Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patrykR

Dyskutant



Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 61
Skąd jesteś (miejscowość / region): Chorzów
Posiadane auto: Punto 2 1.2 V8
Piwa: 7/26
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 19:00
Temat postu:

jak podpiac laptopa pod komputer.


mam pytanie co trzeba miec (jaki kabel i program) aby podpiac laptopa pod komputer w bravo i odczytac przynajmniej najwazniejsze parametry działania silnika?
Powrót do góry
DrV

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 133
Skąd jesteś (miejscowość / region): Będzin
Posiadane auto: Fiat Brava 1.6 16v
Piwa: 6/3
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 20:10
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Są dwa warianty

1. Euroscan 2000 - nie inny - wymaga 2 fizycznych portów COM do poprawnego działania, dość drogi i dziwnie działający według mnie.

2. VagKKL + Adapter 3-pin Fiat,Lancia,Alfa i do tego fiat EcuScan program według mnie dobry, sam używam jedyne co potrzebujesz to Komputera z USB oraz taniego Kabla KKL za 30-40 zł i przejściówki 3 pin za 30 zł.
Powrót do góry
gadu-gadu
mietek882

Dyskutant



Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 97
Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarosław // Podkarpacie
Posiadane auto: VW Golf II 1.8 \'89 -> Fiat Bravo 1.4 12v \'96 -> VW Golf IV \'00 1.4 -> VW Polo IV \'03 1.2 12v
Piwa: 6/2
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 21:51
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


DrV napisał:
Są dwa warianty

1. Euroscan 2000 - nie inny - wymaga 2 fizycznych portów COM do poprawnego działania, dość drogi i dziwnie działający według mnie.

2. VagKKL + Adapter 3-pin Fiat,Lancia,Alfa i do tego fiat EcuScan program według mnie dobry, sam używam jedyne co potrzebujesz to Komputera z USB oraz taniego Kabla KKL za 30-40 zł i przejściówki 3 pin za 30 zł.


jesli chodzi o 2gi wariant i program fiat ecuscan to jest jakas okreslona wersja? czy po prostu im nowsza tym lepsza?
_________________
Pomogłem?! Postaw PIWO ! Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
archive_10

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 254


Piwa: 7/2
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 22:53
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Wariant 2gi (FiatEcuScan) to tylko puki co auta po lifcie.
Powrót do góry
ravauek211

Auto Maniak



Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 1472
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa

Piwa: 186/4
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 11:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=71457

używaj szukajki
_________________
Były:
uno 0,9 2002r
Albea 1,2 16V 03r
Seicento 0,9LPG
Jest:
Peugeot 307 kombi 1,6 16V LPG
Kia picanto 1.0 LPG
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 11:32
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
DrV

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 133
Skąd jesteś (miejscowość / region): Będzin
Posiadane auto: Fiat Brava 1.6 16v
Piwa: 6/3
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 11:48
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Dla Bravy '99 najnowsza działa.

Wersja 1.6 programu już właściwie była dobra. Ale myślę że tylko doszły nowe rzeczy a stare zostały w takiej formie jak były.

Kasuje błędy, monitoruje parametry silnika, wszystko podaje jak trzeba.
Powrót do góry
gadu-gadu
Fliper89

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 113
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.9 JTD, SX, 2001 r.
Piwa: 5/1
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 15:53
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Ja mam pytanko.Chcialbym u siebie pobawic sie takim programem.Tylko nie mam pojecia skad go wziasc i jak dziala?Jak sie to podlacza i czy jest darmowy?
Powrót do góry
mietek882

Dyskutant



Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 97
Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarosław // Podkarpacie
Posiadane auto: VW Golf II 1.8 \'89 -> Fiat Bravo 1.4 12v \'96 -> VW Golf IV \'00 1.4 -> VW Polo IV \'03 1.2 12v
Piwa: 6/2
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 18:02
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Fliper89 napisał:
Ja mam pytanko.Chcialbym u siebie pobawic sie takim programem.Tylko nie mam pojecia skad go wziasc i jak dziala?Jak sie to podlacza i czy jest darmowy?


...co trzeba miec dokladnie napisal pan DrV w drugim poscie. Program jest platny na stronie producenta ale mysle ze znajdziesz go na jakims innym forum gotowego do pobrania...wystarczy wyszukiwarka google i troche checi Smile ,jak sie podpina kabel...jak masz caly skompletowany to podlaczasz pod komputer (wejscie USB) i do auta (gniazdo diagnostyczne) gdzie sie znajduje? zapraszam do tego tematu :

http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56936&highlight=
_________________
Pomogłem?! Postaw PIWO ! Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Fliper89

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 113
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.9 JTD, SX, 2001 r.
Piwa: 5/1
Wysłany: Nie 23 Maj 2010, 13:55
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


A czy to zlacze do podpiecia kompa jest w mojej wersji w tym samym miejscu co w 1,4?I jeszcze jedno pytanko co to jest: VagKKL + Adapter 3-pin Fiat,Lancia,Alfa? Czy to jest program czy co?
Powrót do góry
mietek882

Dyskutant



Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 97
Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarosław // Podkarpacie
Posiadane auto: VW Golf II 1.8 \'89 -> Fiat Bravo 1.4 12v \'96 -> VW Golf IV \'00 1.4 -> VW Polo IV \'03 1.2 12v
Piwa: 6/2
Wysłany: Nie 23 Maj 2010, 14:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Fliper89 napisał:
A czy to zlacze do podpiecia kompa jest w mojej wersji w tym samym miejscu co w 1,4?I jeszcze jedno pytanko co to jest: VagKKL + Adapter 3-pin Fiat,Lancia,Alfa? Czy to jest program czy co?


gniazdo diagnostyczne szukaj wlasnie w tych rejonach...VagKKL jest to kabel a adapter 3-pinowy jest tak jak przejsciowka z danego wejscia (w tym przypadku VagKKL na 3 pin)...

...mniej wiecej wyglada to tak:
http://www.allegro.pl/item1046904298_diagnostyka_fiat_lancia_alfa_adapter_fiat_3_pin.html
_________________
Pomogłem?! Postaw PIWO ! Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Fliper89

Stały Bywalec



Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 113
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.9 JTD, SX, 2001 r.
Piwa: 5/1
Wysłany: Nie 23 Maj 2010, 14:15
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Ok rozumiem, a program pobralem z tej strony Fiatecuscan i zainstalowalem juz. Znalazlem tam moje Bravo, wiec teraz wystarcza mi te kable i podlaczyc go i dac connect?Czy jeszcze jakies ustawienia musze zmieniac w komupterze?Czy te kable kupie w sklepie elektronicznym, np. w Nowym Elektroniku?
Powrót do góry
mietek882

Dyskutant



Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 97
Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarosław // Podkarpacie
Posiadane auto: VW Golf II 1.8 \'89 -> Fiat Bravo 1.4 12v \'96 -> VW Golf IV \'00 1.4 -> VW Polo IV \'03 1.2 12v
Piwa: 6/2
Wysłany: Nie 23 Maj 2010, 16:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Fliper89 napisał:
Ok rozumiem, a program pobralem z tej strony Fiatecuscan i zainstalowalem juz. Znalazlem tam moje Bravo, wiec teraz wystarcza mi te kable i podlaczyc go i dac connect?Czy jeszcze jakies ustawienia musze zmieniac w komupterze?Czy te kable kupie w sklepie elektronicznym, np. w Nowym Elektroniku?


...mniej wiecej tak...jesli ci wykryje komputer podlaczenie to jestes w domu Razz a kable to juz nie wiem czy kupisz w swoim sklepie...najlepiej idz i zapytaj sprzedawcy !
_________________
Pomogłem?! Postaw PIWO ! Very Happy
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Thomin

Debiutant



Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 29
Skąd jesteś (miejscowość / region): sandomierz
Posiadane auto: FIAT BRAVO 1,9 JTD HLX 1999
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 03 Paź 2010, 15:38
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Witam mam taki problem z podpięciem laptopa pod moje bravo a mianowicie kupiłem takie 2 kable:



Uploaded with ImageShack.us

Próbowałem się podpiąć pod te dwa złącza choć nie jestem pewien czy to pod nie mam się podpiąć:



Uploaded with ImageShack.us

Po podpięciu dostawałem za każdym razem taki komunikat:



Uploaded with ImageShack.us

Próbowałem wszystkiego tj.: najnowszy fiat ecu scan, najnowsze sterowniki pod interfejs obd II, przelotkę na 3 piny podpinałem pod akumulator i bez akumulatora, w ustawieniach portu zmieniłem na czas 1 msec tak jak polecają dla tego softu, łączyłem się gdy kluczyk był włączony, gdy kluczyk był w pozycji mar, gdy silnik był odpalony i tak we wszystkich kombinacjach to samo ten sam komunikat.
Proszę o jakąś podpowiedź co robię źle albo może nie do tych złącz się podpinam bo już sam nie wiem
Z góry dzięki Pozdrawiam
Powrót do góry
raflik21

Stały Bywalec



Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 175
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Fiat Bravo 1.6 16V 99r. + STAG 4
Piwa: 2/3
Wysłany: Nie 03 Paź 2010, 16:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


gdzieś słyszałem że problemy występują przy próbie podłączenia przez USB

ale jestem ciekawy takiego zastosowania Very Happy http://moto.allegro.pl/euroscan-2010-pl-bezprzewodowy-gratis-jp-fr-eu-usa-i1240236994.html
Powrót do góry
gadu-gadu
bogd74

Auto Maniak



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 1121
Skąd jesteś (miejscowość / region): Rybnik/ Wodzislaw Śląski
Posiadane auto: Fiat Stilo Active 1.9JTD 80KM, Mercedes 190 D 2.0 1990r
Piwa: 64/3
Wysłany: Nie 03 Paź 2010, 16:57
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) jak podpiac laptopa pod komputer.


Thomin napisał:
Witam mam taki problem z podpięciem laptopa pod moje bravo a mianowicie kupiłem takie 2 kable:



Uploaded with ImageShack.us

Próbowałem się podpiąć pod te dwa złącza choć nie jestem pewien czy to pod nie mam się podpiąć:



Uploaded with ImageShack.us

Po podpięciu dostawałem za każdym razem taki komunikat:



Uploaded with ImageShack.us

Próbowałem wszystkiego tj.: najnowszy fiat ecu scan, najnowsze sterowniki pod interfejs obd II, przelotkę na 3 piny podpinałem pod akumulator i bez akumulatora, w ustawieniach portu zmieniłem na czas 1 msec tak jak polecają dla tego softu, łączyłem się gdy kluczyk był włączony, gdy kluczyk był w pozycji mar, gdy silnik był odpalony i tak we wszystkich kombinacjach to samo ten sam komunikat.
Proszę o jakąś podpowiedź co robię źle albo może nie do tych złącz się podpinam bo już sam nie wiem
Z góry dzięki Pozdrawiam
wtyczka jest przy lewym kielichu,stojąc przed autem. powo
_________________
Lubię browary.....latem zimne, zimą ....zimne Przeważnie jestem w weekendy.... tydzień na Unii
Powrót do góry
gadu-gadu
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Elektryka/Elektronika/Komunikaty.


Fiat

Bravo

17 900

2009r.

110 000 km

podkarpackie

Fiat

Bravo

19 900

2009r.

161 511 km

śląskie

Fiat

Tipo

43 800

2017r.

22 000 km

śląskie

Fiat

Qubo

13 900

2009r.

129 000 km

małopolskie

Fiat

Grande Punto

8 500

2008r.

200 000 km

pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System