Niedawno zrobiłem Chip Tuning mojej Cromy w celu usunięcia małej dziury w gazie przy 1300 obr/min,i 20km/godz w tym momencie auto traciło moc ,po zabiegu jest OK i mam 159 KM auto jest bardziej dynamiczne polecam wszystkim z silnikami 120KM
NIE chodziło mi o kopa ale był problem z przyspieszenie w czasie wolnej jazdy chip tuning to nie tylko turbina zmienia sie cała charakterystyka pracy silnika i u mnie pomogło a te konie to tylko przyjemny dodatek ,moc sprawdzona na hamowni przed i po zabiegu polecam . A robiłem to
tutaj :http://juratuning.pl/index.html
http://juratuning.pl/Jak_to_dziala/jak_to_dziala.html
Kontynując ,po 6 latach bezproblemowej jazdy moge smiało polecic tą firme ,co do problemu który mnie zmusił do tego zabiegu to okazało się po latach że był to niedomykający sie zawór EGR i żaden komputer tego nie wykryl a fachowiec w autoryzowanym serwisie powiedził wręcz że te auta tak mają !.
Ostatnio zmieniony przez pit150 dnia Wto 16 Paź 2018, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
przesadzasz....jak ktoś na forum napisze że poleca choinki zapachowe Wunderbaum to też powiesz że od razu jest w zmowie z producentem i od każdej sprzedanej choinki ma swój procent ???
odnośnie chiptuningu, to bardzo dobra sprawa, przyjemniej się jeździ samochodem z większym zapasem mocy i NM.
Dołączył: 28 Lut 2009 Posty: 1367 Skąd jesteś (miejscowość / region): pole Posiadane auto: Opel Astra GTC 1.9 CDTI 150KM IDS+ (DPF OFF, nowy kolektor ssący ~ 170KM= niecałe 7s na 100 :) )
Piwa: 18/1
Wysłany: Sro 15 Lut 2012, 23:34
Temat postu:
Re: ( Fiat Croma ) Chip Tuning
Cytat:
NIE chodziło mi o kopa ale był problem z przyspieszenie w czasie wolnej jazdy chip tuning to nie tylko turbina zmienia sie cała charakterystyka pracy silnika i u mnie pomogło a te konie to tylko przyjemny dodatek ,moc sprawdzona na hamowni przed i po zabiegu polecam
Nie wiem czy wiesz.. ale do tego służy redukcja biegu...
Caaała charakterystycza pracy silnika.. takiej ciemnoty dawno nie słyszałem.. juz widze jek to ingeruje w dawke poaliwo podawaną na wtryskiwacz.. o takiego.. hmm i na co niby jeszcze.. Kolego sprawa jest prosta, zmiania sie mape turbiny, ma sie włączać wcześniej, i ładowac do większego ciśnienia..
do ajkiegoś momentu nie ma problemu, ale 40KM to już na granicy bezpieczeństwa, a nawet trochę za..
Wybacz ale zbyt wiele tego robiłem, wiec wiem o czym mówię
A jesli twierdzisz ze turbina ładuje teraz od 1300, to czysta zgroza, jest niesamowicie wysilon, i żaden mechanik którego znam nie podjął by sie zrobienia czegos takiego..
Dołączył: 31 Mar 2014 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Koszalin Posiadane auto: Fiat Croma 1,9 JTD, 2008
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 31 Mar 2014, 21:22
Temat postu:
Re: ( Fiat Croma ) Chip Tuning
podepnę się pod temat - jak wspomniałem w temacie sportowe siedzenia, jest zamiar ,,usportowienia" cromy z 2008 roku więc również zapytam i wysłucham cennych porad odnośnie chipowania silnika 1.9 JTD w automacie - czy są jakieś za i przeciw? Rozumiem, że większość odradzi zestawy z allegro?