Fiat

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Brava ) Wnętrze nadwozia-klimatyzacja-konsola-nawiew
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RafalKa

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 29
Skąd jesteś (miejscowość / region): Częstochowa
Posiadane auto: Brava 1.4 gaz 96 r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 04 Maj 2010, 08:51
Temat postu:

Stacyjka problem z przekręcaniem


Coś mam nie tak ze stacyjką.
Żeby przekręcić kluczyk za każdym razem muszę wciskać ten "przycisk" przy stacyjce Crying or Very sad
Nie mogę wyciągnąć kluczyka z pozycji STOP tylko PARK.
W przypadku kiedy nie odpali za 1 razem, trzeba wrócić kluczykiem do początku i znowu wciskać ten "przycisk" bo się blokuje Mad
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
_________________

Tania książka
Powrót do góry
ravauek211

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 1489
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa

Piwa: 185/4
Wysłany: Wto 04 Maj 2010, 10:07
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


ile auto ma przebiegu?
moze zwyczajnie stacyjka sie już zniszczyła ze starości?
_________________
uno 0,9 2002r>>Albea 1,2 16V 03r>>Peugeot 307 kombi 1,6 16V + seicento 900 young 1999
Powrót do góry
zygmunt213

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 80
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wojkowice / śląskie
Posiadane auto: Palio Weekend 75 1.2 8v 2000r.
Piwa: 3/6
Wysłany: Wto 04 Maj 2010, 10:53
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


U mnie w ubiegłym roku były podobne problemy i w pewnym momencie nie dało się już przekręcić kluczyka i odpalić , a ponieważ byłem daleko od domu skończyło się na lawecie do serwisu i wymiana stacyjki.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
RafalKa

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 29
Skąd jesteś (miejscowość / region): Częstochowa
Posiadane auto: Brava 1.4 gaz 96 r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 04 Maj 2010, 10:56
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


200 tyś musiała się wyrobić Laughing

A ile dałeś za wymianę ?
_________________

Tania książka
Powrót do góry
zygmunt213

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 80
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wojkowice / śląskie
Posiadane auto: Palio Weekend 75 1.2 8v 2000r.
Piwa: 3/6
Wysłany: Wto 04 Maj 2010, 13:34
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


Odszukałem rachunek.Razem z holowaniem zapłaciłem 566,00 zł.Gdybym nie czekał do końca , tylko wcześniej kupił nową stacyjkę na Allegro i sam wymienił to było by poniżej 200,00 zł.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Wto 04 Maj 2010, 13:34
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
archive_10

Przyjaciel Portalu
Przyjaciel Portalu


Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 254


Piwa: 7/2
Wysłany: Wto 04 Maj 2010, 17:40
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


Ja miałem taki problem, że się też stacyjka blokowała aż pewnego razu tak zablokowała, że przestała chodzić. Po jej wyciągnięciu okazało się, że tam taki jeden bolec co ściąga blokadę się wygiął i się blokował. Po lekkiej obróbce przez znajomego moja stacyjka znów działa - koszt 4ro pak piwa dla znajomego Smile
Powrót do góry
maly939

Stały Bywalec
Stały Bywalec


Dołączył: 21 Wrz 2007
Posty: 136
Skąd jesteś (miejscowość / region): Nisko
Posiadane auto: renault scenic 1,9 dci 2002r. suzuki swift 1.0 1997r
Piwa: 1/6
Wysłany: Sro 05 Maj 2010, 05:20
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


u mnie zaczynało się przycinać i pomogło dorobienie nowego (drugiego) kluczyka-na razie spokój ponad rok czasu.
Powrót do góry
skype status
demol

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 45
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląsk

Piwa: 1/1
Wysłany: Czw 06 Maj 2010, 20:20
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


nowa stacyjka 90pln wymiana 2 piwa
_________________
fiat brava 1.6 16v HSX 1999
Powrót do góry
nusek

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 20
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Fiat Brava 1,2
Piwa: 1/0
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 22:05
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


Przy wymianie stacyjki muszą być zmienione klucze a to juz problem, bo przecież jeszcze system code,chyba lepiej naprawić starą
Powrót do góry
kenzzoo

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 684
Skąd jesteś (miejscowość / region): Luboń Wlkp.
Posiadane auto: Fiat Marea 1,6 16V ELX
Piwa: 28/0
Wysłany: Czw 20 Maj 2010, 20:53
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


Witam wszystkich zainteresowanych. Problemem w naszych stacyjkach jest wodzik blokady. z czasem poprostu się wyciera i wówczas dochodzi do jego podgięcia. czym bardziej podgięty tym słabiej się chowa do kolby i w skótek czego dochodzi do zablokowania stacyjki. Niby błachostka a tyle może nastręczyć problemów. Pozdrawiam
Powrót do góry
uszatek1973

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 70
Skąd jesteś (miejscowość / region): WARSZAWA
Posiadane auto: MITSUBISHI SPACE STAR 1.6 2002R
Piwa: 3/1
Wysłany: Pią 28 Maj 2010, 21:12
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


A moze by tak psiknac WD-40 lub innego specyfika do wkladki stacyjki, problem przerabiany niedawno u mojego znajomego w nubirce-ta metoda pomogla
Powrót do góry
gadu-gadu
Mariusz_Tychy

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Tychy
Posiadane auto: FORD MONDEO MK2 2.0 1998
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 30 Maj 2010, 20:33
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


może coś takiego wkładka stacyjki i jeszcze dwie wkładki do drzwi kluczyk zwykły i scyzoryk z trzema przyciskami http://www.allegro.pl/item1056426935_fiat_scyzoryk_plus_drugi_kluczyk_wkladki.html
Powrót do góry
gadu-gadu
RafalKa

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 29
Skąd jesteś (miejscowość / region): Częstochowa
Posiadane auto: Brava 1.4 gaz 96 r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 08 Lip 2010, 16:39
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


Kupiłem używaną stacyjkę z kabelkiem od Immobilizerera, pochodziła dobrze pare dni i nagle zonk, zacieła się.
Co dziwne przekręca się bez problemu do pozycji PARK Confused
Jak myślicie czy miałem aż takiego pecha, że nagle się zacięła, czy sprzedawca wcisnął mi bubla ?

odpowiedź w temacie http://www.fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=88932
_________________

Tania książka
Powrót do góry
Szuryga

Przyjaciel Portalu
Przyjaciel Portalu


Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 317
Skąd jesteś (miejscowość / region): Rzekuń
Posiadane auto: Brava SX 1,4 12v 96 + LPG,Peugeot 405 style 1,9 TDi
Piwa: 12/6
Wysłany: Pią 09 Lip 2010, 09:54
Temat postu:

Re: ( Fiat Brava ) Stacyjka problem z przekręcaniem


Witam ja miałem taki problem że po przekręceniu kluczyka do końca nie było zapłonu tylko przed końcem jakieś 2,3 mm był zapłon już byłem trochę tym [ cenzura ]... ja jak ja się już przyzwyczaiłem tym odpalanie ale Dziewczyna ,Tato albo Siostra to już w ogóle nie umieli odpalić postanowiłem naprawić. Pojechałem do podobno najlepszego elektryka w sumie znajomego mówię co i jak niech mi ją wyjmie i zobaczymy co się dzieje jak się okazało koleś był wczorajszy morda opuchnięta jak balon od gorzały ledwo na oczy patrzył i się pcha z łapami mówię dobra ,dobra przyjadę drugim razem nie prosta sprawa damy rade z duszo na ramieniu dopuściłem go do roboty z obawy żeby jeszcze gorzej nie [cenzura]....ale dobra wyjął. Pojechaliśmy ja on i jeszcze jego kolega tez dobry do kolesia co dorabia klucze mówię co i jak on sprawdził i mówi ze stacyjka jest jak najbardziej sprawna że wina jest tej kostki na końcu że tam często się styki przepalają ,mówię chłopakom co i jak a oni już do swojego znajomego dzwoni i się pytają o stacyjkę do brava mówię dobra ja już sobie poradzę wiem co kupić oni dobra, dobra tu będziesz miał taniej Ok jedziemy na szrot od domu jakieś 40 km jesteśmy na szrocie jest stacyjka od marei ale ma właśnie te styki poprzepalane w kosce bo latają inne nie ma ale koleś przynosi jeszcze od seiczento oglądamy wygląda tak samo jak moja ale jaka pewność ze jest dobra nowa droga za to używano kolec krzyczy 50 mówię 30 chcesz bo jadę do domu zgoda poszła za 30 zł. Po drodze zajechaliśmy jeszcze do rodziny tego elektryka tam już od samego rana pijaństwo Mad chłopaki poszli ja siedzę sam w samochodzie chociaż mnie zapraszali no dobra myślę sobie za 15-20 min będą siedzę mija 1 godz. mija 2godz Evil or Very Mad już mnie krew zalewa tych pijaków nie ma a bez nich nie pojadę nawet dobrze drogi do domu nie znam qrwy sadze jak szewc patrzę idą raczej się prowadzą ten tego a ten tego .Wracamy do domu ja zły tamci śpią dopytałem jakiegoś rolnika jak tu wyjechać na moje strony i lecę .Po dojechaniu do domu ocknął się elektryk mówi żebym leciał po piwo mogę lecieć ale po kubeł zimnej wody ze studni a nie piwo załóż mi to stacyjkę i spadam z stąd w ogóle mówię zobaczymy co ja kupiłem czy to działa i czy będzie dobrze zapalał no jakoś wziął się za wymianę podłączy i się okazało że po przekręceniu są tylko światła postojowe ale żadnego zapłonu nie ma zupełnie nic już myślałem że go tam rozerwę na strzępy no tak się wkurwi.... nie dość ze większe pół dnia mi sperdol...to jeszcze kupiłem cos co nie działa elektryk mówi zaraz pojedziemy i ja oddamy mówię ja zaraz ja sam oddam wyszedłem z tego garażu jak pirdolneł... to stacyjkę w pole to chyba w życiu tak daleko jeszcze nie rzuciłem chyba z tych nerwów. Mówię zakładaj moją staro i jadę a zresztą sam podpiąłem kostkę kupiłem mu te PIWO 4szt i do domu. W domu podczas przykręcania stacyjki zauważyłem że w tej kostce mam słaby styk po prostu jakoś jedna z wtyczek słabo siedziała zacisnąłem mocniej i normalnie SZOK Razz naprawiłem te moje przekręcanie. Teraz po przekręceniu kluczyka do końca jest zapłon tam gdzie powinien być. Po zmarnowaniu większe pół dnia wydaniu kasy na stacyjkę ,na paliwo auta kolegi elektryka bo czymś musieliśmy jechać na ten szrot zakończyła się moja przygoda z wymiana stacyjki a ten elektryk dla mnie nie istnieje.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum FIAT Forum Strona Główna -> ( Fiat Brava ) Wnętrze nadwozia-klimatyzacja-konsola-nawiew Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Fiat Brava »

Opinie o samochodach Fiat Brava - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Fiat Brava ) Wnętrze nadwozia-klimatyzacja-konsola-nawiew


Fiat

Bravo

30 800

2010r.

30 000 km

śląskie

Fiat

500

24 990

2008r.

81 259 km

kujawsko-pomorskie

Fiat

Punto

34 900

2014r.

14 600 km

wielkopolskie

Fiat

500

23 990

2008r.

81 259 km

podkarpackie

Fiat

Stilo

12 400

2005r.

98 000 km

kujawsko-pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group

bezpłatne ogłoszenia motoryzacyjne

Partnerskie fora dyskusyjne: Mały Fan Klub    Seicento Fanklub    Barchetta Club Polska   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2014 Created by idealneT and OM System