Dołączył: 08 Kwi 2014 Posty: 4 Skąd jesteś (miejscowość / region): Mysłowice Posiadane auto: Iveco New Daily
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 07 Paź 2014, 15:11
Temat postu:
Re: ( Strefa kobiet ) Dzieci i choroba lokomocyjna - sprawdzone metody
Moja żona również męczy się od zawsze jak nie weźmie tabletki to nawet nie wyrusza w daleką trasę ale najdziwniejsze jest to że t5akie dolegliwości ma tylko wtedy kiedy siedzi w aucie jako pasażer, kiedy jest kierowcą w ogóle nie odczuwa żadnych objawów
Jako kierowca nie mam problemu,jako pasażer jest jako tako,ale jak mam jechać na tylnych fotelach,to wtedy zaczyna być problem. _________________ Nie znam się,kobietą jestem ...
(zpa 1256585)
Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 4095 Skąd jesteś (miejscowość / region): UE Posiadane auto: Seat Alhambra 2,0+LPG 2002 rok, Seat Cordoba 1,4+LPG 1998 rok / w obu instalacja STAG 300 / Hyundai Tucson 2,0 + LPG 2010 r
Piwa: 166/83
Wysłany: Nie 19 Paź 2014, 23:37
Temat postu:
"Syropy i plaster..., najlepsze efekty to, przerwy .. w czasie jazdy",ale nic więcej?
Rzeczywiście pozostają Ci tylko pociągi, tramwaje i .. metro w Warszawie . I troszkę dystansu do wpisów na forum . _________________ Kto mieczem wojuje, od........ ...Hołd dla SEATA I HYUNDAI
Dołączył: 08 Kwi 2014 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Zgierz Posiadane auto: Saab 9-3
Wysłany: Pią 31 Paź 2014, 16:36
Temat postu:
Moja siostra cierpi na okropną chorobę lokomocyjną. Pomagają jej mocno gazowane napoje. Często jej się wtedy odbija i jest jej zdecydowanie lepiej. Ale jakieś lekarstwa na chorobę lokomocyjną są obowiązkowe. I częste wietrzenie auta.
Dołączył: 08 Kwi 2014 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość / region): Biała Podlaska Posiadane auto: Audi R8 (42)
Wysłany: Sob 15 Lis 2014, 16:48
Temat postu:
Kombinatorro napisał:
My synkowi nigdy przed podróżą nie dajemy dużo jedzenia. Jeśli już to coś lekkostrawnego - jabłko, czy coś w tym rodzaju. A jeśli jedziemy później i mały wcześniej zjadł więcej to ratuje nas tylko Aviomarin.
to prawda też staramy się nie karmić dziecka przed podróżą ale czasami to nie pomaga
Dołączył: 08 Gru 2014 Posty: 3 Skąd jesteś (miejscowość / region): Leszno Posiadane auto: Fiat Panda
Wysłany: Pon 08 Gru 2014, 12:46
Temat postu:
Ja też jak jadę z dziecmi (moje też mają lekką chorobę lokomocyjną) to staram się jezdzić bardzo ostrożnie, tak żeby auto nie skakało na każdym pagórku czy dziurze w drodze
Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość / region): Estonia Posiadane auto: Opel Astra
Wysłany: Sro 11 Lut 2015, 15:45
Temat postu:
mi od zawsze rodzice dawali aviomarin i ja też daje to dziecku i właściwie nie ma już czegoś takiego jak choroba lokomocyjna. Minus to senność, której niby nie powinno być _________________ PKT.22
Dołączył: 10 Kwi 2014 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Będzin Posiadane auto: Kia Optima
Wysłany: Pią 17 Kwi 2015, 13:30
Temat postu:
Mój siostrzeniec zawsze miał problemy z jazdą autem, ale od niedawna zauważyliśmy, że puszczenie bajki na tablecie tak go wciąga, że nie ma problemów z podróżą. Dodatkowy plus - cisza i spokój
Tak, jak przedmówca.
Nie miałem opcji ekranu w zagłówkach, dlatego stworzyłem uchwyt na trytkach dla tabletu i świnka Pepa wyleczyła dziecko z choroby lokomocyjnej Ostatnio podróż z Gdańska do Krosna odbyła się bez problemów _________________ Nie miałem problemów, więc kupiłem freelandera.
Nie jestem mechanikiem, nie prowadzę warsztatu, nie pytaj o możliwość podstawienia samochodu (robię to w wolnym czasie).
Dołączył: 24 Cze 2015 Posty: 41 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków/Madryt Posiadane auto: Renault Megane
Wysłany: Sro 24 Cze 2015, 12:42
Temat postu:
Tylko, że w przypadku małych dzieci to patrzenie na wprost, nie na boki się nie sprawdza, bo one się interesują wszystkim.
Moja córeczka chce grac w różne gry i spiewać, na filmy ma w aucie zakaz, bo jej się robi niedobrze.
Ale zaklejanie pępka faktycznie - pomaga, choć naprawdę nie wiem jak
Takie coś ustępuje samo, z wiekiem, choć nie u wszystkich. Najczęściej jak samemu zaczyna się prowadzić. Ja do tej pory mam straszne nudności jak siedzę na siedzeniu z tyłu, trochę lepiej jest, jak siedzę z przodu na siedzeniu pasażera, a jak siedzę za kółkiem to nic mi nie jest.
Moja córeczka ma 7 lat i pomaga jej prewencyjne chrupanie czegoś podczas podróży (wafelki ryżowe czy coś w tym stylu). W sytuacji gdy wystąpią pierwsze objawy, można spróbować położyć dziecko, masować brzuszek i nakłonić do snu (na wycieczce autokarowej ratowałam tak koleżankę córki i udało się).
Dołączył: 16 Kwi 2019 Posty: 3 Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź Posiadane auto: fiat 500
Wysłany: Wto 09 Lip 2019, 11:38
Temat postu:
u nas typowo chyba lokomotiv xD a ja biore razem z dzieciakami przed każdą dłuższą wyprawą, bo przysięgam, że 30 lat na karku, ale i tak mam wrażenie, że mnie mdli za każdym razem jak jedziemy gdzies dalej _________________ I saw an angel
Może warto kupić dziecku lokomotiv? Jak byłam mała, to często brałam:) Trochę pytanie nie na temat ale czy polecacie dziecku kupić takie zabawkowe auto? https://e-sale.com.pl/Pojazdy-na-akumulator-c1375
Młody nam się ciągle pcha za kierownicę i zastanawiamy się czy taka zabawka rozwiąże problem
Może warto kupić dziecku lokomotiv? Jak byłam mała, to często brałam:) Trochę pytanie nie na temat ale czy polecacie dziecku kupić takie zabawkowe auto? https://e-sale.com.pl/Pojazdy-na-akumulator-c1375
Młody nam się ciągle pcha za kierownicę i zastanawiamy się czy taka zabawka rozwiąże problem
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2