Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Ducato ) Wnętrze nadwozia-klimatyzacja-konsola-nawiew
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 17 Cze 2011, 22:11
Temat postu:

obrotomierz nie działa w ogóle


witam. Dziś przywiozłem fiacika z holandi. Silnik 2.8D rocznik 2000r. Otóż nie działa w nim obrotomierz. Dziś rozebrałem licznik ale wszystko podłączone. Namęczyłem się skręcając z linką od prędkościomierza:) A dodatkowo i tak muszę rozebrać znów bo nie działa żadne podświetlanie w liczniku. Czy ktoś ma jakieś rady jak naprawić tą usterkę? W silniku mam pełno kostek po odłączanych więc nie wiem czy czasem ktoś nie odłączył mi tego. To auto ma złącze diagnostyczne? Ogólnie to aby rozrząd wymienię i uszczelkę pod klawiaturą. Auto ma nakręcone 350kkm i ma książkę napraw z firmy. Poprzedni właściciel kupił osobiście i użytkował do wożenia drzewek w rolnictwie. Auto jest piękne z wyglądu.
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
kristo110

Debiutant



Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 39
Skąd jesteś (miejscowość / region): OPOLSKIE
Posiadane auto: DUCATO 2,8 IDTD 2000R DAILY 2,8 TD 2001 SEAT IBIZA2001
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 18 Cze 2011, 18:55
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


kolego sprawdz impulsator czy jest wpięty w kostke bo piszesz ze masz duzo kostek luzem .Impulsator jest przy skrzyni zaraz na poczatku od strony silnika na wysokości koła zamachwego (taki kabel jak przewód z wysokigo w bezynie )
pozdro w licznika raczej masz wszystko git
Powrót do góry
kubal1

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 266
Skąd jesteś (miejscowość / region): lodzkie
Posiadane auto: audi a4 b7 1,8 t, honda civic
Piwa: 15/3
Wysłany: Nie 19 Cze 2011, 09:02
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


Tak sie kolego zapytam ile cie kosztował ten dukaciak? jeśli można spytac
Powrót do góry
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 19 Cze 2011, 09:39
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


dałem za niego 13900zł + 250zł WK + 500zł recykling i to mam w kredycie bo nie miałem kasy obecnie. Za tydzień idzie na wymianę rozrządu całego i uszczelki pod klawiaturą bo cieknie i wymiana oleju. Zaraz idę zajrzeć do tego czujnika i jak znajdę to może się uda podłączyć. Szkoda, że nie ma zdjęcia gdzie to jest dokładnie bo jakoś nie rozumiem. Może zaraz strzelę jakąś fotę telefonem:)
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 19 Cze 2011, 10:59
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


http://img853.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=imag0010lm.jpg
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama








Wysłany: Nie 19 Cze 2011, 10:59
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 20 Cze 2011, 14:22
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


Pytania:
Jak wymienić żarówki od podświetlania pokręteł od nawiewu?
Czy włącznik świateł też jest podświetlany?
Jak dostać się do pływaka od ropy bo nie pokazuje mi dobrze stanu ropy w baku?
Jak w końcu podłączyć ten obrotomierz bo nie wiem gdzie jest ta kostka?
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 22 Cze 2011, 21:36
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


A więc:
Podświetlanie zrobione:)
A stan ropy w baku pokazuje dobrze ale po zalaniu pod korek pokazuje kreskę ponad 1/2 baku i po przejechaniu 380km już kreska pod bakiem. Wcześniej wskazówka skakała ale postukałem i przeczyściłem ten regulator czegoś tam w przekaźnikach. Jednak pokazuje o połowę mniej jakby. Skalę sobie skubany zmniejszyłSmile Już myślałem dać jakieś opornik czy tranzystorek żeby może dawał prąd o połowę większy lub mniejszy i może wtedy będzie dobrze:)
A obrotomierz nadal stoi w miejscu.
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
kristo110

Debiutant



Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 39
Skąd jesteś (miejscowość / region): OPOLSKIE
Posiadane auto: DUCATO 2,8 IDTD 2000R DAILY 2,8 TD 2001 SEAT IBIZA2001
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 22 Cze 2011, 22:37
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


witaj jak rozebrałeś pływak to wiesz co i jak musisz go wyjąć i tam jest taka śrubka na płaski śrubokręt i tą śrubka regulujesz bardzo delikatnie o milimetr .wkładasz znowu pływak do baku i przekręcasz stacyjkę czy jest git nie wiem ile Ci Twój duciak pali ale mój palił niecałe 11 i jak przejechałem 300 km po pełnym tankowaniu to miałem połowę na wskazówce a co do obrotomierza to daj meila ,wyslę foty bo tu nie umiem wstawic jestem w tym laik p.o.z.d.r.o
Powrót do góry
DARKOWO

Stały Bywalec



Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 187
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska
Posiadane auto: doblo 1,9 malibu , ducato 3,0 power . ducato 2,8 jtd
Piwa: 7/5
Wysłany: Sro 22 Cze 2011, 23:35
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=118668
Powrót do góry
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 23 Cze 2011, 01:48
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


już to czyściłem i teraz pokazuje mi już cały czas ale o połowę mniejszą wartość czyli pełen bak to 1/2 na zegarze. Wcześniej wskazówka wariowała. Pewnie mam uszkodzoną tą kostkę właśnie o której mowa w tamtym poście.
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
kristo110

Debiutant



Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 39
Skąd jesteś (miejscowość / region): OPOLSKIE
Posiadane auto: DUCATO 2,8 IDTD 2000R DAILY 2,8 TD 2001 SEAT IBIZA2001
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 23 Cze 2011, 09:27
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


wyciągnij pływak odkręć te 6 małych śrubek rozłącz szybko złączki i te kostkę wyjmij pływak pod kontem (ciężko ale da się) i tam na rezystorze jest śrubka pokręć delikatnie milimetr ,włóż z powrotem pływak przekręć stacyjkę i zobacz czy dobrze ustawiłeś i tak aż do skutku
Powrót do góry
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 23 Cze 2011, 10:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


rozumiem, że pływak znajdę pod tym okienkiem pod nogami u kierowcy? jutro zajrzę bo już dziś nie wypada grzebać.
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 23 Cze 2011, 16:17
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


no to póki co pięknie bo rozkręciłem i faktycznie po przekręceniu wskazówka się ruszyła. Zatankowałem do pełna i przejechałem 378km i ustawiłem na jedną kreskę ponad połowęSmile A jak będę tankować do pełna to się jakoś zobaczy żeby ustawić pełen. A takie pytanko. Rezerwa zaświeci się normalnie? Ile można km przejechać na rezerwie i jaki mam w ogóle bak duży? Bo znalazłem informację o 70 i 80 litrowym baku. Obrotomierz nadal stoi w miejscu. Patrzyłem na rdzę pod spodem i wezmę kupię blachy ocynku i przynituje to dość porządnie. Rdzę na belkach i nadkolach za psikam brunoxem i na to w spreyu kupię białą farbę akryl. A spód troszkę asfaldem i na to świeża blacha. Progi mam zdrowe. Jedyne to nad przednią szybą mam takie ciapki rdzy ale to zedrę, brunox akryl i na to nalepka firmy. Nadkola i wierzch raczej wyglądają dobrze. Za tydzień kpl. rozrząd wymieniam. Silnik ładnie kręci bo jak zapakowałem 500kg to 150km/h da się jechać. Spalanie liczę chyba na 10L ropki.
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
kristo110

Debiutant



Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 39
Skąd jesteś (miejscowość / region): OPOLSKIE
Posiadane auto: DUCATO 2,8 IDTD 2000R DAILY 2,8 TD 2001 SEAT IBIZA2001
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 02 Lip 2011, 14:03
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


tak rezerwa jest automatyczna i nie mozna jej ustawic moze byc tak jak zle ustawisz to rezerwa właczy sie na połowie baku
Powrót do góry
woia1602

Czytelnik



Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: Fiat Ducato 2000r. 2.8D i hujtaj accent 1.3 lpg 2001r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 02 Lip 2011, 15:39
Temat postu:

Re: ( Fiat Ducato ) obrotomierz nie działa w ogóle


no więc za pierwszym razem jak ustawiłem to 2 kreska i auto wyschłoSad A rezerwa się nie zapaliła. Zatankowałem za 50zł. 10L ropy to 100km. ustawiłem rezerwę w połowie czerwonej i pierwszej kreski i teraz mam dobrze ustawione myślę. Zrobiłem 107km za 50zł i zapala się też w momencie żeby zostało 100km do przejechania. Natomiast męczę się ciągle z obrotomierzem.
_________________
woia:)
Powrót do góry
gadu-gadu
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Ducato ) Wnętrze nadwozia-klimatyzacja-konsola-nawiew Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Ducato »

Opinie o samochodach Fiat Ducato - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Ducato ) Wnętrze nadwozia-klimatyzacja-konsola-nawiew

18) nawiew »

Fiat

Idea

9 700

2004r.

191 000 km

lubelskie

Fiat

Grande Punto

9 800

2007r.

128 377 km

śląskie

Fiat

Albea

3 900

2004r.

200 000 km

śląskie

Fiat

Panda

11 600

2009r.

171 695 km

śląskie

Fiat

Punto

3 600

2000r.

177 000 km

mazowieckie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System