opadniesz już z sił szukania przyczyny i zdecydujesz się wyciągnąć pływak, to napisz - opiszę Ci jak to rozebrać.
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
przemol

Debiutant



Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 37
Skąd jesteś (miejscowość / region): Truskolasy

Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 28 Lis 2007, 23:09
Temat postu:

wskaźnik


Powinno być dojście przez klapkę serwisową w bagażniku lub pod tylnimi siedzeniami(taka okrągła) mimo że u mnie pompka była przesunięta w osi w stosunku do otworu dało radę ją wyjąć. Powodzenia.
_________________
przemo
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama








Wysłany: Sro 28 Lis 2007, 23:09
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
kubabyk

Stały Bywalec



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 196
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dąbrowa Górnicza
Posiadane auto: New Bravo 1.4 t-jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 29 Lis 2007, 01:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


Hehe Moje bravo właśnie stoi rozebrane w garażu bo czekam na pompe paliwa i wyjęcie jej jest banalnie proste bo wystarczy w bagażniku wyjąż wszystko odkrecić dekielek i wyciągnąć pompe Smile Ale nie w moim Sad bo mam butle z gazem i jakiś idiota do dekielka przykręcił stelaż od butli a żeby go odkręcić musiałem odkręcić bak :/ nie jest to trudne tylko zamiast 15 minut musiałem siedzie 4h i odkręcać te sruby które za nic nie chciały puścic nawet po wd40 jutro ma mi przyjśc z allegro także wkońcu bravka zacznie działac Pozdro SmileSmileSmile
Powrót do góry
przemol

Debiutant



Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 37
Skąd jesteś (miejscowość / region): Truskolasy

Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 29 Lis 2007, 16:50
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


Ja po urwaniu pierwszej śruby mocowania baku ( autko na podnośniku kolumnowym) jednak odkręciłem butlę, przewróciłem na bok i po odkręceniu stelaża dobrałem się do pompy Very Happy Twisted Evil
_________________
przemo
Powrót do góry
gadu-gadu
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Czw 29 Lis 2007, 18:43
Temat postu:

Re: wskaźnik


przemol napisał:
Powinno być dojście przez klapkę serwisową w bagażniku lub pod tylnimi siedzeniami(taka okrągła) mimo że u mnie pompka była przesunięta w osi w stosunku do otworu dało radę ją wyjąć. Powodzenia.


To przesunięcie jest również u mnie i myślę że tak jest w każdym Bravo - jakiś idiota Luidżi to projektował.
Ja dobrałem się w taki sposób że odkręciłem bak z beną, opuszczając go lekko i wtedy wyjąłem cały zespół pompy paliwowej.

Kolego kubabyk jak będziesz wymieniał sobie tą pompkę, zmień od razu przewody (te czarne). Po ponownym założeniu tych samych możesz daleko nie ujechać i wszystko będziesz musiał robić 2x.
Pamiętaj że nie mogą to być gumowe wężyki bo Ci pękną pod ciśnieniem.
Kup porządne zbrojone przewody paliwowe (15zł) i zaciśnij opaskami na śrubki. Jeżeli zrobisz to na "odwal się" to będziesz się jeszcze długo z tym męczył. Zaufaj mi - zęby zjadłem na tej pompie i śniła mi się jeszcze z 2x po całej robocie Confused
To musi być zrobione "na cito".

Pozdrawiam i napisz jak poszło
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
kubabyk

Stały Bywalec



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 196
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dąbrowa Górnicza
Posiadane auto: New Bravo 1.4 t-jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 30 Lis 2007, 01:08
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


Pompka działa auto też Smile Pojechałem od dziewczyny i jak wracałęm coś mnie pokorcilo zeby zobaczyw w garazy czy coś nie kapie i k... kapie Sad przetarł sie wężyk przed tylnym lewym kołem jeden tam wychodzi ale to już zrobie jutro albo po jutrze bo zatankowałem do pełna musze troche paliwa wyjeżdzić bo inaczej mi benzyna cała wycieknie Sad Narazei zalepiłem mydłem a jutro spalamy benzin Razz
Powrót do góry
bj_2006

Debiutant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Bravo 1,4 12V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 14 Sty 2008, 00:46
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


u mnie zatankowalem 20 litrów benzyny a wskazówka podniosła siej zaledwie jedną kreskę ponad rezerwe to chyba coś nie tak na moje oko , ogólnie jeżdze na gazię a paliwa używał tylko na rozpałkę ale chce żeby wszystko było jak nalezy a tak chyba nie powinoo być , dodam jeszcze Smile nie mam dziury w baku nic nie kapię
_________________
Bj_2006
Powrót do góry
gadu-gadu
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Wto 15 Sty 2008, 13:29
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


Prawdopodobnie tak jak wyżej - trzeba by zajrzeć do zespołu pompy paliwa. Mogło się coś zasyfić. Trochę ciężka robota (zwłaszcza jak masz przesunięty otwór w klapie serwisowej), ale wykonalna.
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
bj_2006

Debiutant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): Łowicz
Posiadane auto: Bravo 1,4 12V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 15 Sty 2008, 14:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


Dzieki w wolnej chwili pogrzebe
_________________
Bj_2006
Powrót do góry
gadu-gadu
adam-as
Moderator

Junior admin


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 951
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolnośląskie :-)
Posiadane auto: OMEGA B Kombi 2.0 16V + LPG STAG300 ___J.ADMINISTRATOR___
Piwa: 6/0
Wysłany: Sro 16 Sty 2008, 02:09
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Wskaźnik paliwa


To daj znać jak się gdzieś zatniesz, albo rozwiążesz problem
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Silnik Diesel-układ zasilania-układ napędowy i wydechowy. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Silnik Diesel-układ zasilania-układ napędowy i wydechowy.


FiatBravo

14 900

2009r.

230 000 km

śląskie

Fiat500

31 900

2014r.

142 990 km

śląskie

FiatUno

7 777

1997r.

60 000 km

śląskie

FiatTipo

35 300

2018r.

189 611 km

podkarpackie

FiatScudo

35 900

2009r.

306 683 km

mazowieckie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2024 Created by idealneT and OM System