Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Uklad chłodzenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kubabyk

Stały Bywalec



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 196
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dąbrowa Górnicza
Posiadane auto: New Bravo 1.4 t-jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 17 Gru 2007, 00:59
Temat postu:

Mam problem z bravką (termostat)


Mam mały problem z moim samochodzikiem .... nie może mi sie zagrzać silnik wskazówka temperatury maksymalnie podchodzi do 2 kreski. i jak jest zimna to przy odpaleniu jest ok 1400 1500 obrotów to normalne tylko w czasie jazdy raz mam normalnie 900 1000 a za 5 minut stane na światłach i znowu 1500. WYDAJE mi sie że to może być termostat ale ktoś z was możę już taki problem miał. jak tak to moge kupić sam wkład termostatu czy tylko cały bo widziałem na allegro po ok 90 100 zeta. Pomocy ....
Powrót do góry
shakalos

Auto Maniak



Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 841
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Seat Leon 1.6 TD CR
Piwa: 2/0
Wysłany: Pon 17 Gru 2007, 01:26
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


Cały termostat Smile ze wszystkim tj. plyn termostat + montaz w 200zl sie zamkniesz:) ( w warsztacie)
Powrót do góry
gadu-gadu
kubabyk

Stały Bywalec



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 196
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dąbrowa Górnicza
Posiadane auto: New Bravo 1.4 t-jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 17 Gru 2007, 01:42
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


Pochodziłęm po allegro o nie wierze do 1.6 jest wkład termostatu za 30 zeta a do mojego głupiego 1.4 caly termostat za 75 i chyba nie rozbieralny i nie ma wkładów. jesli to jest to i znowu będe musiał 100 zeta wywalić to ja już nie wytrzymam nowa pompa świece oleje i inne duperele i już ponad 600 zeta nie moje jeszcze ten termnostat aaaaa zwariuje przy tym aucie nie wspominając już że teraz to mi pali chyba z 13 benzyny a gazu ile wleje tyle spali na raz wrrrr Evil or Very Mad
_________________
New Bravo 1.4 t-jet 150 KM Sport Very HappyVery Happy
Powrót do góry
shakalos

Auto Maniak



Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 841
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: Seat Leon 1.6 TD CR
Piwa: 2/0
Wysłany: Pon 17 Gru 2007, 01:46
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


Spoko do 1.6 wkladek sie tez nie kupuje a przynajmiej nie powinno ;P
Powrót do góry
gadu-gadu
radek23

Dyskutant



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 68
Skąd jesteś (miejscowość / region): Piątek
Posiadane auto: brava 1.6 16V 96r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 17 Gru 2007, 11:43
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


nie wiem jak do 1.4 ale do 1.6 kosztuje 140 zł zamiennik bo oryginał ponad dwieście, a co do temperatury to wskażnik też może oszukiwać, ja swoją bravę sprawdzałem podłączając pod komputer, tam ci wykaże jaką naprawdę masz temperaturę- tylko że to kolejny wydatek! Sprawdź węże czy są gorące, albo włącz dmuchawe- na najwyższym biegu przy rozgranym samochodzie i temperaturze na maks dmuchawa powinna dawać dość gorące powietrze.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pon 17 Gru 2007, 11:43
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
Pasoń Edward

Auto Maniak



Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 606
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siemianowice
Posiadane auto: Audi A4 b5 1.6 /Gaz//DUCATO Camper 2.5D
Piwa: 40/1
Wysłany: Pon 17 Gru 2007, 15:41
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


Nie we wszystkich da się wymienic wkład u mnie nie 1,6 16v.Kupiłem wkład i wyrzuciłem paragon i leży bo nie pasi.
A co do wskażnika temperatury to u mnie stale jest w okolicy 2 podziłki,ale lepiej wiesz jak miałeś poprzednio .Może ci szwankowac czujnik temperatury i komputer dostaje sygnał że silnik jest zimny,więc podnosi obroty. Takie problemy miałem w punto.
Pozdro ED>
Powrót do góry
kubabyk

Stały Bywalec



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 196
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dąbrowa Górnicza
Posiadane auto: New Bravo 1.4 t-jet
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 22 Gru 2007, 01:56
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


Problem rozwiązałem pare dni temu kupiłem nowy termostat 85zl i nowy płyn do chłodnicy i wszystko działą jak nalezy Smile
_________________
New Bravo 1.4 t-jet 150 KM Sport Very HappyVery Happy
Powrót do góry
KiMCIO
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 753
Skąd jesteś (miejscowość / region): Myślibórz
Posiadane auto: Renault Megane Grandtour 1,5 DCi
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 22 Gru 2007, 10:12
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


a do mnie znalazlem termostat za 29 pln, az mi sie wierzyc nie chce...pozniej podam gosciowi numery nadwozia to potwierdzi czy to faktycznie ten...moze jak wymienie to bedzie cieplej...


Pozdrawiam
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
szubiseven

Stały Bywalec



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 182
Skąd jesteś (miejscowość / region): Czarnków
Posiadane auto: Fiat Bravo 1,6 16v 1997r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 22 Gru 2007, 13:15
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


ja za termostat dałem 140 + 30zł wymiana razem z płynem... I miałem taki sam objaw jak autor wątku... niedogrzany silnik i palił jak smok. A faluje wam mocno temperatura ? I czy przy zimnym silniku macie ok. 1500 obrotów ?
_________________
1,6 16v sx 103KM 1997r.


Powrót do góry
gadu-gadu
KiMCIO
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 753
Skąd jesteś (miejscowość / region): Myślibórz
Posiadane auto: Renault Megane Grandtour 1,5 DCi
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 22 Gru 2007, 14:06
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


przy zimnym mam 1000 obrotow, jak sie nagrzeje mam 600. A kontrolka temperatury jest powalona...pokazuje co chce i jak chce...raz temperatura wzrasta na max, pukne w licznik i spada do polowy tak jak jest zawsze...i zalaczanie sie wentylatora tez nie wiem od czego jest uzaleznione, bede musial sie przyjzec temu tearz na swieta...nie wiem czy termostat, czy kable/złączki, czy moze poprostu ta wskazowka jest powalona i trzeba ja olac Very Happy


Pozdro
_________________
Powrót do góry
gadu-gadu
szubiseven

Stały Bywalec



Dołączył: 03 Gru 2007
Posty: 182
Skąd jesteś (miejscowość / region): Czarnków
Posiadane auto: Fiat Bravo 1,6 16v 1997r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 23 Gru 2007, 12:32
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


Po wymianie termostatu wczoraj sprawdziłem ile mi mniej więcej pali bravo... W jeździe mieszanej spalił mi 12/100 heh... Nie wiem czego jeszcze się przyczepić... Może sonda ? Bo troche mocno mi dymi...Sonda źle podaje i za bogatą mieszankę daje..możliwe ?
_________________
1,6 16v sx 103KM 1997r.


Powrót do góry
gadu-gadu
bojaco

Stały Bywalec



Dołączył: 08 Lis 2007
Posty: 153
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: Croma II 2.4 JTD
Piwa: 0/1
Wysłany: Nie 23 Gru 2007, 13:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Bravo ) Mam problem z bravką (termostat)


U mnie to wygląda tak - po zapaleniu silnika i przejechaniu ok.1-2 km mam już wskazówkę na połowie skali. Zazwyczaj zatrzymuje się jedną kreskę nad połową. Przy jeździe do 90 m/h jest ok. Ale w trasie przy 100-1200 km/h gwałtownie rośnie temperatura, aż do czerwonego pola. Dwa razy już mi się tak zdarzyło, wpadam z trasy do miasta, patrzę sobie na budziki, a tu silnik mi się gotuje...Przewody odpowietrzone, płyn jest, samochód grzeje gdy włączę ogrzewanie - co jest grane? Przy tym jak wcześniej pisałem, nie działa wentylator chłodnicy.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Bravo ) Uklad chłodzenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Bravo »

Opinie o samochodach Fiat Bravo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Bravo ) Uklad chłodzenia


Fiat

Bravo

26 800

2011r.

111 000 km

śląskie

Fiat

Freemont

47 886

2012r.

133 593 km

dolnośląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2018 Created by idealneT and OM System